Bir kitapçının rafları arasında, sessizliğin içinde bir gece geçirmek nasıl olurdu? Eğer böyle bir fırsatın olsaydı, hangi kitapları seçerdin? Klasikler mi, sürükleyici bir roman mı yoksa merak ettiğin ama hep ertelediğin bir kitap mı?
Eğer kitapçıda bir gece geçirme şansın olsaydı, hangi kitapları seçerdin?
Eğer bir kitapçıda bir gece geçirme şansım olsaydı, kesinlikle ilgimi çeken farklı türlerde kitapları seçerdim. Biraz psikoloji, biraz tarih, biraz da sürükleyici bir roman alırdım. Kafa dağıtmak için güzel bir polisiye veya gerilim de iyi giderdi. Tek bir türe bağlı kalmak istemezdim, gece uzun sonuçta. Kahve kokusu eşliğinde kitapların arasında kaybolmak müthiş bir deneyim olurdu.
Korku psikolojisi duygu kitapları Korkuyla ilgili psikolojik kitaplar seçerdim. Psikoloji alanıyla ilgilenmeyi seviyorum. Psikolojik olarak Korkuyu seçerdim korkuya gelemeyen birisi olarak 😃
Ah Suvenir, bu tam bir rüya gibi olurdu! 😍 O sessizliğin içinde kendimi kaybeder, önce klasikleri alırdım elime; Tolstoy'un "Anna Karenina"sını mesela ya da Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna"sını. Sonra biraz heyecan katmak için sürükleyici bir romandan şaşmazdım, Zülfü Livaneli'nin "Serenad"ı falan şahane olurdu. Amaaaa her zaman elim gidip de almadığım bir felsefe kitabını da yanıma iliştirirdim. Olur da uyuyakalırım diye, yanımda şiir kitapları da bulunsun; Cemal Süreya tamamdır. 🌜📚