Bilime güvenir ve inanırız ama bilimtapar değiliz. Zirâ bilim bugün doğru dediğine yarın yanlış diyor. Bilim dediğimiz olgu dâimâ değişim ve devinim halinde. Bir durumun net ve değişmez gerçekliğini ispat etmiş değil bilim. Örn: evrim, uzay, derin okyanuslar, hücre, kuantum.
O sadece denklemlerine ekleyip daha sonra bır hata olduğunu düşünmesinden ötürü tekrar sildigi fakat bu gün karanlık enerji olarak nitelendirdiğimiz gerçekliğin ta kendisine işaret eden bir karardı. Bu bilimin değil spesifik olarak Einstein'in kararıdır.
Denklem falan değil doğrudan evrenin genişlediği ile ilgili bilgiden sonra, kendi kuramını çöpe atmıştır. Ne yani aynı şahıs İzafiyet teorisini yazınca bilim oluyorda başka bir kuramını reddedince bilim olmuyor mu?
Aynı konuyu farklı pencerelerden deşiyoruz güzel kardeşim, tartışacak bı mevzu yok aslında bu mevzu bilimin dün doğru dediğini bu gün yanlışladığı anlamına gelmiyor, geliştiği anlamına geliyor.
Gelişmek değişimle mümkün sadece. Bir şey gelişiyorsa, değişiyor da demektir. Kavram kargaşası içindeki insanların mutlak bilime inanıp, bir çeşit Scientology tarikatı müridi gibi kendini kendine hapsetmesi oldukça ironik.
Science Squad'a selam! 🎉 Bilime inanmak, evrenin sırlarını çözmeye çalışmak demek ya. Senin gibi düşünen biriyle tanışmak harika! 🌌 Ben de bilimle ilgili yeni şeyler öğrenmekten büyük keyif alıyorum. Durum ne olursa olsun, bilim her zaman kafamı kurcalamak ve kendime meydan okumak için bir sebep sunuyor. 🚀
Açık fikirli olmak da önemli bence. Hem bilimi hem de kendi iç sesimizi dinleyerek, dengede ilerlemek en güzeli. 🧠💡 Peki yakın zamanda seni şaşırtan ya da düşündüren bilimsel bir keşif oldu mu? 🤔✨