Gizli Üye(25-29)1 yılEvet , sünnet penisi sakatlar, eskiden kölelerin penisini kestikleri de ölenler oluyordu, bunu sünnete çevirdiler, sünnetsiz penis başı kaygandır, sünnetle penis başı kurur, kuru penis başı vajinayı tahriş eder, acıya neden olur, sünnet çok zararlıdır, penise iz bırakır, çirkinleştirir, sünnet derisi resterasyon aletiyle tüm gün takarak derini tekrar uzatmaya başladım.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılSünnet kadar saçma bir şey yok gelenek diye ufacık çocukları sakat bırakıp gelecekteki cinsel ilişki sırasında en çok haz aldıkları noktalardan birini kesip atmak caniliktir o kadar sinirin bulunduğu bir kısmı vücuttan koparıp atmak akıl işi değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSünnet, çok eski bir gelenek… Mumya ve papirüs resimlerinden anlaşıldığına göre Antik Mısır’da vardı. Kolomb, Kızılderililerin sünnetli olduğuna çok şaşmıştı. İngiltere’de sünnet bir sınıf ve statü sembolüdür. Hadım ile sünnet aynı şey değildir. Asıl ismi Hitandır.
01 Yorumla
Soran1 yılHadım ile sünnet aynı şey değillllll hadım önayak olmuştur sünnet geleneğine niçin böylesiniz yahu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u 1 yılhayır bilmiyordum bunu
00 Yorumla
1 yılYahudi toplumunda Tanrı'ya erkek çocukların kurban olarak sunulduğu bilinmektedir. İbrahim'in rüyasında oğlunu kurban ettiğini görmesi de bu uygulamanın işareti sayılmaktadır. Zamanla insan kurbanı terk edilmiş, vücudun tamamını kurban etmek yerine onu simgeleyen bir parça (sünnet derisi) kesilmeye başlanmıştır.
Ben böyle diye biliyorum ama🤷🏻♀️
215 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim ama yanlış bilgi bu da.
Kız çocuklarının diri gömülmesi gibi bir mit. Tanrıya ilk çocuklar kurban edilirdi, erkek veya kız olması önemli değil. İlk çocuk Tanrıya aittir derlerdi fakat zamanla nüfusun güç demek olması sebebiyle hangi peygamber veya imparatordu hatırlamıyorum ama bu geleneği yasakladı.- 1 yıl
Kaynak rica edicem
Soran1 yılTabii zamanında şu kitapları okudum bunları söylemek için;
Hayati ülkü - İslam tarihi
İlhan Arsel - cahilliye
August Bebel - hz Muhammed ve arap İslam kültürü
Prof. Dr Mehmet Maksudoğlu - hz m hayatı
Filibeli Ahmet Hilmi - İslam tarihi
Yani okumak istemezsen tarafsız bir kaynaktan da araştırabilirsin yine- 1 yıl
Anladım teşekkür ederim😊
Soran1 yılRica ederimm
Soran1 yılYok sadece dünya tarihi öğreniyorum, kayıtlara geçen bilgileri reddetmiyorum.
Soran1 yılDinin o kadar hassas mı? Tarihle ilgili bir gerçek öğrendin diye dinden mi çıkıyorsun?
Soran1 yılE inançlıysan niye gocunup böyle bir şey yazdın? Dini etkileyecek bir paylaşım değil gördüğün gibi dünyada kayıtlara geçen bir gerçek bu. Sünnet dini bir gelenek değildir
Soran1 yılMeryem hakkında iddialar var kesin bilgi değil yazdım.
İslamdan önce de tesettür vardı.
Gerçekten seninle tartışıyorum ya, büyük cahilsin hakaret etmiyorum cahil olmak da bir karakter özelliğidir.- 1 yıl
@visch ben deistim zaten no sıkıntı :d
Soran1 yılEngelledim onu ben.
Profilimde sırayla her görüşün altına muhalefet oluyordu kusura bakma
Aynı şeyi sağlamıyorken neden hadım yerine sünnet etsinler, sünnet edince ilişkiye giremeyeceği vb. mi sanılıyormuş, ceza olarak yapılan sünnet bugün yapılan sünnetle aynı işlem mi fiziksel olarak?
Hadımdan türevlenmiş başka bir şey olması anlaşılır da hadım yerine geçmesi ceza olarak uygulanması garipmiş. Ceza olarak uygulanması antik mısır da mı
111 Yorumla
Soran1 yılAntik mısırda hadım işlemi sünnet geleneğini doğuruyor, yani hadım yok oldu değil. Birçok imparator sünnet olmaya başlıyor. Sünnetli olmak imparatorun itibarını artırıyor ve sünnetsizlerle görüşmek, iş yapmak pek münasip görülmüyormuş. Kısacası bu geleneğin oluşmasına bir ilham diyebiliriz hadım için
Soran1 yılAynen öyle ☑️
Soran1 yılAslına bakarsan clickbait değil çünkü yine aynı kapıya çıkıyor. Direkt sünnet kavramı hadımdan geldiği için ve geçmişte ceza olarak kullanıldığı için sünnetin tarihinin eskiden ceza olarak kullanıldığını söylemek yanlış değil. Çünkü sünnetin ceza olduğunu iddia etmedim, sünnetin tarihinden bahsettim 😀
- 1 yıl
Benim için aynı kapıya çıkmıyor çünkü aynı şey değil aynı amaçla uygulanmamış dediğine göre. Benim buna aynı yere çıkıyor demem için sünnet halinin de ceza olarak uygulanmış olması gerekirdi. Geldiği yer evet ceza imiş. Ama başlıkta geldiği yer falan yazmıyor direk sünnet demişsin😄 tabi böyle daha dikkat çekici bir başlık olmuş. Neyse ben daha bir şey demiyorum 😅
Soran1 yılGeçmişte sünnet - > ismi hadım ☑️
Hadım - > ceza
Hadım going go sünnet
Sünnet -> geçmişte ceza ✅
Soran1 yılAy istediğin taraftan anla, bilgi verdik onu bile eleştireceksiniz. Çok lazım bana dikkat çekmek, nasılım sormak yerine tarihi bir bilgi paylaşıyorum ilgi bağımlısıyım yav.
Soran1 yılSorun var çünkü biraz sindirerek okumak gerekiyor belli ki, anlaşılmayacak bir şey yazmadım.
Elinde bi argüman olsun beni çürüt ben de diyeyim ki "öyle miymiş, onu da ben araştırayım"
Eleştirmek için yazıyorsunuz, seni tenzih bile etsem bu soruya gelen görüşlere bakılırsa insanlar bilgi değil boş yapan insan görmek istiyor.
- Kültür & Sanat konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEvet Antik Mısır’da kölelerin penisleri kesilirmiş, oradan kalma bi uygulama işte. Ki dinlere bakarsan Antik Mısır döneminden alıntılanan çok benzerlikler var. Öteki dünya inancı bile vardı sonuçta.
32 Yorumla
Soran1 yılEvet birçok ayet ve hadis daha geçmişteki olayları içeriyor. Antik mısır kültürü ve inançları bizim kutsal dinlere çok benzer
- 1 yıl
Evet
Gizli Üye(30-35)1 yılİnanırım. Bence hala sünnet bir cezadır. Müslüman kültüründe erkeklerin gerçek bir cinsel zevki tadamaması için sinirleri uyaracak derileri alınıyor. Bence kimse Müslüman doğmuyor. Kimse doğduğunda sünnet edilmemeli, bilinçlenecek yaşa geldiğinde herkes kararını kendi vermeli.
18 Yorumla
Soran1 yılAslında müslümanlıkla ilgisi yok pek kirli bilgi yüzünden bize de gelenek olmuş. Kuranda falan geçmiyor sünnet. Hadis varsa da ben bilmiyorum, zaten hadisler güven vermiyor
Cevap sahibi1 yılBen de güvenmiyorum zaten ama Müslümanlıkta bir mecburiyet olduğu için söylüyorum. Sünnet olmamış erkeğe Müslüman denmez, kız verilmez mantığı mesela. Ben o hissi hiç yaşayamayacağımı bilerek yaşamaktan dolayı memnun değilim ve bunun kararını kendim vermemiş olmam da ekstra kızma sebebim.
Soran1 yılMüslümanlıkta kalıplaşmış meseleleri daha titiz şekilde araştırırsak toplum olarak refah seviyemizin yükseleceğine inanıyorum. Dinden geldiği sanılarak birçok yanlış ya da gereksiz şey yapılıyor böyle ama doğrusunu öğrenmeyi de dinden çıkmak falan sanıyorlar
Cevap sahibi1 yılÇok da umrumda değil açıkçası. Ben Müslümanlığın kimseye bir şey kattığını düşünmüyorum. Biz de tam bir Ortadoğu ülkesi olduk zaten son yıllarda. O yüzden aidiyet hissettiğimi de söyleyemem.
Soran1 yılDin kısmıyla ben de çok ilgilenmiyorum artık önemli olan bilginin doğruluğu.
Ayrıca katılıyorum, ülke leş
Cevap sahibi1 yılBunu söylediğim için linç yemediğim yegane insan. Seni biliyorum zaten çok kaliteli birisin. Dokunduğun her insana çok şey katıyorsun. Ben de nasibimi aldığım için çok şanslıyım. Teşekkür ediyorum bu kaliteli soru cevap ve yorumların için 🙏🏻
Soran1 yılŞaşırdım şimdi, ben de çok teşekkür ederim ayrıca beni takip edersen geri takip edeyim. Hiç denk gelmedik sanırım
Cevap sahibi1 yılBen seni her zaman denk geldikçe okumaya özen gösteririm. Sen görmemişsindir belki beni ama tamam geliyorum
1 yılProfiline Kış Işığı filmindeki Martha'nın mektubu sahnesini koymuşsun hoşuma gitti sinema meselesinin tarihi zatenntek tanrılı dinlerin tarihinden eski zaten ama sünnetin ceza olarak verildiğiyle ilgili bir bilgi bulamadım. Hatta selevkiler döneminde sünnet yapanlar ölümle cezalandırılıyormuş.
26 Yorumla
Soran1 yılFilmi çok severim. 💐
Sünnet yapanların ölümle cezalandırıldığı diye bir bilgi de bende yok, ben de okurken rastladığım bilgiyi aktardım senin yazdığını da araştırayım.- 1 yıl
Burada okudum canım kusura bakma çalışıyordum giremedim
Soran1 yılSünnet antik mısırdan yahudi kültürüne geçtiği için antisemizm düşüncesiyle yasaklayan topluluklar olmuş evet. Yani altında yahudi nefreti yatıyormuş anladığım kadarıyla direkt sünnete olan bi bakış açısı değil gibi duruyor
- 1 yıl
Doğru Olabilir mantıklı geliyor
- 1 yıl
Ben bir konuda fikrini almayı istiyorum ama mesaj atamadım sakıncası yoksa özelden biraz konuşabilir miyiz?
- Kültür & Sanat konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılCahiliye döneminde diyelim biz ona. O kadar büyük medeniyetler, belli başlı alanlarda kendini geliştirmişler ama kişisel temizlik alanında tıpkı avrupadaki gibi vasatlar.
14 Yorumla
Soran1 yılCahiliye dönemi diyemeyiz çünkü arap geleneği değildi. Cahiliye dönemi denen şey de islamdan önce araplara allahsız oldukları için dendi gerçekten cahil oldukları için değil
Soran1 yılBi de kölelerin damgasıydı bu hadım ve sünnet olayı, direkt ceza anlamında değil
- 1 yıl
Gerçekten cahillikti o... Hepsi amaçsız, asılsız şeyler.
Soran1 yılYine de cahiliyenin amacı başkaididididi
Aslında bizdeki klitorisin karşılığı erkeklerde o kısımmış diye biliyorum. Yazık ….
42 Yorumla
Soran1 yılNet araştırmadım bazı yerlerde atık deri bazı yerlerde sinirlerin bulunduğu deri olduğu yazıyor sünnet edilen kısım için.
Ama klitorise denk geldiğini hiç sanmıyorum vajinayı direkt kesip atmak gibi bir şey bu hiçbir mantıklı tarafı yok, iğrenç bir durum maalesef- 1 yıl
Yani onlara da yüksek uyarılma veren bir kısım gibi benzetmek istedim
1 yılCeza meza sünnet olmasak mayasır olur, idrar damlaları kalır vs. Sünnet iyidir :) Sizde de varmış ama ben hâlâ çözemedim, nereyi kesiyorlar?
13 Yorumla
Soran1 yılKlitoris diye biliyorum fakat bunun herhangi bir mantığı yok, gereksiz ve sadistçe.
- 1 yıl
Bence de zaten kadın oradan zevk alıyor diye biliyorum. Orayı da kessen kadındaki hazzın ne anlamı kalacak? Ben, belki, dış dudaktır diye tahmin etmiştim.
- 1 yıl
Seni destekliyprum. Bilgi, bilgidir.
1 yılCamus abim böyle bi soruya kapak fotosu olduğunu görseydi tekrar intihar ederdi 🥲
11 Yorumla
Soran1 yılCamus Trafk kazasında öldü amaaaaaaa
1 yılAntik Mısır'dan yahudilere geçmiştir..
Ama nasıl cezadan ibadete evrilmiş acaba?
11 Yorumla
Soran1 yılİbadete gelmesi kutsallaşması sebebiyle zamanla oluyor.
Evre şu şekilde;
Kölelerin hadım ettirildiği zamanlar çok fazla kan kaybından ölümler oluyor. Hadım bu yüzden sünnete dönüşüyor yani hepsini kesmeyelim ölmesinler mantığı.
Mısırın üçüncü ara döneminde yani mısır çökmek üzereyken devrim yapan kölelerden önemli mevkiiye yükselenler oluyor. E bu adamlar sünnetli, zamanında sünnet ettirilmişler. Bu yüzden sünnet işlemi imparatorlara kadar bir gelenek haline geliyor. Kutsal sayılmaya başlandığı için zamanla dinde yerini alıyor.
1 yılAntik Mısır'da ki meselede ilahi kaynaklidir. Yahudilerde islamiyette ve inanci olmayan bir çok toplumda bile var sünnet. Hadimlikla alakası olduğunu düşünmüyorum.
11 Yorumla
Soran1 yılAraştırın düşünürsünüz. İlahi kaynaklı değildir, birçok kitap okudum bu meselelerde. Sizin yanlış düşünmeniz tarihi yalanlamaz maalesef
1 yılSunnet sacma zaten insan kendisine bunun yapilmasina nasil izin verebilir ki tam barbar isi Bana yapilmaya kalksaydi sunnetciyi keserdim :d
10 Yorumla
s 1 yılDinsel tanrısal gibi gözüken çoğu şey zaten antik çağ milletlerinden geliyor. Bunlar zamanla dinleştirilmiş.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSünnet zaten bir sakatlama ve cezalandırmadır ki halen toplumumuzda erkekler cezalandırılmaya devam ediyor, dolaylı olarak partnerleri olan kadınlar da cezalandırılıyor. Çok cahiliz çok.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 579 cevap paylaştı. Bir gelenek / kültür olduğunu, dini bir olay olmadığını biliyorum.
10 Yorumla
1 yılBenim bildiğin ilk insanalarda glansın yani penis başının açığa erken çıkartılıp erken erkekliğe geçiş töreni olarak uygulanmayan başlandığı.
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 518 cevap paylaştı.
1 yılSümer tarihi. Hadım rahipler var. Ancak bu olay ceza değil bereket ve tanrılara sunak için.
04 Yorumla
Soran1 yılMısırda köleler hadım ettirilirdi, ölümle sonuçlanan çok fazla hadım işlemi olduğu için komple hadım yerine deriden bir kısım kesilmeye başlandı. Yani köle simgesiydi de denebilir.
Gelenek haline gelmesi de kölelerin Mısır III. Ara dönemde devrim yapmasıyla gerçekleşmiş. Hadım köleler artık devlette önemli yerlere geldikleri için hadımsız yani sünnetsizler hoş karşılanmamaya başlanmış. En eski tarihi bu şekilde- 1 yıl
Mitoloji dersim BA'ydı. Sümerleri de bi araştır derim
Soran1 yılAbi şu an sana atacağım kaynaktan araştırmadım ben önce onu söyliyim, birkaç kitap okudum ama şimdi onları kaynak göstermek pek fayda etmez teyit etmek açısından.
O yüzden direkt rastgele girdiğim şu sitede de tarihinin antik mısıra dayandığı yazıyor;
bilimdili.com/.../- 1 yıl
Mitoloji ve ilkçağa ilgin varsa Muazzez İlmiye çığ tavsiye ederim
s 1 yılHadim ile sünneti karıştırmıssınız ama. Antik mısırda döneminde sünnet ceza değildi
014 Yorumla
Soran1 yıl"Hadım zamanla sünnet olarak gelenekler arasına girmiş" karıştırmadım
- 1 yıl
Yanlışınız olabilir mi? Osmanlı kültüründe olduğu gibi soylu kişiler eş ve cariyelere zarar verilmesin diye köleleri hadım ediyordu. Sünnet geleneği soylu ailelerde vardı
Soran1 yılYanlışım yok hadım kültürü kaybolmamıştır elbette. Yalnızca hadımın zamanla sünnet geleneğini doğurduğuna işaret ettim teyitli bilgidir
- 1 yıl
Sünnet geleneğini Mısır' dan geldiğine hemfikirim ancak hadımlıktan sonra sünnet olarak kabul gördüğü bilgisi yanlış diyorum. Köleler hadim edilmeye devam etti, bu durum sünnet ile yer değiştirmedi
Soran1 yılİkinci yazdığın cümlede benimle çelişmedin zaten ama ilkinde haklıyım tarih böyle söylüyor benim fikrim değil bu
- 1 yıl
Böyle konular da dikir değil arguman önemlidir. Giza piramidinde bulunan kabartmalarda hadımın aslında ilk mısır döneminde uygulandığı ispatlanmış ama hadım kültürünün sonradan evrilip sünnete dönüştüğü konusunda uzlaşamadık :) Saglık olsun
- 1 yıl
Fikir**
Soran1 yılArgümanım olmasa böyle bir şey de paylaşmazdım neden anlaşamadık gerçekten? Kaynak verdim görüşlere bakarak siz de araştırabilirsiniz, araştırmadan içi boş bir şey paylaşmıyorum, araştırmadan herhangi bir şeyi reddetmeyi de sevmiyorum
- 1 yıl
Araştırmadan herhangi bir bilgiyi reddetmek ahmkalık olur zaten. Orta yolda buluşamama sebebimiz hadım kültürünün evrilip sünnete dönüştüğü kısmında.
Soran1 yılAnladım onu ben de diyorum ki benim kişisel fikrim değil bu, tarihte bu olmuş yani kesin. Kaynakçalar verdim aşağıda istiyorsan oku çünkü ben okudum xd
- 1 yıl
Görsel atacaktım beceremedim :)) ben de tarih Erik Hornung un kitaplarını öneririm
Teşekkür ediyorum öneri için
Soran1 yılBakayım ben de teşekkür ederim
- 1 yıl
❤️❤️
- 1 yıl
Sünnet çocuk istismarıdir
1 yılSanmam saçma :)). Camus da mı sünnet oluyodu.
06 Yorumla
Soran1 yılDoğru bilgi, saçma değil. ☑️
- 1 yıl
Kanıt ne 😃sacma geldi bans
Soran1 yılAraştırabilirsin antik mısırda hadım vs diye aratarak. Niye uydurayım
- 1 yıl
Antık mısırın gotnden haberi yok hadım yapılcsk da onlardan da sünnete gelcek. Osmanlı da hadım sünnet yokmuydu. Onlara da mısırdan mı geldi:)) veya daha eskı zamanlarda
Soran1 yılAynen abi
- 1 yıl
😃😃
10 aySünnet temizlemek bir nevi ama hadım tamamen yok etmek canım
00 YorumlaKüçüklüğümde çok canım yanmıştı olurken, doğrudur 😅
00 YorumlaBenimkine kolonya dökmüşlerdi öyle yandıki gözümdeki yaştan etrafı görememiştim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok iyi bir şey bence
Hadım edeceksin hepsini ajahsha
31 Yorumla- 1 yıl
Yavvaaaşş😒
1 yılSiteye bakış açım değişti çok okuyan birisiyim ama böyle bir bilgiye yeni rastladım.
Derslerden kafamızı kaldırammıyoruz ki arkadaş10 YorumlaDinde sünnet yok zaten
11 Yorumla
Soran1 yılEvet. ✅
Kültür & Sanat konusunda 723 cevap paylaştı. İlk defa duydum valla
12 Yorumla
Soran1 yılHer gün yeni bilgi ahsjc
1 yılBazen bizde hala ceza gibi olabiliyor. Şaka bir yana, sunnet sonrasi his kaybi olabiliyor. Bu durumla gunumuzde daha az karsilasiliyor ama geçmişteki sunnetcilerin cogu ne nedir bilmeden kestigi icin ceza gibi sonuclananlar olmus
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılsünnet olunca hadım olunmuyor. onların yöntemi farklıdır
04 Yorumla
Soran1 yılİkisi de kölelik damgasıydı, hadımlar kan kaybı ve ölümle sonuçlandığı için zamanla sünnet edilmeye başlandı.
Kölelerin devrim yapması mısırda devlet görevlisi haline gelen köleler olması sünneti bir gurur kaynağı ve gelenek haline getirmiştir- 1 yıl
eski çağlarda nasıl yapıldıgı önemli. yoksa bircok şey yapılıyor
Soran1 yılAnlatıyoz ya la, antik mısırda mezar üzerinde çizili zaten hadımlı bir kölr
- 1 yıl
Ne anlatıyon lâ sen
Gizli Üye(25-29)1 yılTaa o zamanlar anlamışlar erkek milletinin ne mal olduğunu işte
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBence eskiden kökünden gidiyordu şimdi öyle değil
14 Yorumla
Soran1 yılEvet öyle yazdım hadım idi eskiden. Daha sonra yalnızca penis ucundaki deri kesilmeye başlandı. İmparatorlar sünnet olurdu ve sünnetsiz imparator kabul edilemezdi, zamanla gelenek olmuş
Cevap sahibi1 yılVay be 🤔 ilk defa duydum, teşekkürler bilgi için 🙏🏻
Soran1 yılRica ederimm
Cevap sahibi1 yıl😇🫡
Ne alaka peygamber efendimiz (s. a. v) in emri boş soru
04 Yorumla
Soran1 yılAraştır...
Soran1 yılAraştır!
Soran1 yılAraştır da gel. Ne okudun? Aşağıda yazdığım kitapları okudun mu? Kuranı okudun mu? Kuranda sünnete dair hiçbir ayet geçmez bilgin var mı?
Araştırmaktan korkmayın bu kadar, vaktimi çalma.
Bilmiyordum ama merak ediyordum hep demek gerçekten öyleymiş
10 YorumlaKadına bile sünnet yapan toplumlar olmuş geçmişde
00 Yorumla
1 yılisi gucu biraktiniz seyimize taktiniz kafayi😀 cok yararli bilgi tesekkurler
00 Yorumla
1 yılO sırada sünnetsiz olan camus.
02 Yorumla
Soran1 yılXd
- 1 yıl
Kendi kendisinin sünneti diyip konuyu kapatıyorum:p
1 yılBilginin kaynağı nedir
04 Yorumla
Soran1 yılPembeli üyenin altına konudan bahseden okuduğum içerikleri ve kitapları yazdım. Ayrıca antik mısır kültürünü de derinlemesine araştırırsanız bu bilgi illa karşınıza çıkar
- 1 yıl
Kadın sünneti hakkında ne biliyorsun
Soran1 yılKadın sünneti hakkında bir şey bildiğimi yazmadım
- 1 yıl
Rüzgar tersten mi esti 😂
Ucundaki derinin alınması lazım öyle bir şey yok
03 Yorumla
Soran1 yılNasıl bir şey yok?
Soran1 yılAynen
duymustum onceden ama cok detayli bilmiyorum
12 Yorumla- 1 yıl
Gönderi sahibi haklı
Bilmiyorum sünnetsizim
01 YorumlaKökünden kesiyorlardır
00 Yorumla
1 yılTıpta da yeri yok, gereksiz cerrahi girişim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBilmiyordum teşekkürler öğrenmiş oldum.
01 Yorumla
Soran1 yılRica ederim
narsist.
02 Yorumla
Soran1 yılEvet napalım
Yalan bilgi
01 Yorumla
Soran1 yılAynen
1 yılBilmiyordum.
10 Yorumla
1 yılLaanmn olm suçum neydi yaa benim aglicam
00 Yorumla