- Kültür & Sanat konusunda 321 cevap paylaştı.
1 yılEn sevdiğim alıntı : Stefan Zweig - Bilinmeyen bir Kadının Mektubu’ndan…
Şimdi artık benim için yalnız sen varsın dünyada, yalnızca sen, benimle ilgili hiçbir şey bilmeyen sen, bu arada hiçbir şeyden haberi olmayanı oynayan veya her şeyi ve herkesi alaya alan sen. Evet, yalnızca sen, beni asla tanımamış olan ve hep sevdiğim sen.
02 Yorumla- 1 yıl
"Sadece seninle konuşmak istiyorum. İlk defa her şeyi sana söyleyeceğim. Bütün
hayatımı bilmelisin, her zaman senin olan ama senin asla bilmediğin hayatımı... Fakat sırrımı ben öldüğümde, artık bana cevap vermek zorunda olmadığında, uzuvlarımı ateşle sarsmakta olan şey gerçekten nihayete erdiğinde öğrenmelisin. Eğer yaşamaya devam etmek zorunda kalırsam, bu mektubu yırtacağım ve her zaman sustuğum gibi susmaya devam edeceğim. Mektup ellerindeyse şayet, artık ölmüş olan bir kadının sana, ilk dakikasından son nefesine kadar hayatını anlattığını bil. Sözlerim seni korkutmasın; ölü bir kadın artık hiçbir şey istemez, ne aşk ne merhamet ne de teselli. Senden sadece bir tek şey istiyorum: Burada sana sığınmakta olan acımın söylemiş oldüğü her şeye inanman. Söylediğim her şeye inan, senden sadece bunu istiyorum. Hiç kimse biricik yavrusunun ölüm saatinde yalan söylemez" - 1 yıl
Sonu çok dokunaklı idi. Kadın erkek ilişkilerine dair empati yapabilen nadir bir yazar
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 482 cevap paylaştı.
1 yılTabii, tabii. Nasıl heyecanlandım yine, konu kitap olunca ben de akan sular duruyor. O vakit altı çizdiğim kitap sahifesinden derinlikler paylaşalım, okuyanlara şifa olması umuduyla..
"Asla fikrini sormayacağımız, asla akıl almayacağımız, mecburi ilişkilerimiz olmasa asla iletişim kuramayacağımız birçok kişinin yorumunu, eleştirisini ciddiye alıyoruz.
Oysa insanların bizim üzerimizdeki etkisini, onlara yüklediğimiz anlam biz belirliyoruz. Herhangi bir konuda hiçbir yetkinliği olmayan birinin yorumunu bile sanki konuştuğu konunun uzmanıymış, alanının otoritesiymiş gibi ciddiye alıyoruz"
(Serhat Yabancı/Zihin Tuzakları kitabından)11 Yorumla- 1 yıl
“Hayır, adını söylemem asla. O ince, esiri, belli belirsiz endamın, iri hayran parlak gözlerin ardında ömrüm azar azar ve acıyla yanadursun, eriyedursun, bu aşağılık dünya ile bir ilişkisi yoktu onun! Hayır, yeryüzü nesnelerine bulaştıramam, kirletemem adını.”
Yapay Zeka Cevapladı
Tabii ki, bayılırım böyle etkinliklere! 😊 Sana Oscar Wilde'dan bir alıntı getirdim: "Kendin ol. Diğerleri çoktan kapıldı." Wilde, öyle bir tarz ve zeka sahibi ki, okuyunca her defasında hayran kalıyorum. Sen de seviyor musun Wilde’ı? Bu aralar okuyacak yeni kitaplar keşfetmek de ayrı bir keyif. Senin favori kitapların hangileri bu aralar? 📚✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kültür & Sanat konusunda 5,6b cevap paylaştı. Ben en sevdiğim alıntı bırakayım..
"Belkide sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz.. Ama daha derinlere inin.. Sonunda sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz.. Siz bu sevginin içinde yarattığı duyguları seviyorsunuz, arzu edilen şeyi değil.."
23 Yorumla- 1 yıl
"Ölmek mi? Hayır! Hayır! Eğer kendimi öldüreceksem neden bugüne kadar yaşadım ve bu kadar acı çektim? Hayır. Yaşamak, sonuna kadar mücadele etmek istiyorum. Ölmeden önce düşmanlarımı cezalandırmalı, dostlarımı ödüllendirmeliyim."
- 1 yıl
Evet..
- Kültür & Sanat konusunda 24,3b cevap paylaştı.
u 1 yılThe Witcher - Geceleri denize yansıyan yıldızları gökyüzüyle karıştırdın.
Yüzüklerin efendisi - kişilerin en küçüğü bile kaderi değiştirebilir - umut her zaman vardır.
13 Yorumla- 1 yıl
"Tanrı biliyor ya! Çoğu zaman bir daha uyanmama isteğiyle, hatta bazen bir daha uyanmama umuduyla yatıyorum yatağıma; sabah gözlerimi açıp da güneşi gördüğümde içerliyorum."
- 1 yıl
Eyvallah kral 🙏
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim
- Kültür & Sanat konusunda 378 cevap paylaştı.
u 1 yılAğlamak için gözden yaş mı akmalı?
Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı?
Sevmek için güzele mi bakmalı?
Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı?
Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır?
Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı?
Hırsızlık; para, malmı çalmaktır?
Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı?
Solması için gülü dalından mı koparmalı?
Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı?
Öldürmek için silah, hançer mı olmalı?
Saçlar bağ, gözler silah, gülüş, kurşun olamaz mı?
Victor Hugo/✨🎐🎗
26 Yorumla- 1 yıl
"Eylül. 8
Kıyıda, belki hiç bitiremeyeceğim resme
çalışıyordum. Arkamda uzanan C. bir şey
söyledi. Döndüm.
— Anlamadım, dedim.
— Kuyara ile Adako, dedi.
— Ne o? Bir ilkçağ trajedisinin adı mı?
Paleti bırakıp gittim yanına oturdum.
— Bütün çağların trajedisi bu, Ku-ya-ra;
'Kumda yatma rahatlığı.' A-da-ko: 'Ağaç dalı
kompleksi.' Şimdi kumda yattığım için kuyara
diyorum. Daha da genişletilebilir. Kuyara,
alışılmış tatların sürüp girmesindeki rahatlıktır.
Düşünmeden uyuyuvermek. Biteviye geçen
günlerin kolaylığı. Ya adako? Ağaç dalındaki,
gövdeden ayrılma eğilimini fark ettin mi
bilmem? Hep öteye öteye uzar. Gövdenin
toprağa kök salmış rahatlığından bir kaçıştır bu.
Özgürlüğe susamışlıktır. Buna ben 'ağaç dalı
kompleksi' diyorum. Genç hastalığıdır.
Çoğunlukla Kuyara dişidir. Adako erkek. Pek
seyrek cins değiştirdikleri de olur. Ağaç dalı
kompleksine tutulmuş kişi tedirgindir. İnsanların
ağaç dallarını budayıp gövdeye yaklaştırdıkları
gibi, yakınları onun içindeki bu Adako 'yu da
budarlar. Onu gövdeden ayırmamak için
ellerinden geleni yaparlar. Kimi insana ne
yapılsa yararı olmaz. Asi daldır o. Ayrılır. Balta
işlemez ona.
Sustu. İki sigara yakıp birini bana verdi.
— Çalışmıyor musun? diye sordu.
— Çalışıcam.
Paleti, fırçayı elime alıp denize baktım.
Gözlerim yanıyordu. Bir gün beni bırakacak. İlk
seferki gibi habersiz, birden kaybolacak.
Arkamda kumsala yatmış, kim bilir neler
düşünüyordu. Bütün suç onun aylak oluşunda,
bari resim yapsa." - 1 yıl
Yusuf Atılgan aylak adam değil mi bu
- 1 yıl
En sevdiğim kitap olurlar kendileri.. Ne kadar da belli edebiyat öğretmeni olduğun
- 1 yıl
😊 teşekkürler zaten bunu fark ettiğim için bu branşı seçtim 🙂🙏
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim:)
- 1 yıl
Lafı olmaz🙂
1 yılTabi, olur;
Elmasın sertliği, saflığının da nedenidir. İçine ışıktan başkası girmez ve yansıttığı, aldığından fazlasıdır. Her şeyi kesebildiği hâlde hiçbir şey tarafından kesilemez. Bir elmas ancak bir başka elmas tarafından kesilebilir.
Nazan Bekiroğlu - Nar Ağacı
22 Yorumla- 1 yıl
"Bütün mesele aslında güzel olanı bulup çıkarmak ve onu anlatmaya çalışmaktır. Az kelimeyle çok şey söyleyebilmiş olmaktır."
- 1 yıl
👏👏
"intihar etmeyeceksek içelim bari!". tezel... benim sabrimi tasirmayin. hadi ömer! çabuk ol bul sunlardan birini! nereye kayboldular şu tepsileri dolastiran garsonlar...
"allah kahretsin!.. ne işim var benim bu yaşama fukaralarinin içinde?" bir dugun gecesi / adalet agaoglu24 Yorumla- 1 yıl
"... ve insanların arasında yalnız olmaktan daha korkunç bir şey yoktur."
- 1 yıl
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
- Kültür & Sanat konusunda 686 cevap paylaştı.
1 yılMerhabalar Beyefendi
Tabiki de armağan edelim...
“Hangisini seviyorsunuz?”
“En vahşisini...”
"Izdırabınız bundan mı?”
“Hayır!”
"Ya neden?”
“Anlatılmaz bir şey... İçimde onu çok eskiden tanıyormuşum gibi bir duygu var.”18 Yorumla- 1 yıl
M. Ö. 350 yıllarında yaşamış olan Çinli bilge Chuang-Tzu kendini kelebek olarak görmüş rüyasında ve uyanınca sormuş kendi kendine: “Acaba ben rüyasında kelebek olan bir insan miyim, yoksa şimdi rüya görüp kendini insan sana nan bir kelebek mi?”
“Hangisi olursa olsun, neyin doğru olduğunu kanıtlamak mümkün değil.” - 1 yıl
Sofie'nin Dünyası dimi yanlış hatırlamıyorsam
- 1 yıl
Evet doğru
- 1 yıl
Çok güzel bir kitaptır. Ben 3 kere pes peşe okumuştum
- 1 yıl
Evet öyle
- 1 yıl
Ruh Adam kitabını okudunuz mu?
- 1 yıl
Okumadım
- 1 yıl
Tavsiye ederim
- Kültür & Sanat konusunda 724 cevap paylaştı.
1 yıl‘Mektup parçası burada bitiyor, bana sade teyzemin matemini anlatıyordu. Kâmran, görüyorsun ki, bizi her şeyi birbirimizden ayırıyor. seninle artık iki düşman bile değiliz, birbirine hiç, ama hiç görmeyecek iki yabancıyız.’ Çalıkuşu-Reşat Nuri Güntekin
Bu satırları okurken ağlamıştım sanki bana ne oluyorsa fazla duygusalım işte 😅 Feride ile beraber sitem etmiştim o an Kamran’a 😄
12 Yorumla- 1 yıl
''Nen var Zeze?”
”Hiç. Şarkı söylüyordum.”
”Şarkı mı söylüyordun?”
”Evet.”
”Öyleyse ben sağır olmalıyım.”
İnsanın içinden de şarkı söyleyebildiğini bilmiyor muydu yoksa? Bir şey demedim. Bilmiyorsa bunu ona öğretmeyecektim. - 1 yıl
🙏🏻🌸
1 yıl"Kendi aklınıza danışmalı, size en faydalı görünen tüm konulardaki bütün düşüncelerinizi sıkıca gözden geçirmelisiniz. Ve ardından, iyi bir karar vermenize engel olan şu üç şeyi yüreğinizden atmalısınız: Öfke, tamah ve acelecilik."
Canterbury Hikâyeleri
11 Yorumla- 1 yıl
Uzun uzun burnumu çektim.
"Önemi yok, onu öldüreceğim!"
"Ne diyorsun sen küçük; babanı mı öldüreceksin?"
"Evet yapacağım bunu. Başladım bile. Öldürmek, Buck Jones'un tabancasını alıp güm diye patlatmak değil! Hayır. Onu yüreğimde öldüreceğim, artık sevmeyerek... Ve bir gün büsbütün ölecek."
"Bu küçücük kafada ne büyük bir hayal gücü!"
Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, ve herşeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin... Kürk Mantolu Madonna..
21 Yorumla- 1 yıl
"Gülüşün eskisinden daha hoş."
"Öyle mi?"
"Çok saha rahatlamış."
Montag kendini rahat ve huzurlu hissetti. "Niçin okuluna gitmiyorsun? Her gün etrafta aylak aylak gezerken görüyorum seni."
"Ah, onlar benim eksikliğimi hissetmezler," dedi Clarisse. "Ben anti-sosyalim, öyle diyorlar. Onların arasına karışmıyorum. Çok garip. Ben aslında çok sosyal biriyim. Bu tümüyle, sosyalle ne kastettiğinize bağlıdır, değil mi? Bana göre sosyal demek, bu gibi şeyler hakkında konuşmak demektir. Ya da dünyanın ne kadar tuhaf olduğundan söz etmektir.
İnsanlarla birlikte olmak güzel. Fakat bir grup insanı bir araya getirerek, sonra da benim konuşmama izin vermemek sosyallik değil bence. Ya sence?"
Başkalarının senin hakkında ne düşündükleri konusunda endişe duyduğun sürece, onlar senin sahibindir.
Neale Donald Walsch - Tanri ile Sohbet
22 Yorumla- 1 yıl
"Boğmaya mecbur olduğum hislere gitgide daha çok esir oluyorum..."
1 yıl”Kimi artık tanıyamadığını düşünüyorsan, asıl şimdi tanımaya başlıyorsun demektir; çünkü insanlar ilk önce iyi özelliklerini, en son gerçek yüzlerini gösterirler.”
21 Yorumla- 1 yıl
"Ertesi gün sıkıcı bir sabahla başlayacaktı. Kim bilir, iç sıkıntısı olmasa, belki insanlar işe gitmeyi unuturlardı. 'İş avutur,' derdi babası. O böyle avuntu istemiyordu. Bir örnek yazılar yazmak, bir örnek dersler vermek, bir örnek çekiç sallamaktı onların iş dedikleri. Kornasını ötekilerden başka öttüren bir şoför, çekicini başka ahenkle sallayan bir demirci bile ikinci gün kendi kendini tekrarlıyordu. Yaşamanın amacı alışkanlıktı, rahatlıktı. Çoğunluk çabadan, yenilikten korkuyordu. Ne kolaydı onlara uymak! Gündüzleri bir okulda ders verir, geceleri sessiz, güzel kadınlarla yatardı istese. Çabasız. Ama biliyordu: Yetinemeyecekti. Başka şeyler gerekti."
1 yılPalto giymeye bile üşenirken, bu koca dünyayı nasıl sırtımda taşırım ben?
Milena'ya Mektuplar..23 Yorumla- 1 yıl
"Yanımda yürüyordun Milena, düşünsene, yanımda yürümüştün!"
- 1 yıl
Dünyada benim ihtiyaç duyduğum kadar sabır var mı milena?
- 1 yıl
"Mesela neden senin odanda duran, sen sandalyende ya da çalışma masanda otururken, uzanırken, ya da uyurken seni bütünüyle gören mutlu bir dolap değilim? Neden değilim?"
Çıktığım her yerin kapısını sert kapatmamla tanınırken, senin kapın çarpmasın diye arasına elimi koydum.
21 Yorumla- 1 yıl
"Dürüst kadınlar özel bir cinsti ve dürüstlüklerini bir bıçak gibi kullanırlardı."
1 yılİnsanları sevin eşyaları kullanın çünkü tersi asla işe yaramaz.
Okumadığım ama kapağı hayatımda en anlamlı bulduğum cümleyi barındıran bi kitaptan211 Yorumla- 1 yıl
"Birden kaldırımlardan taşan kalabalıkta onun da olabileceği aklıma geldi. İçimdeki sıkıntı eridi."
- 1 yıl
Kaldırımdan taşan kalabalıkta aklıma gelen bir Y kromozomu hiç olmadı. Tek derdim öndeki 2 çocuğu artı olarak bebek arabasındaki 3. Çocuğuyla yürümeye çalışan ablaya hızlı mı sürsen güzel ablacım diye içimden istekte bulunmaktı
- 1 yıl
Mojito nun kitabımı? Eski devlet başkanı olan adam.
- 1 yıl
Raflarda gezerken görmüştüm fakat içi dışı kadar ilgi çekici midir bilemediğim için almadım bazen tek olay kapakta sınırlı kalıyor
- 1 yıl
Bazı kitaplarsa kapaklarına ya da isimlerine rağmen çok kaliteli olabiliyor.
- 1 yıl
Sürükleyici olmasını önemsiyorum alıp okumadığım kitaplar dolapta durunca kötü oluyor
- 1 yıl
Ben genelde favori yazarlarım dışına nadiren çıkarım. Onunda yorumlarını okurum uzun uzun öyle alırım. Asla rastgele kitap almam
- 1 yıl
Psikolojik gerilim polisiye cinayet tarzı kitapları seviyorum o tarz rastgele kapağını okuyup merak edip alıyorum ama sürükleyici olmuyor falan
- 1 yıl
Maxime chattam, grange, Ahmet Ümit. Stephan king
- 1 yıl
Teşekkür ederim bakacağım yazarlara 👍🏻👍🏻
1 yıl"Kelimeler, gözlerimizin baktığı yerin dışındakileri, seslerin, duyguların, ellerin ve kalbin gördüğü şeyleri anlatabilen tek şeydir."
— Virginia Woolf, "To the Lighthouse
114 Yorumla- 1 yıl
"Ne güzel gülüyorsun. Çok gülenlerin yüreğinde keskin bir acı saklıdır.”
- 1 yıl
"Ve yolunu kaybettiğini düşündüğünde, aslında yeni bir yola çıkıyorsundur."
Jeanette Winterson, Tutku - 1 yıl
"Sen, beni asla, asla tanımayan, bir su birikintisinin yanından geçercesine yanımdan geçip giden, bir taşa basarcasına üstüme basan, hep, ama hep yoluna devam eden ve beni sonsuz bir bekleyiş içerisinde bırakan sen, kimsin ki benim için?"
- 1 yıl
"Hangi yaşta olursak olalım, hayat her zaman yeniden başlamaya uygundur."
Rainer Maria Rilke, Genç Bir Şaire Mektuplar
- 1 yıl
"Bütün mesele aslında güzel olanı bulup çıkarmak ve onu anlatmaya çalışmaktır. Az kelimeyle çok şey söyleyebilmiş olmaktır."
- 1 yıl
"Bir insanın kalbi, yalnızca o kalpteki sevgiyi hissedebilenler tarafından anlaşılır."
Virginia Woolf, Mrs. Dalloway - 1 yıl
Şöyle dedi: 'Çok korkuyorum.'
'Neden,' diye sordum.
'Öyle mutluyum ki, Doktor Resul. Böylesine büyük, müthiş bir mutluluk, insanı korkutuyor.'
Yine nedenini sordum, şöyle dedi:
'Senin bu kadar mutlu olmana, ancak senden bir şey almaya hazırlandıkları zaman izin verirler.' - 1 yıl
"İnsanlar geçmişteki hatalarından, kayıplarından, kırıklıklarından korkarlar. Ama belki de en büyük korku, sevdikleri şeylerin en değerli olduğu zaman kaybedilmesidir."
Haruki Murakami, 1Q84 - 1 yıl
"Konuşmam yetmiyormuş gibi düşünmeye de başladım. En kötüsü buydu. Çoğu insanlar gibi düşünmeden konuşsaydım kimse bir şey demeyecekti ama ben düşündüğümü söylemeye kalktım."
- 1 yıl
"Bir insanın en büyük zaferi, konuşmaktan çok susmayı öğrenmesidir. Ama susmak, bazen en çok şey söyleyen iştir."
Paulo Coelho, Simyacı - 1 yıl
“Beni hayal kırıklığına uğratan, benden başkası değil..”
- 1 yıl
"Bazen en derin kırıklık, en çok sevdiğin kişiden gelir; çünkü o kişi, seni en çok anlayabilecekken, seni en çok yaralayandır."
Albert Camus, Yabancı - 1 yıl
"Sustu. Konuşmak gereksizdi. Bundan sonra kimseye ondan söz etmeyecekti. Biliyordu; anlamazlardı."
- 1 yıl
"İçinde tutmayı seçtiğin her şey, seni bir şekilde etkiler. Susmak, bazen dünyayı değiştirebilecek kadar güçlüdür."
Sylvia Plath, Camdan Kafes
Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır. Bu da gösterir ki zaman ve mekan insanla mevcuttur.
11 Yorumla- 1 yıl
"Konuşmam yetmiyormuş gibi düşünmeye de başladım. En kötüsü buydu. Çoğu insanlar gibi düşünmeden konuşsaydım kimse bir şey demeyecekti ama ben düşündüğümü söylemeye kalktım."
1 yıl"O artık çirkin değildi. Aslında ördek de değildi. O bir kuğuydu."
11 Yorumla- 1 yıl
"Eve gelirken on paket sigarayla bir deste kibrit aldı. Odasının ışığını yaktı. Elindekileri karyolanın altına, boş bavula koydu. Çevresine bakındı. Yoktu. Oturma odasını da aradı. Orada da yoktu. Bunca lüzumsuz eşya vardı da, neden en gereken, bir sigara küllüğü yoktu. Kadınlar da böyleydi. Dünyada gereğinden çok kadın vardı ama, yalnız bir teki yoktu."
-Biliyor musun insanları öldürüyorum Portuga
-Bunu nasıl yapıyorsun zeze?
-Onları unutarak...11 Yorumla- 1 yıl
"Aynadan nefret eder ve korkar olmuştum. Bana çok fazla şey anlatıyor gibiydi."
"Sence vücut dışında da bir yaşam var mıdır?'
11 Yorumla- 1 yıl
“Çok tuhaftı! Ağlayamadım; ama ruhum paramparça olmuştu.”
1 yıl"Düşünmemeliyim , hiç bir şey düşünmemeliyim, her şeyin normal olduğuna inanırsam her şey düzelecek,"
Veronika Ölmek İstiyor 🥀00 Yorumla
1 yılSize sıradan biri gibi davranan hiç kimseyi sevmeyin.
-Oscar Wilde10 YorumlaBütün renkler aynı hızla kirleniyordu
Birinciliği beyaza verdiler
Ozdemir Asaf00 Yorumla
1 yılSen; En uzak mesafem, en yakın hissettiğimsin... (incir çekirdeği)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvraklar insanlardan da beter yalan söyler.
11 Yorumla- 1 yıl
“Kimseyi sevmeye cesaretim yok.”
1 yıl“Ama beklemek… beklemek asla bitmezdi. Beklemek, insanın kalbini kemiren bir şeydi; öyle bir kemirirdi ki, geriye sadece korkular ve pişmanlıklar kalırdı.”
00 Yorumla
1 yıl“Ama beklemek… beklemek asla bitmezdi. Beklemek, insanın kalbini kemiren bir şeydi; öyle bir kemirirdi ki, geriye sadece korkular ve pişmanlıklar kalırdı.“
00 Yorumla“Ama beklemek… beklemek asla bitmezdi. Beklemek, insanın kalbini kemiren bir şeydi; öyle bir kemirirdi ki, geriye sadece korkular ve pişmanlıklar kalırdı.“
00 Yorumla
1 yılOlurdu ama aklımda hiç bişey yok
00 YorumlaEde bilirsiniz
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım