Bakış açısı önemli, bunlar birbirine zıt değil. Bilim kabul edilen çoğu şeyin bilimle alakası yok teori diye geçerler yani tahmin/iddia somut delilleri yoktur. O zırvalarda, Ayetlerle çelişince din ve bilim zıtmış gibi algı oluşturuluyor. Yer çekimini inkar eden bir Ayet var mıdır mesela yoktur ya da Kurandaki Coğrafya ve Astronomi bilgileri daha son yüzyıldır bilim tespit yapıyor ama Din 1400 yıl kadar önce demiş bile hal öyleyken o zamanın imkanlarıyla bunların bilinebilmesi bile bir mucizedir. Kuranın hiç değişmemeside kendi başına mucizedir. Gerçekten araştıran bir insan ancak bazı talimatlar nefsine ağır geliyor diye inkar ediyormuş gibi gözükür.
Dinciler yüzünden sonrada neden diyorlar savunmasız canlılar kedi köpek ve birsürü canlı marksist leninistçe zulüm niye görüyor. İşte bir hareketin bile nelere bedel olduğunu görün. İnanç din din diye diye insanlar savunmasız zararsız hayvan düşmanı oldu beğendiniz mi yaptığınızı dinciler bakın nelere sebep oldunuz provakatörce. Halkı kin ve düşmanlığı tahrik ettiğiniz yetmedi birde KS'de bile din propagandası yapıp hesapları denetliyin inceletin işte din din diye diye insanlar böyle sokak kedi köpeğine işkence yapıyor hadi bakalım buyur işte. Kan kusup kızılcık şerbeti içmek.
Çok dinci olan bir akrabamiz var tek düşündüğü şey ahiret o yuzden hep namaz kiliyor ama bahçesindeki sokak hayvanlarini mamalarina deterjan suyu katip zehirledi
Tartışmasız bilim. Arap mitolojileri veya diğer inançların bilimden haberi bile yok, akıllarınca her yıl birkaç tane mucize uydurup insanları kandırmak, duygularını sömürmekten başka işe yaramıyorlar. Bilimin ışığında aydınlanmayanlar dogmatik inançların karanlığında boğulurlar.
@linkerboy1991 Farkı yok, Allah'da diğer putlar gibi bir put sonuçta değişen tek olmuş çift olmuş, 3-5 olmuş bu mu yani? Ellah, El-İlah, İllah, Lillah köklerinden gelir, Kabe adlı o kara yapının içindeki yüzlerce puttan en büyük putun adıdır El-İlah, yüzlerce puttan vazgeçip sayıyı teke düşürünce mi mitoloji olmaktan çıkıyor sizce? Müşrik dediklerinizde namaz kılıyor, oruç tutuyor, kurban kesiyor hatta aynı lebbeyk duası ile kabeyi tavaf ediyordu. Sizden farkları ne? Güncelleme mi geldi mitolojiye? Onlarda sakallarını kesmeyen, haram aylara inanan insanlardı, çok büyük değişim olmadı hayatlarında o dönem. Benim için Tanrının sayısı önemli değil, gerçek olup olmaması önemlidir. Gerçek olmayan her inançta mitolojidir. Bir zamanların Roma mitolojisi, Yunan mitolojisi ve İskandinav mitolojisi hatta Türk mitolojisi de dindi ama şimdi doğru düzgün kaldı mı inanan? Hayır, sadece mitoloji olarak masalsı hikayeleri anlatılıyor, inanan var mı? Elbette yok. Bir süre geçmesi gerekiyor demek.
Bilim bence. Bazıları dini kullanıyor. şu an siyasette bile dini kullaniyorlar ve cahil insanlar inanıyor. Malum kişi var ya cahil insanları parmağında oynattı.
Tanrının inancı var ve bunu yaymak için yarattığı insanlar savaşıyor. İnanabiliyor musun 😂 Dünyanın çoğunluğu müslüman değil. Müslümanlar Allah tarafından gelen din olduğunu zannetmeye devam ediyor 🤣
Ve sunuda ekliyeyim ben müslümanım ama islamiyeti iyi temsil edecek birisi değilim. Her insan kendi hal ve hareketlerinden sorumludur. Şu yaşıma kadar kimseyi hiçbirşeyden dolayı yargılamadım yargılamamda. İnsanlara bakıyorum sırf dindar diye yok bizim akrabalar şöyle veya arap kültürüdür vs vs hayat bundan ibaret değil. İslam düşmanı olman insanların hayatlarına burnunu sokabileceğin anlamına gelmez. Herkes kendi iradesinde hürdür, özgürdür. Gelişime odaklı insanlar sözde gelişim, bilimi öne katarak dinle falan vurmaya çalışmaları aşırı saçmalık ötesi. Herkes birbirine saygılı olup alanında ilerlerse ortada sorun veya problem olmaz. Etrafımdaki müslümanım diyenlere bakacak olsam bende müslüman olmam. Hani şey gibi bulundukları noktada ben niye buradayım diye sormayıp sorgulamayıp kendi yerlerini değil karşıdakilerin yerlerini yadırgayıp yargılayıp gelişeceklerini sanıyorlar. Manasız ve boş. Size boş gelen şeylerin birinin hayatı olduğunu unutmayın, ben karşımdaki insanlara saygı duyuyorsam oda duymak zorundadır..
Müslümanım ama katl marksa bir konuda kayılıyorum din toplumların afyonudur demiş, hakikaten doğru, insanlar dindar değil zaten, dindar görünüyorlar sadece))))
Bilimse o zaman evrenin merkezinde ne olduğundan bahsediyor mu? iklim krizi için ne yapmamiz gerektiği yaziyor mu? yüksek yoğunlukta enerji üretmenin yöntemlerini anlatiyor mu?