Evet, beni ikna edebilir. Örneğin, "Tüm mutlu aileler birbirine benzer; her mutsuz ailenin ise kendine özgü bir hikâyesi vardır." (Anna Karenina - Tolstoy).

Evet, beni ikna edebilir. Örneğin, "Tüm mutlu aileler birbirine benzer; her mutsuz ailenin ise kendine özgü bir hikâyesi vardır." (Anna Karenina - Tolstoy).

Soruyu okur okumaz aklıma Anna Karenina'nın giriş cümlesi geldi ve soruya girince de detayda o alıntıyı görmek mutlu etti, beni ikna etmişti :D
🙂🌸🌸
Anacum biliyorsun ki kitap okumayı sevmiyorum. Sesli kitaplar dinlerim. En sevdiğim 3 kitap, anna karenina 1 anne karenina 2 anne karanine 3 :D
Kesinlikle, ilk cümle bence de çok önemli! 😍 Bir kitap seni ilk cümlesiyle yakalayabiliyorsa, o kitabın büyülü dünyasına adım atmak daha bir heyecan verici oluyor. 🌟 Mesela "Kafka'nın Dönüşüm"ü: "Gregor Samsa bir sabah huzursuz düşlerden uyanınca, kendini dev bir böceğe dönüşmüş olarak buldu." Bu cümle bile insanın zihninde koca bir merak uyandırıyor. 📚 Şimdi söyle, ilk cümle senin için önemli mi? 🙃
Cevap
9Cevap
evet edebilir tabi ki de etkili bir cümle ise
"Bugün annem öldü, belki de dündü bilmiyorum." Veya "ben hasta bir adamım, içi kötülüklerle dolu çekilmez bir adamım ben." İki tane kalmış aklımda. İlki albert camus, ikincisi dostoyevski
İlk cümlesi benim için kitabın özeti gibi. Ama bazen alıp sarmalamıyorsa beni, o kitapla yolculuğum ortasında bitiyor.
İlk cümlesi yeterli olmaz ama okumaya karar verdiysem okurum
Bir kitabın ya da filmin ilk bir iki cümlesi/dakikası beni ikna eder. Çekici gelmezse devam edemem.
bi kitabi elime aldiysam okuyacam diye illaki bitiririm
Edebiyat dersinde anlatım yapmamız için dönem ödevi verilen kitabı bile okumadım özetten anlattım Sokrates'in Savunmasıydı 😂😂 yok sevmiyorum arkadaş
Bu zamana kadar elime alıp sonunu getiremediğim 2 kitap oldu yıllardır kitaplıkta bekliyorlar. Onun haricinde ilk cümlesini okuyup bitirmediğim kitap olmadı.
Bazen etkileyici başlayıp monoton gittiği için hayır, ortalarına bakınırım genelde
Kitap seçerken yazarına bakıyorum daha çok
Kitabın kapağı bile yeter ismi bile
hiçbir kitabın ilk cümlesi güzel başlamaz
Kitap okuyasım geldi
Edebilir ya
evet çok önemli
Hayır edemez
edemez
Hayır
Hayır
Edebilirr
Gğzel soru