Venedik Taciri: Shakespeare külliyatının önemli parçalarından Venedik Taciri, yakın bir dostunun sevdiği kadına kavuşmasına yardım etmek için hırslı bir Yahudi tüccara borçlanan Antonio’nun trajikomik serüvenini anlatır. Açık denizlerdeki gemilerine güvenen Antonio, tüccar Shylock’un oldukça yüklü borç senedini imzalamıştır ve borcunu ödeyemediği takdirde vücudundan hatırı sayılır bir parça et koparılacaktır. Öte yanda Bassanio, dostu Antonio’nun yardımıyla genç ve güzel Portia’nın evine ulaşsa da burada onu zorlu bir sınav bekler.
Romeo ve juliet : Romeo ve Juliet, aileleri sırasıyla Montagues ve Capulet'ler olan ve birbirlerine karşı acımasız düşman olan genç bir kahraman ve kahramanın hikayesini konu alır. Romeo ve Juliet'in tutkulu ve talihsiz aşkı, aileleri arasındaki ilişkiyi yatıştırmaya yarayan bir sonla sonuçlanır.
Hamlet :Hamlet'in babasını öldüren, annesiyle evlenen ve Danimarka tahtına geçen amcası Caludius'tan intikam alma çabasıdır. Oyun gerçek bir kederden bir gazaba dönüşen hayatı, yapmacık bir delilikle gerçek delilik arasındaki geçişleri, ensest ilişkileri, ihaneti, öfkeyi, ahlaksızlığı ele alır.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Romeo ve Juliet en sevdiğim eserlerinden biridir. Shakespeare severim. İngiliz edebiyatı okuduğum zaman, ilk Shakespeare okumuştum
Othello çok trajikti.. Macbeth kan vahşet.. Ben W. S. hayranıydım yıllarca.. Okudukça soğudum.. Ama güzel birkaç sonesi var.. Romeo ve Juliet de severim
Romeo ve Juliet ve Hamlet kitaplarını okudum