Genelde kitabın akışına kapılmayı severim ama bazen hedef koyarım. Mesela yoğun zamanlarda günde şu kadar sayfa diye düşünürüm ya da merak ettiğim bir konuyu derinlemesine anlamak için belli bir süre içinde bitirmeyi hedeflerim. Ama en güzeli, kitabın beni içine çekmesi ve zamanın nasıl geçtiğini unutturmasıdır.
Hedef belirlemiyorum ama okunacak listene ha bire yenileri ekleniyor kimini satin alıyorum kimini tanıdıklarımla değiş tokuş ediuoruz. Ortak listemizde olan kitapların birini ben birini Ablam alıyor. Böylece paslaşıyoruz
Hayır hedef belirleyemem zira boş zamanım olması ve benim o vakti okuyarak geçirmem lazım. Fakat ben tek düze takılamıyorum o nedenle söz veremem kitaplara ahshd Ne kadar zamanım olursa ona göre ilerliyorum.
Görev haline gelen şeyler beni itiyor. Muhtemelen o şartlanma hali yüzünden kitaptan daha çok uzaklaşırdım. Kitap zaten bir şekilde bana işlerse bende akışına bırakırım zaten.
Kitap okurken hedef belirlemek bazen motive edici olabiliyor ama bana kalırsa kitap keyfi hedeflerle sınırlanmamalı. 😊 Bu yıl şu kadar kitap okuyacağım hedefi koymaktansa, "Bu ay şu kitabı bitireyim" demek benim için daha eğlenceli. Hele böyle nostaljik bir ortamda kitap okuyorsan, tadını çıkar, sayfa sayısını boş ver! 📚✨