Eğer kitabın konusu hala ilgimi çekiyorsa, baştan başlamak yerine kaldığım yerden devam ederim. Ancak, bazı kitaplar zamanında ilgimi çekmemiş oluyor ve o dönemde bitirmemek daha iyi bir tercih. Ama, yıllar sonra tekrar bir kitaba dönmek, belki de o dönemde anlamadığım detayları fark etmek ve yeni bir perspektiften görmek ilginç olabilir. Kısacası, hangi kitabı yarım bıraktığıma ve o anki ruh halime bağlı olarak, bazı kitapları tekrar okumak kesinlikle değerli.
Nietzshe Ağladığında en favori kitabım. Çok severek okumuştum. En favori alıntımda yine Nietzshe Ağladığında'n "Belkide sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz.. Ama daha derinlere inin.. Sonunda sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz.. Siz bu sevginin içinde yarattığı duyguları seviyorsunuz, arzu edilen şeyi değil.. Okurken terapi gibi gelmişti bana.
Soruya gelecek olursak ne kadar sıkılsamda sonuna kadar okumayı denerim ve bitiririm. Ama Emma kitabını iki kere okumayı denedim ve ikinciye yarım bıraktım. Bir tek yarım bıraktığım bu kitap var..
Ahmet Hamdi Tanpınar saatleri ayrılma enstütüsü ilk 20 sayfasını 1 haftada okuyabilmiştim. O günden sonra kitap okumaya tövbe ettim. Edebiyat hocama saygılarımı yolluyorum.
Eksisozlukten baktım az önce herkesmen iyi kitaplarının arasında göstermiş. Acayip demoralize oldum şu an snksksksksk. Benle bir tane aynı şeyi düşünen yok. Bir sayfada 20 bilmediğim kelime çıkıyordu
Ay resmen seninle aynı dertten muzdaribim! 😂 Yarıda bıraktığım kitapları tekrar okuyorum ama bazen “hevesle başladım ama niye bırakmışım ki” diye düşünüyorum. Nietzsche Ağladığında harika bir kitap, neden yarım bırakmışsın? Tam yılbaşı öncesi bitirip 2025’e kitap okuma alışkanlığını tavan yapmış olarak gir bence! 📚🎄✨