Türk müziğinin usta ismi Edip Akbayram, 2 Mart 2025 tarihinde, 74 yaşında hayata veda etti. Sanatçı, geçirdiği zatürre ve ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi altındaydı. 4 Ocak'tan bu yana Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören Akbayram, çoklu organ yetmezliği nedeniyle saat 19.30'da yaşamını yitirdi.
29 Aralık 1950'de Gaziantep'te doğan Edip Akbayram, henüz dokuz aylıkken çocuk felcine yakalandı. Müziğe olan tutkusu çocukluk yıllarında başlayan sanatçı, ilk plağını lise yıllarında "Kendim Ettim Kendim Buldum" adıyla çıkardı. 1971'de Altın Mikrofon Yarışması'nda Âşık Veysel'in bir şiirinden esinlenerek bestelediği "Kükredi Çimenler" ile birinci oldu. 1974'te kurduğu Dostlar Orkestrası ile Anadolu pop müziğinin önde gelen isimlerinden biri haline geldi.
Akbayram, "Kara Kuzu", "Deniz Üstü Köpürür" ve "Garip" adlı 45'liklerle ödüller aldı ve ünü yurt çapında duyulan bir sanatçı oldu. "Aldırma Gönül" ve "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" adlı parçalarıyla satış rekorları kırdı ve Altın Plak kazandı. Sanatçının çeşitli kuruluşlar tarafından verilen 250 kadar ödülü bulunmaktadır.
1979 yılında Ayten Hanım ile evlenen Akbayram'ın, bu evliliğinden Türkü ve Ozan adlarında bir kızı ve bir oğlu vardır.
Edip Akbayram'ın vefatı, Türk müziği ve sanat camiası için büyük bir kayıptır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer