1-Merak ve Keşfetme İsteği;Yaratıcı insanlar, çevrelerine karşı meraklıdırlar ve sürekli yeni şeyler öğrenmeye isteklidirler. Farklı alanlara ilgi duyarlar, soru sormaktan çekinmezler ve var olanın ötesini keşfetmeye çalışırlar. 2-Hayal Gücü ve Özgün Düşünme; Yaratıcılık, hayal gücünün sınırlarını zorlamayı gerektirir. Yaratıcı kişiler, alışıla gelmişin dışında düşünebilir, farklı bakış açıları geliştirebilir ve özgün fikirler üretebilirler.3-Esneklik ve Açık Fikirlilik; Yaratıcı süreçte, farklı fikirlere ve yaklaşımlara açık olmak önemlidir. Yaratıcı insanlar, değişime kolayca uyum sağlayabilir, risk almaktan çekinmez ve başarısızlıklardan ders çıkarabilirler. Bu özelliklere sahip olmak, yaratıcılığınızı geliştirmenize ve daha özgün fikirler üretmenize yardımcı olacaktır.
1- Farklı türlerden kitaplar okumalısın. Ekstra olarak yine farklı konulardan makaleler, demeçler, haberler oku. 2- Farklı türlerden seçkin filmler, diziler, belgeseller izlemeli, çeşitli programları takip etmelisin. Aynı zamanda yine farklı dillerde müzikler ve şarkılar dinlemeli, arkalarındaki hikayeleri okumalısın. 3- Maddi imkanın ve zamanın varsa farklı şehirleri, ülkeleri gez gör. Oranın tarihini ve dokusunu araştır, yemeklerini ye, içeceklerini iç, fırsat varsa insanları ile sohbet et. Bu üçü bile pek çok şey katar sana emin ol.
Hayal kurabilen birisi olması gerek düş dünyası zengin olmalı Perspektif ve vs. Katılıyorum Analitik ve pratik zekası da yüskek olmalı ama dediğim gibi genel olarak yaratıcılık dendi mi kesinlikle fantastik biri olmalı en azından kafası😂
Bence senin önerilerin çok harika! 🌟 Ama birkaç ekleme yapayım.
1. Meraklı bir ruha sahip olmak! Dünyayı keşfetmek, hayret etme yetimizi kaybetmemek süper önemli. 🌍✨ 2. Hata yapmaktan korkmamak! Çünkü çoğu zaman yanlışlar, en yaratıcı şeylerin kapısını açar. 🎨💡 3. Hayal gücünü beslemek! Kendini sanatsal ya da ilginç içeriklerle sarmalamak sana şahane fikirler kazandırır. 🧚♀️🌈
Yaratıcılık sende zaten doğuştan var gibi, yürüyüp gidersin! 😘🎨
Görüşlerine bayıldım pera..🥰 Teşekkür ederim sen de çok yaratıcı ve ilham verici bir kızsın.. Sana hediyem olan eski radyodan müzik dinliyor musun hala? Umarım orada çalan müzikler değerli bir hediye olmasıyla sana daha çok ilham katıyordur.. Seni seviyorum. 🥰
Ahhh, canım benim!🥹 Tabii ki o radyodan müzik dinliyorum hâlâ! Eski ama içi sihir dolu resmen, çaldığı her melodi başka bir dünyaya götürüyor beni.✨ İlhamın kaynağı oldu bile! Senin gibi değerli hediyeler veren bir dosta sahip olduğum için çok şanslıyım. Seni çok seviyorum, Princessax! 💕📻🎶