Grrram böyle bir düşüncem yok, baştan linç yememek için belirteyim 😹

Grrram böyle bir düşüncem yok, baştan linç yememek için belirteyim 😹
Kitap okumak gayri ciddi bir faaliyet değildir. Kitap okumayan bir toplum olduğumuzdan ciddi anlamda kitap okuyanlar sanki dikkat çekmeye çalışıyormuş gibi görünüyor. Esasında bu algı buradan kaynaklanıyor. Ancak, sizin dediğiniz amaç için okuyanlar varsa bunlar kendilerine yazık eden mahdut zevattandır. Zira kitap zihnin inkışafı için okunur. Çevrendekileri etkilemek için değil. Tabii olarak okuyan insanlar okuduklarını paylaşmak ve insanları etkilemek ister. Bu insanı daha da motive eder. Yeni bir şeyi keşfetme hissiyle yapılan bilgi paylaşımı insanı tatmin eder ya da grup içinde ne kadar yetkin olduğunu göstermek ister. Okuma eylemi tek başına insanları etkilemek için mi yapılmalı yoksa zihnin tekâmülü için mi? Şahsen ben fakültede kitap okunan biri olarak temayüz ediyordum ve bu yüzden dışlandım. Hiç sevgilim bile olmadı, buna ilişkin teşebbüslerim de oldu ancak deli muamelesi gördüm. Hoşlandığım kız benim yerime hiç kitap okumayan sıradan birini tercih etti. Ben kızların kitap okuyan erkeklerden de hoşlandığını düşünmüyorum. Kitap okumak ciddi bir zihinsel faaliyettir ve asosyal olmayı gerektirir. Günümüz kızları gezip eğlenmek istiyor. Bugün hiçbir kızın Niyazi Berkes konuşmak isteyeceğini düşünmüyorum. Ne yazık ki toplum kitaplara gereken ilgiyi göstermiyor. Üstelik hayatımızın her alanını sarıp sarmalayan teknolojik gelişmeler insanları zihinsel olarak daha da tembel bir hale getirdi.
Ne boş yaptın bro
KYK'ya erzak olarak gelen penitente
Bu kadınlarında herşeyi kendine göre yorumlamasida aşırı komik. Motor kullanır kendi zevkine göre hız yapar ya da akrobasi dener kızların gözüne girmek için yapıyor derler. Kitap okusa numara yapıyor derler yarin bir gün halısaha maçına gidenler için bile kadinlara sportmen gozukmek için yapıyor diyenler bile çıkar.
Sırf gösteriş için yapanlar varsa bariz maldir
Kendi üzerime alındığımı tam olarak nerede belirtmişim 😆. Detayda açıkça yazmışım gram böyle bir düşüncem olmadığını. Halbuki sırf kadınların ilgisini çekmek için kitap okuyanların da olduğunu bilmeme rağmen bunu yazmışım, ve bu demek olmuyor ki erkekler asla kendi zevkleri için kitap okumuyor. Fenomenim ve sorularımın hiçbiri kendi hayatımı yansıtmıyor, amaç burada üyelerin düşüncelerini öğrenmek. Bir dahakine detayı düzgünce okuyup görüş yapmaya gelin.
Hahshahahahah şaka mısın sen ya, "Halbuki sırf kadınların ilgisini çekmek için kitap okuyanların da olduğunu bilmeme rağmen bunu yazmışım, ve bu demek olmuyor ki erkekler asla kendi zevkleri için kitap okumuyor" yazmışım. Cümlede anlam konusunda sıkıntın mı var? Ne demek istediğimi anlayamıyor musun? İlgi çekmek için okuyanlar olmasına rağmen kendi zevki için okuyanlar da var demişim. Okuduğunu anla öyle haklı çıkmaya gel.
Kitap okumanın asıl amacı bilgi edinmek, hayal gücünü geliştirmek ve insanın kendini geliştirmesidir. Ama tabii, bazı erkekler bunu kadınların dikkatini çekmek için de kullanıyor olabilir! Düşünsene, parkta biri elinde kitapla oturmuş, yanına "Felsefenin İlkeleri"ni koymuş; aslında tek düşündüğü "Acaba bu kitapla zeki mi görünürüm?" olabilir. Ama her kitabı da bu amaçla okuyamazlar, kimse "Biyokimya Atlası"nı sırf karizma olsun diye eline almaz
Belki de erkekler kadınların zekayı çekici bulduğunu fark etmiştir. Ama kitap okumanın yanında bir de kitabı anlamak var, değil mi? Hani sadece kapağı güzel diye "Suç ve Ceza"yı taşımak pek işe yaramaz. Sonuçta, "Ne okuyorsun?" diye sorulunca "Hâlâ birinci sayfadayım" demek pek etkileyici olmaz. İşin güzel tarafı, kitap okuma alışkanlığı böyle küçük oyunlarla başlasa bile sonunda bir tutkuya dönüşebilir. Hem kadınların dikkatini çekse de kitap, sonuçta kazanan her zaman okuyan olur
Bazıları, sadece bilgi edinmek, kişisel gelişim sağlamak ya da edebi zevklerini tatmin etmek için okur. Ancak bazı erkekler, ilgi duydukları kadınlara hitap etmek amacıyla da kitap okuyor olabilirler. Kitap okumak, entelektüel bir cazibe yaratabilir ve bu da bazıları için ilişkilerde bir artı puan olabilir. Yani, bir erkeğin kitap okuması, sadece ilgisini çeken bir konuya olan sevgisi ya da kişisel merakıyla alakalı olabilirken, bazen de kadınların ilgisini çekme amacı güdülebilir.
Kübrl, bu harika bir soru! Bazı erkekler belki etkilemek için kitap okuyabilir ama bence çoğu, gerçekten merak ve bilgi açlığı için okuyordur. Kitaplara olan gerçek bir ilgi, karşı tarafı gerçekten etkileyebilir. Bu arada kitap okumanın tadı başka be, hele ki böyle güzel bir kış akşamında battaniye altında sıcacık bir çayla. 🎄📚 Yeni yılda umarım çok güzel kitaplar keşfedersin! 🥳✨
Cevap
106Cevap
O zaman boşuna almışım 500'e yakın kitabı gadası
Boşuna okumuşum yarıdan fazlasını millet neler için kullanıyormuş
hayır ben kendim için okurum
Adamsın 💪🏻
Teşekkür ederim 🌸🙏
Bu soruya net bir cevap veremeyiz Yalnız şöyle bir durum var ki kişinin bilgi düzeyinden, sohbetinden, okuduklarından yola çıkılarak fikir yürütülebilir. Sözüm herkese değil tabii ben kimseyle muhatap değilim pozu vererek toplu taşımada kitap okuyanlar nasıl görünüyorsa bu da öyle diye düşünmekteyim. Bir de gerçekten uzun süreli okuyor mu, Çok okuyan kişilerin zaman sorunu yoktur (kendimden de biliyorum) buradan da fikir yürütülebilir kişiye göre de değişir. Yapmacık olan kısa vadede anlaşılmazsa bile zaman geçtikten sonra anlaşılır.
Yok. Gerçekten okumayı seven çok adam gördüm ben.. Kitap okumanın cinsiyetle bağdaştığını düşünmüyorum. Okumakla kalmayıp bunun üstüne araştırmacı olup süper yorum yapan insanlar gördüm. Bir klübe gidiyorum orada çok var kültürlü insan.. Ama kitap okumayan kadınlar da var. Erkekler bir kadının ilgisini çekmek amacıyla kitap okursa eğer zaten çok kitap okumadığı eninde sonunda anlaşılacaktır. Ve kız ona karşı ilgisini kaybetmeye başlayabilir bunun için ilgi duyduysa eğer bal peteğim. Çünkü kitap okuyan adam kendini belli eder yorumlar yapar, kitapların filmlerini izler, araştırır ve diksiyonu düzgün olur. Bu şekilde.. 🥰😇
Genelleme yapamam.
Ama bunun doğru olmadığını da söyleyemem.
Her iki cinsinden birbirinin dikkatini çekmek için yaptığı şeylerin olduğunu unutmamalıyız.
Biri çok masumda diğeri çok mu kötü?
Gerçekçi olalım.
Maddiyata düşen ve sonradan yanılgıya düştüğünü anlayan yok mu?
Gayet tabi var.
Gerçek ve somut olan bir şey var ortada.
O da insan.
Tek bir hareketle karar vermek (bu hareket ister kitap okuma olsun, ister üzerinde olan marka ve kaliteli kıyafetler olsun, isterse kullanılan bir araç.) sizce ne kadar mantıklı.
Belki sizi buna iten nedenler olabilir, yaşam kaygısı gibi.
Sizce ne kadar doğru bir hareket.
Bro ne uzun yazmışsın ya, niye uzattın bu kadar
Hani her yiğidin yoğurt devamını sen söyle.
Kitap okumayı, beni farklı dünyalara götürdüğü, gerilim, heyecan gibi duyguları yaşattığı ve bana içinde bulunduğum hayattan uzaklaşma fırsatı sunduğu için seviyorum. Kitap sevgimin hiçbir kadınla ilgisi olmadı şimdiye kadar (iyi anlatılmış ve iyi tasvir edilmiş kadın karakterler hariç)
Kesinlikle evet
bi kere kandilli sahilinde kitap okurken resmen bi kız bu yüzden okuduğumu zannetmişti.. çekirdek vermeye çalıştı felan hatta.. yahu ben çekirdek çitlemeye gelmiş olsam sahile senin gelmeni mi beklerim. kitap okumaya gelmişim. kıza yüz vermedim.. kankisi ile bi paketi bitiremeden kalktılar yanımdan.. sanki tanışıyormuşuz gibi birden samimi olan bu grup kızların en büyük ortak özelliği karşısındakine hitap sorunu olması. ben sizli konuşuyorum o senli konuşuyor.
Aslında yüzde elli diyebiliriz (Bu benim görüşüm) Ben mesela kitap okuyorum ama kendim için tabi. Metroda otobüste falan kadınlarının ufak ufak baktığını hissediyorum, göz göze geliyoruz bazen. Bazen konuştuğumuz bile oluyor. Bu da hoşuma gidiyor tabi. Bu sayede benim daha çok kitap okuyasım geliyor.
*Bak bu çok büyük bir ihtimal.
**Bazı günler spordan sonra sıfır kollu kapüşonlum ile kütüphaneye kitap almaya gidiyorum. Kitap aldıktan sonra 1 çay alıp boş bir masaya oturuyorum.
***Bir bakmışım cevremdeki boş masalar bir anda kızlar ile doluyor. Masada 3 kız var ise 3 üde gözü dikip kesmeye başlıyorlar. Bunu abartmiyorum. Defalarca test ettim. Kızların dikkatini kitap okuyandan çok kendine bakan, hafif kaslı erkekler daha çok çekiyor sanki. 😀😀😀
sanirim cogu öyle ben kutuphaneye gidiyordum bir aralar gerçekten kitap okuyan erkekler gördüm ve hiç etraflarina da bakmiyorlardi bildiğin baya ciddi bir şekilde elindeki kitaplara odaklanmislardi bazıları kızları etkilemek amacıyla kitap okuyormuş gibi yapıyor ama bazıları da hakketten okuyo çok ilgimi çekiyor ya gerçekten onlar daha çok medeni ve beyefendi oluyorlar
Kübra keşke beni tanımak için fırsat sunsan İstanbul beyfendi liğini zirvede yasatırım
Evet her şey kadınlar için yapıyoruz.
Yemeği yerken bile kadınları etkilemek için yiyoruz.
Yolda yürürken kadınları etkilemek için yürüyoruz.
🤣👍🤣🤣🤣
Alakası yok. Kitap kelime dağarcığını artırır, konuşmayı ve hızlı düşünmeyi geliştirir.
Kızların ilgisini çekmek için tuğla gibi Karamazov kardeşler okumak da, ne bileyim 😂
Bence öyle ya entel dantel erkek adam mı olur. Erkek adam dediğin şasi numarası olur sahibinden satılık araç ilanları okur. En olmadı arkadaş ortamında millete hikaye okur jdjdjd
Öyle daa şimdi 😂
Okuduğum tek kitap.
Ben kitap okumadan da ilgi çekiyorum. Asıl önemli olan okumam için ilgimi çekecek bi kitap bulmam sfgsd
☺️.. hee evde oturup kitap okurken, kendi kendime kızlar şimdi benden nasıl da etkileniyorlardir diye düşünüyorum 😀
Polisiye ve gerilim okuyorum.. gerilmeyelim sonra
İlgisini çekmek için kitap okuyabilir. Biz bence biraz kitap okumanın, kültürün, elitliğin gösterişini yapmalıyız. Vücut ölçülerini pazarlayanların değil.😂
Rol yapmayn kitapseverlk bir kız tavlama olayına dönmemeli ama kütüphaneye gidiyorm mesele herkes birbirini kesiyor kızlar bile tek suçlu erkekler degl
erkeklerin (veya kadınların) kitap okuma sebebi yalnızca dikkat çekmek değildir; bu tür genellemeler doğruyu yansıtmaz. İnsanlar kitap okumayı daha çok bireysel bir tatmin ve gelişim amacıyla yapar.
Öyle başlayıp kitap kurdu olan tanıdığım var
Kübiş öyle şey olur mu sence. De hele bana bir 😝
Karşımdaki zarif giyimli utangaç masum tatlış yüzlü zayıf vücutlu olmadığı sürece...
Bırak kitabı yeri satır bile okumam
O derece olmaz o iş Kübiş
Jessica May gibi hatun seviyorum ben
Zayıf vücutlu bebeksi okşamalık tatlış yüzlü zayıf vücutlu...
Güzelden ziyade tatlı zarif sevimli buluyorum ben mesela seksiliği yok arzulatıcı gözükmüyor Miranda Kerr de aynı şekilde o da seksi değil arzulatıcı gözükmüyor ama Adriana Lima seks kokuyor
Kitap okumakla ilgi çekmenin bağdaştırılması çok anlamsız geldi bana.
Bu tarz beklenti için kitap okumayı bir araç olarak gören zavallılardan insana hayır gelmez. Uzak durmak lazım.
Ben bir çok konuya meraklı olduğum için ve okumayı sevdiğim için okurum, çevremde ki insanlar da bu şekilde okur.
İlgi çekmek için kitap okuyan kimseyi görmedim bugüne kadar, belki vardır ama ben hiç görmedim.
e herhalde o yüzden okuyoruz, yok bir de bilgilenmek için okuyacaktık
Bazıları olabilir. Bu arada hep kendim için okuyorum ablam dışında gören yok ne alaka yani😂😂🤣
Onu bilemem ama bu evcil hayvan besleyen erkeklerin amacı bu olabilir. Özellikle kedi:)
Süper tespit 😅 aynını düşünüyorum
Öncelikle merhabalar erkekler genellikle 5000 yıldır süre gelen bir şekilde bilgilerin kalıtımını sağlıyor. Açıkçası bu günlerde erkekler genellikle fazlasıyla asalak olduğu için çoğu kitaptan mahrumdur. Sıklıkla ilgilendiği kızın ilgilendiği kitaplara ilgi duyarlar, esenlikler.
Kişisel Gelişimimiz için Okuyoruz. Kadınları Etkilemek İçin Göstermelik Okuyan Erkekler Tabi ki Vardır Ama Şuna Emin Olabilirsin ki Çoğumuz Kendi Gelişimi İçin Kitap Okur.
Mesela Sokrates'in Savunması... Böyle Bir Kitabı Bitirirken Baya Kendi İçinde Mantık Silsileleri Kurmuştum. Şimdi Bu Zihinsel Faaliyeti Salt Karşı Cinsi Etkilemek İçin mi Yaptım? Ya da Kitabı Kadınlara Gösteriş Olsun Diye Caddede Sokakta Her Yerde Yanımda mı Taşıdım? Tabi ki Hayır
Yok be. Hala kafası dolu adamlar var karı kızdan farklı şey de düşünebilen. :) merakları olan ve meraklarını kitaplarla gideren
Ben kitabı ortadam eşeleyip saklama yeri yapmıştım ahsşsjaldjslsld
Niye ilgisini çekmek için kitap okuyayım ki içimden gelirse okurum ayrıca en son okuduğum kitap cin Ali 😅
👍😅
Kitap daha sürükleyici oluyor aynı şekilde radyodaki arkası yarın kuşağida öyle. İlgi çekmek için kimi kitap okur gibi yapar kimi çocuk ve hayvanı kucağına alıp gezdirir
Bir insan kitap okuma nunarası yapıyorsa bile o insan belli bir kültür seviyesindedir. Kaba mal olduğunu erkek kitap numarası yapmaz. Kaldıki erkek kişi kitap okuyorsa kendi için okur. Ha bu onu daha da geliştirir ve de senin için daha etkileyici bir kimse olmasını sağlayabilir o da ayrı konu.
Kendini geliştirmek ya da severek kitap okuyorsa hayır ilgisini çekmek için yapmıyordur. Lakin başkaları değil kendisi için okuyorsa bu iç özünden gelen bir şeydir.
Bu devirde hangi enayi kitap zahmetine girer kardeşim kültürlü gözükmek için gider reelslerde orada burada duyduğunu satar ortamlarda ne diye kitap alıp yanında gezdirsin
Bu kafada çok erkek var ona hiç şüphem yok ama bazıları da bütün eserleri bilen ve kendini vererek okuyan gerçek kitap kurtları. Kitap okuya her insan bir elmas bence -gerçekten okuyorsa tabii-
Yapanlar vardır ama sanki bütün insanlık kadınları etkilemeye çalışıyor algısından kurtulun bence, 😅
Olabilir bunda eğitim geçmişi de çok belirleyici oluyor. Eğitim hayatına çok ağırlık vermeyen birinde daha dikkatli incelemek gerek bu durumu.
He şöyle ya jsjss kendilerine yarari olan yurume sanatlarindan devam etsinler nsjs hangi kitabı okuyorsun hadi anlat banaaa
Onları anlıyoruz haa haa hep aynı sayfada kalıyorlar 🤭
Hayır erkekler hiç bir zaman kadınların ilgisini çekmeye çalışmaz... kadınların ilgisine ihtiyacı yoktur harekete geçmek icin
Öyle olan birini ayırdedersin sanırım, diyalekt kuramaz ;)
Benim okuduklarımla birini etkilemem gerekse,3 kişi zor tutması lazım gelirdi
tam aksine. kadınlar kitap okuyan erkekleri sevmezler. kadınlar nargile çekip masaya baba malı bmv anahtarı koyan erkek peşindeler
Kadınların ilgisini çekmek için şekilden şekile giren çok arkadaşım var ama hiç kitap okuyanına rastlamadım
Ben gerçek dünyadan uzaklaşıp kitapların dünyasına geçmek için okuyorum. Okurken olaylar zihninde canlanıyor. Hayal dünyası gelişiyor insanın.
Hayır ne alaka ya erkek kitap okuyamaz mı sırf merak ettiği için ilgisini çektiği için kitap alamaz mı
Kadınların ilgisi için diyor zaten kendi kendine alabilir de okur da belirli yerlerde olan tiplerden söz ediyoruz
bunu yapanlar genelde bomboş kitaplar okuyor o da günde 5 sayfa falan yani ki yaptıklarını da düşünmüyorum, akıllarına bile gelmiyordur bu
5 sayfamı pfttt o da özet mi
Bazıları işgi çekmeye yapıyo ama okuyanda vardır heralde hepsi aynı değilki ne bilelim 😂🤷🏼♀️
Evet ben kesinlikle öyle yapıyorum işim gücüm yok bir kızın ilgisini çekmek için kitap okuyorum
Hayır. Alakası yok. :) Serili kitapları seviyorum..
Kadınlar kitap okuyan erkeklerden mi hoşlanıyomuş sanki
Hayır. Ayrıca bütün kadınların kitap okumayı sevdiğini sanmıyorum.
Kitap okuyorsam etrafımda kim olduğunu umursamam...
Bilmem ben artık kimsenin ilgisini çekemiyorum
Genelde zaman geçsin diye veya kendi kişisel gelisimim için okuyorum..
hiç işe yarayacağını düşünmüyorum. hiç de böyle bir düşünce aklıma gelmemişti.
Bazı kimseler hayatında kitap okumayanlar var
Ne alaka kadınlar dan daha çok ilgimi çeken kitaplar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?