En son tarihle ilgili paylaşımlar yapan bir sayfadan şöyle bir bilgi okudum; bulunan kadın mumyalar erkek mumyalara nisbeten daha fazla bozulmuş durumda oluyormuş. Bunun sebebi de, kadınların cesetlerine taciz edildiği için aileleri cesetleri bir kaç gün evde bekletip, çürüme başladığında mumyalatıyorlarmış.
Antik Yunan Prispos heykeli ve Hitit bereket tanrısı simgesi Telipinu.. Anadolu'da ise genelde bereket tanrıçası olarak farklı form ve çeşitlerde Kibele kullanışmıştır. Afrika'da da epeyce olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Severim hatta en sevdiklerimden biridir
Hangisi?
sever ve ilgiliyimdir.
Evet tairihi çok severim ve çok değer veririm.
En son hangi tarihî yapı ve ya eseri inceledin?
En son tarihle ilgili paylaşımlar yapan bir sayfadan şöyle bir bilgi okudum; bulunan kadın mumyalar erkek mumyalara nisbeten daha fazla bozulmuş durumda oluyormuş. Bunun sebebi de, kadınların cesetlerine taciz edildiği için aileleri cesetleri bir kaç gün evde bekletip, çürüme başladığında mumyalatıyorlarmış.
Tabii bu bilgi ne kadar doğru onu bilemem.
Üreme ve bereket anlamı taşıyan çoğu eser ve heykel ise devasa penis betimlemesi olan erkekler oluyor.
Paylaştığım görsel de buna örnek
Bu kabalık ya da aşırı tutkuyu simgeler.
Bu bilgiyi nerden edindin? Afrikadan mı?
Antik Yunan Prispos heykeli ve Hitit bereket tanrısı simgesi Telipinu..
Anadolu'da ise genelde bereket tanrıçası olarak farklı form ve çeşitlerde Kibele kullanışmıştır.
Afrika'da da epeyce olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum:)