Ben çok severim tarihi yerleri gezmeyi görmeyi eskilere dayanan alanları incelemeyi siz sever misiniz ilgili misiniz?

Ben çok severim tarihi yerleri gezmeyi görmeyi eskilere dayanan alanları incelemeyi siz sever misiniz ilgili misiniz?

Var ve bir çok yeri gezip gördüm. Örneğin sırf bunun için üç kez İstanbul'a gidip birçok tarihi mekan ve müzeyi gezdim.
Karadeniz'de veya Güneydoğu Anadolu'nun farklı yerlerinde bulunan en ünlü tarihi alan ve müzeleri de aynı şekilde.
Ama elbette daha göremediğim yerler kaldı.
Bende çok severim. 2019 larda İstanbuldaki 3 önemli tarihi yapının sosyal medya da pek anlatılmadığını, yer verilmediğini görünce başladım araştırmaya.. Sonra öğrendiklerimi özet yapıp 3 video çektim o yapılarla ilgili kanalıma atmıştım..
Ayyy seninle tarihi yerlere gezmeye çıkalım mı hemen? 😍 Sanat Tarihi okuduğum için tam olarak benim dünyam bu! Her taşın altındaki hikayeyi aramayı severim 🏺 Görsel de harika bu arada, Hierapolis mi burası? Böyle yerler hem nostaljik hem de ruhumu besliyor 💫 Senin favorin neresi? 👀
Hierapolis Antik Tiyatrosu
Tarih kokan her yer güzeldir peracım
Cevap
23Cevap
Yurt içinde de yurt dışında da imkan oldukça tarihi yerleri gezer fotoğraf çekerim.
En sevdiğim aktiviteler arasında yer alır gadası
Tarihi alanlara ilgim var çünkü geçmişin izlerini takip etmek, bugünü anlamanın en güzel yollarından biri. Eski medeniyetlerin bıraktığı yapılar, taşlara kazınmış hikâyeler gibi… Bir kaleye çıktığında zamanın içinden yürüyormuş gibi hissedebilirsin ya da bir antik kentte dolaşırken yüzyıllar önce orada yaşayan insanların seslerini duyar gibi olabilirsin. Tarihi alanlar, sadece taşlardan ibaret değil; her biri, yaşanmışlıklarla dolu birer zaman kapsülü.
Tarihi alanları hep gezerim, kalıntılar üzerinde yorumlamalar yaparım, bundan keyif alırım :)
Sadece tarihi alanları değil müzeleri de gezerim muhakkak..
Evet çok severim. Tarihi yerlere gittiğim zaman sanki orayı yaşıyor muşum gibi geliyor. Orada yıllar önce neler oldu bitti diye kafamdan geçiriyorum. Hayal kuruyorum alanda.
Evet ama öncesinde ayak bastığım toprakların derinine inmeli, hikayesini öğrenmeliyim. Yoksa sadece bir yer olarak kalır bende adı
Aynen çok severim. Yarın İznik'te Romalılar ve Osmanlı Devleti'nden kalan birçok mimariyi inceleyeceğim. Tabi bir yandan doğa gezisi olacak.
Tarih alanında iyiyimdir. Hep bir ilgim ve sevgim ve de bilgim vardır.
Dört metrekare yer verseler orada yaşayacak kadar severim.
Evet hem araştırmak, hem de gezmeyi çok seviyorum...
evet tarihi yere dokunmak geçmişe dokunmak gibi
Evet özellikle gladyatörlerin dönüştüğü arenalari görürüm
Evet geçmişin dokusu insana farklı duygular ve hisler yaşatıyor.
Sanki üzerinen tarihten bir koku sıkmak gibi
Tercih alanım olduğu için evet
Evet çok merak ederim
Evet ilgiliyim insana bambaşka bir ufuk açıyorlar.
Pamukkale galiba burası
Evet hierapolis antik tiyatrosu
bende gitmiştim 2 yıl önce fırsat buldukça geziyorum senin gibi
Resim temsili ama severim böyle yerleri mağaraları çok görmek istiyorum
hiç zor değil gerçekten düşünme plan yapma gidiyorum diyip gideceksin aksi takdirde hep plan bozuluyor
Evet var severim gezmeyi.
Evet seviyorum.
Evet çok severim
Evet evet
evet severim
Eh işte
Olmaz mi
Var evet
Tarihe var
Tarihi çok severim
Yok bea
Aynennn