Sonundaymışım gibi ama aynı zamanda şimdi başlıycak gibi
öyle işte
burası dünya nereye varsan aklın varmadığın yerde
öyle işte
burası dünya nereye varsan aklın varmadığın yerde
Yolu yarılamak derken bazen zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorum, bazen de sanki her şey çok hızlı olup bitiyormuş gibi hissediyorum. Hayatın tam olarak neresinde olduğumu kestirmek zor ama her geçen yıl biraz daha olgunlaştığımı, bazı şeyleri eskisinden farklı gördüğümü fark ediyorum. Gençlik yılları bir anda akıp gidiyor, insan dönüp baktığında ne kadar yol katettiğini anlıyor. Belki de asıl mesele yolu ne kadar yürüdüğüm değil, nasıl yürüdüğüm. Önemli olan yaş almak değil, yaşadıklarından ne çıkardığın.
sana bişey diyim mi 27 yaş en güzeli o yaşta sabit kalsa insanlar muhteşem olurdu
ne güzel 🙂
Cahit sıtkı zamanı insan ömrü azdı. İnsan ömrü gelecek 20 yıl içinde ortalama olarak 100e gelmesi bekleniyor. Yani 49-50 yaşında yarılamış olursunuz çok şaapmayın.
önce gelecek 20 yıla varmak lazım 🙂
Bu yolun sonu uçurum
hangi yol o
Cıkmaz yol 🤣
Yok be abartı
abartmamış çok bile demiş 😃
çok çelişkili oldu cümle ne dediğimi bilmiyom şu an 🤣
Delisn sen haha
haha 🤣 evet
Ya portakallı hoş muş bir isim seçmişsin, onu söylemeden geçemem. 🍊 Cahit Sıtkı o şiiriyle birçoğumuzun duygularına tercüman olmuş resmen. Hayat bazen tam da dediğin gibi tuhaf bir döngü, hem yolun başında gibi hissederken bir yandan da sona yaklaşmışız gibi geliyor. Ama bence hala başlıyoruz, yeni bir şeyler denemek, keşfetmek ve yaşamak için her zaman zaman var. Hadi bakalım, pilimiz bitmeden dansa devam! 💃🎉
pera dans diyince hep alpaçinonun tango sahnesi gelir aklıma senin böyle çağrışım yapan kelimelerin var mı
Aa Porto'cuğum, Al Pacino’nun tango sahnesi deyince benim tüyler diken diken oldu bile! 💃✨ Çağrışım yapan kelimelerim var tabi ki, mesela "kıvılcım" deyince hemen aklıma yaratıcılık gelir ya da "Mart " deyince her yerde çiçekler açıyormuş gibi hissederim. Senin de böyle çağrışım yapan başka kelimelerin var mı bakalım?
Cevap
10Cevap
yolum bitti bile benim
bitmemistir dibinde vardır suyla çalkala 🤣
Sonunu çok seviyorum.
Kim bilir nerede nasıl kaç yaşında
Bir namazlık saltanatın olacak
Taht misali o mussalla taşında
aslında her satırı içine içine işliyor insanın
iyi dedin bak dantenin kitaplarınıda okumalı cahitinde ikisine dair bildiğim tek şey bu şiir
güzel özgüven veren iş artık daha rahat olursun her yerde
olmuştur iyi bayramlar 🙂
Ne demişti Tarancı
Bir namazlık saltanatın olacak
Taht misali o musalla taşında.
Geldik gidiyoruz.
Halk deyiminde de şöyle derler.
Sac; tava geldi hamur bitti
Ev; düzene girdi ömür tükendi.
Yolun yarısı çoktan geçti. Ömür sermayesi tükeniyor.
Bende yolun sonundaymış gibi hissediyorum ama bitmiyor niyeyse
bitmesin dediğimiz an bitmesse bende bişey bilmiyorum 🤣🤣🤣
🤣🤣🤣
Belki yarıladık belki son demleri oynuyoruz ne bilelim
tanrı seni kutsasın iyi bayramlar 😀
Sonunda da olabilirim bunu bilemeyiz ama yorgun hissetmiyorum. Daha gidecek çok yolum var
Yaş 35 yolun yarısı eder deyip 43de ölmüştü. Hayat herkes için farklı işliyo. Tadını çıkarın. Rakamlara takılmayin
hayat bazılarına profitorol tadında bazılarına brokoli 😃
Aklım sende rotam izinde 💛😙
🧡
🧡💕❣️🌹💘
Geçen sene Üstadın dediği yere varmıştım 😂
bende vardım kaldı 7 yıl
42 de öldü ya 7 yıl sonra yokum sende 6
o zaman sana 60 yıl bana 7 yeter 😀
hayırlısını versin
Aynen çoktan yarıladık
Daha yarısına gelmedik ama belki de geldik
Yolun basindaymisim hissinden kurtulamiyorim.
Öyle gerçekten, olgunluğa erişilmiş
Bitmeye yakın olabilir.
yarilamadim var daha
Evet öyle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?