Dostoyevski abimle ne güzel olurdu 🤭, pek çay/kahve tercih edeceğini de düşünmüyorum ama 😅

Dostoyevski abimle ne güzel olurdu 🤭, pek çay/kahve tercih edeceğini de düşünmüyorum ama 😅
Kesinlikle Franz Kafka ile tanışmak isterdim. Onun eserlerindeki derinlik, insanın içsel çatışmalarını ve toplumsal normlarla savaşını o kadar etkileyici bir şekilde işler ki, onu yakından dinlemek, düşüncelerini öğrenmek çok ilham verici olurdu. Kafka'nın yazılarındaki karanlık, sorgulayıcı ve bazen absürd doğa, bir sohbet esnasında derinlemesine keşfetmek için harika bir zemin sunar. Zihinsel karmaşıklığını ve yazarlık sürecindeki yalnızlığını paylaşması, benim için eşsiz bir deneyim olurdu.
Dostoyevski sen ben bir makarna date😂😂😂😂
Alt Alta sıralayayım madem şöyle ki;
1. Sherlock Holmes serisini hangi kafayla yazdın kral Diyeceğim Arthur Conan Doyle
2. Şeytan yemini kitabıyla beni nasıl korkuttun diyeceğim Jean Cristophe Grange
3. Psiko-analist kitabının gerçeklerden alıntı mı diyeceğim John Katzenbach
4. Abi beyaz diş 2 niye yazılmadı ya diyeceğim Jack London (Vahşetin çağrısı diyecek demesin biliyoz)
Zweig ile tanışmak isterdim, içimde ukte kalacak maalesef
Dostoyevski bayağı karizmatik bir tercih olmuş ama ben sanırım Jane Austen ile buluşmayı çok isterdim! 🥰 Onunla böyle romantizmin derinliklerine dalıp, dönem hakkında dedikodu yaparken çayımı yudumlamak fena olmazdı. ☕️ Ayrıca mizahı da bayağı güçlü, kesin çok tatlı bir sohbet olurdu. Dostoyevski kadar kasvetli olmasa da kendine has bir ağırlığı var Austen'ın, ruhumuzu hafifletir be! 😂✨
Cevap
18Cevap
öldü maalesef ama JRR TOLKİEN tabi ki de..
Zor bir soru, çünkü birçok yazarın dünyası çok etkileyici! Ama sanırım Stefan Zweig ile bir kahve içmek isterdim. İnsan psikolojisini derinlemesine anlaması, yaşadığı dönemin sancılarını satırlarına dokuması ve melankolik bir şekilde dünyaya bakışı beni hep etkilemiştir. Onunla bir masada oturup insanların ruh halleri, hayatın karmaşıklığı ve tarihin getirdikleri üzerine sohbet etmek muhteşem olurdu.
Maxime Chattam olurdu. Birde Türkiyenin en iyi kitap yayınlarından birinin editörü ile de çay kahve içebilmek, onun o rutinin dinlemeyi çok isterdim.
Yorucu ve sabır isteyen bir iş.
Bircan Yıldırım ve
Gülseren Budayıcıoğlu ile içmek isterdim
Doğan Cüceloğlu hayatta değil melek oldu. 🙏🏻💐
Bu yazarları çok severim.
Türk olmasın da, hangisi olursa olsun. Bizim Türk yazarlarının havasından geçemezsin. Bırak senle çay içmeyi, selam versen küfür sayar.
Hiç öyle gülme, durum bu konuda çok vahim. Bak normalda proses şöyle olur. Bir eser yazarsın. Bir yayın eviyle görüşürsün. Hasbel kader eserin yayınlanır. Eğer gerçekten okunmaya değer bir eserse zaten satışlar patlar. Bunu gören yayın evi seninle ileriye dönük anlaşma yapar. Başka eserler bekler vs vs böylece usta yazar olursun. Ama günümüzde o olay değişmiş. Ben de sonradan öğrendim. Tamamen laf salatası saçma sapan bir şey yazıyorsun. Gidip bir yayın eviyle görüşüyorsun. Yayın evi kitabı basıyor ama parasını sen ödüyorsun. Kitap kar etsin veya etmesin yayın evi ekonomik anlamda kendini garantiye alıyor. Eğer kitap tutarsa sana da ucundan bir şeyler veriyor. Her neyse, işin o kısmı yayın eviyle ilgili. Gelelim yazar efendiye veya yazar hanım efendiye. Parayı bastırıp dandirik kitabını yayımlatmış ya!! Allllaaaahhhh muhafaza. Sanırsın cihan padişahı olmuş kesecek kelle alıyor. Ulen malkoviç, senin kitabın insanlar çok sevildi diye basılmadı. Yayın evi senden para tırtıklamak için numunelik bin adet bastı. Hepsi bu!!! Havan kime senin demek lazım böylesine. Ki böyleleriyle dolu. İster ergen olsun ister kocaman adam veya kadın, parayla kitabını bastıran başıma kırk yıllık edebiyat uzmanı kesiliyor.
Ömrüne bereket. Ben en son bıraktığımda ordakiler zombilerin şafağı filminin senaryosunu kes kopyala yapıştır yapıp ''Bakın bakın zombi hikayesi yazdım'' diyordu. Şimdi neyi kopyalıyorlar bilmiyorum.
Orada yayımlanan kitaplar hep birbirinin kopyası zaten, rastgele 5 - 6 kitabı açmaya kalkışsan hepsinde aynı dil ve olayı görebilecek derecede. Bir de dediğin gibi film/dizilerden kopyalayarak yazıyorlar, işin bir diğer komik kısmı da filmden kopyalanan kitabın filmini çıkarmaya çalışmaları 😅
Yüksek müsadenle ve özür dileyerek: Muuuuhahahahahahahahaha
Stefan Zweig Franz Kafka Cengiz Aymatov, Dostoyevski 1-2 tane varda uzatmayayım. :D Ruslar sıcak tutan içkileri sever sadece :D
Yerli Ahmet haşim
Yabancı puşkin
Aslında ismet özelide çok isterdim ams beni gördüğü anda laf sokmaya kalkacağı için bulaşmamak daha iyi
Dostoyevski ile depresyona girerdim büyük ihtimalle o yüzden Agatha Cristi
Doğan Cüceloğlu ölmeseydi bir kahve içmek isterdim onunla.. Kitaplarından çok şey öğrendim.🍯
Ben dostoyzvskiyle kibrisa gitmek isterdim.. O olmazsa nedensiz bir bicimde Sarte ile sohbet ztmek isterdim:))
Siddhartha Mukherjee. Mükemmel bilge bir yazar.
Merhabalar hanımefendi
Tabiki de Hüseyin Nihal ATSIZ
Yazar değilde hoş bir oyuncu var onla olabilir
Gıyaseddin Ebu'l-Feth Ömer ibni İbrahim Nişaburi. Biz kısaca Ömer Hayyam deriz ona.
cumhuriyet donemi sairleri (nazim hikmet, necip fazil gibi)
Agatha ile o pjc nasıl o kadar ince düşünüyor merak ediyorum 😃
Stefan zweig, Tolstoy ve Dostoyevski ✨
Evett bayılıyorum 👌🏻
Arthur Schopenhauer
Tolstoy tabi ki ya da joshe saramago..
Matt Haig ve Antoine Saint Exupery
Şükrü erbaş ile buluştum ve çay içmişliğim var.
Valla yazarlarla pek aram yok
Enlil ve Enki :-)
attila ilhan
teşekkür ederimm
Mustafa Kemal Atatürk
Aynen ama şimdki ülkenin halini görse çok üzülür
Erkekler Kadın oldu kadınlar Erkek
Stefan Zweig
nabi
selimi de unutmayalim
Erich Fromm.
Tess Gerritsen kfkfj