+1 yılOlur isterim. Ben de atıcam sonra.
05 Yorumla- +1 yıl
"Şu kısa ömrümüz yoksulluk içinde, sabahtan akşama kadar uğraşıp didinmekle geçip gidiyor. Dünya ya geldikten sonra yaşamamıza yetecek kadar yiyecek verirler; ayakta kalanlarımızı canı çıkana kadar çalıştırırlar; işlerine yaramaz duruma geldiğimizde de korkunç bir acımasızlıkla boğazlarlar."
Hayvan Çiftliği - George Orwell - +1 yıl
https://youtu.be/to4A51TvShQ?si=Gxz726c2LBUHn3Bw
Bu da Küçük Ağa -Tarık Buğra.
Theoden ve Gandalf dahil değil😄 - +1 yıl
Teşekkürler :D
- +1 yıl
Ben de teşekkür ederim 😄
- +1 yıl
Ricalar :d
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 566 cevap paylaştı.
+1 yılOlur
04 Yorumla- +1 yıl
"Güçlü kadın ve erkeklerin oluşturduğu bir sınıf var ve bunlar hayatlarını bir şeye feda etmek istiyorlar. Reklamlar insanları gerek duymadıkları arabaların ve kıyafetlerin peşinden koşturuyor. Kaç kuşaktır insanlar nefret ettikleri işlerde çalışıyorlar: neden? Gerçekte ihtiyaç duymadıkları şeyleri satın alabilmek için.."
Dövüş Kulübü - Chuck Palahniuk - +1 yıl
Çok teşekkür ederim. Çok beğendim , günümüzü de özetlemiş🙏
- +1 yıl
Ne güzel:) rica ederim
- +1 yıl
Teşekkür ederim ☺️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
+1 yılÇok sevinirim. Bayılırım kitap alıntılarına.
03 Yorumla- +1 yıl
"Konuşmam yetmiyormuş gibi düşünmeye de başladım. En kötüsü buydu. Çoğu insanlar gibi düşünmeden konuşsaydım kimse bir şey demeyecekti ama ben düşündüğümü söylemeye kalktım."
Aylak Adam - Yusuf Atılgan - +1 yıl
Düşünmek.. En yapmayı istemediğim eylem. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim
Evet isterimm hangi kitap ama onu da isterimm 🤭
015 Yorumla- +1 yıl
''Bana sorarsan kadınların bizden istedikleri şey, ne olursa olsun, başlangıçta bize vermiş oldukları şeylerdir,'' diye yanıtladı.
''Onlar bizim benliğimizde sevgi yaratıyorlar. Bunu bizden istemeye hakları var.''
Dorian Gray'in Portresi - Oscar Wilde
- +1 yıl
Ben paylaştım tabi seveceksin :d
- +1 yıl
Nereye
- +1 yıl
Bak ya dedin :D
- +1 yıl
Dalga denizde olur :D
- +1 yıl
Öyle etki yaratır esprilerim :D
- +1 yıl
Şanslısın djjdd
- +1 yıl
😂😂
Tabi çok güzel olur
03 Yorumla- +1 yıl
“Hayır, adını söylemem asla. O ince, esiri, belli belirsiz endamın, iri hayran parlak gözlerin ardında ömrüm azar azar ve acıyla yanadursun, eriyedursun, bu aşağılık dünya ile bir ilişkisi yoktu onun! Hayır, yeryüzü nesnelerine bulaştıramam, kirletemem adını.”
Kör Baykuş - Sadık Hidayet - +1 yıl
Rica ederim
+1 yılTabii isterim.
03 Yorumla- +1 yıl
- Şimdi neden hiçbir iş yapmıyorsun?
- Yapıyorum.
- Ne yapıyorsun?
- İş yapıyorum.
- Ne işi yapıyorsun?
- Düşünüyorum.
Suç ve Ceza - Dostoyevski - +1 yıl
Alıntı için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim
İsterim
13 Yorumla- +1 yıl
'O gelmez artık!' dedi.
'Nereden biliyorsun?' dedim.
'Gidişinden belliydi! dedi.
Kuyucaklı Yusuf - Sabahattin Ali - +1 yıl
Rica ederim:)
Olur
03 Yorumla- +1 yıl
"Gülüşün eskisinden daha hoş."
"Öyle mi?"
"Çok saha rahatlamış."
Montag kendini rahat ve huzurlu hissetti. "Niçin okuluna gitmiyorsun? Her gün etrafta aylak aylak gezerken görüyorum seni."
"Ah, onlar benim eksikliğimi hissetmezler," dedi Clarisse. "Ben anti-sosyalim, öyle diyorlar. Onların arasına karışmıyorum. Çok garip. Ben aslında çok sosyal biriyim. Bu tümüyle, sosyalle ne kastettiğinize bağlıdır, değil mi? Bana göre sosyal demek, bu gibi şeyler hakkında konuşmak demektir. Ya da dünyanın ne kadar tuhaf olduğundan söz etmektir.
İnsanlarla birlikte olmak güzel. Fakat bir grup insanı bir araya getirerek, sonra da benim konuşmama izin vermemek sosyallik değil bence. Ya sence?"
Fahrenheit 451 - Ray Bradbury - +1 yıl
Okuması daha keyifli olur:) Rica ederim
Evet ☺️
09 Yorumla- +1 yıl
"Her zaman en korkulan kişiler soru soran kişilerdir. Sorulara cevap vermek o kadar sakıncalı değildir. Tek bir soru bin cevaptan daha güçlü olabilir..."
Sofie'nin Dünyası - Jostein Gaarder - +1 yıl
- +1 yıl
Pan yayıncılık - +1 yıl
Dostoyevski adamdır:)
- +1 yıl
Onu da severiz ya:)
- Kültür & Sanat konusunda 772 cevap paylaştı.
+1 yılOlur tabi ki..
01 Yorumla- +1 yıl
"Bir an için sakin sakin düşünün. Kendinizi aldattığınızı, bile bile kendinizi mahvettiğinizi fark etmiyor musunuz? Niçin ben, Werther? Niçin bir başkasına ait olan ben? Evet, korkarım ki, yalnızca bana sahip olabilmeniz imkansız olduğu için beni bu kadar arzuluyorsunuz."
Genç Werther'in Acıları - Johann Wolfgang Von Goethe
olur. birde bu alıntı hangi kitaptan
01 Yorumla- +1 yıl
“Beni hayal kırıklığına uğratan, benden başkası değil..”
Dönüşüm - Franz Kafka
Olur
03 Yorumla- +1 yıl
''Kımıldamadan, saatler boyu duvara bakıyordum. Çevremde konuşulduğunu işitiyordum. Her şeyi anlıyor, ama karşılık vermek istemiyordum. Konuşmak istemiyordum. Göklere uçmaktan başka isteğim yoktu.''
Şeker Portakalı - José Mauro de Vasconcelos - +1 yıl
Tabi :D
+1 yılEvet olurr
01 Yorumla- +1 yıl
"Eve gelirken on paket sigarayla bir deste kibrit aldı. Odasının ışığını yaktı. Elindekileri karyolanın altına, boş bavula koydu. Çevresine bakındı. Yoktu. Oturma odasını da aradı. Orada da yoktu. Bunca lüzumsuz eşya vardı da, neden en gereken, bir sigara küllüğü yoktu. Kadınlar da böyleydi. Dünyada gereğinden çok kadın vardı ama, yalnız bir teki yoktu."
Aylak Adam - Yusuf Atılgan
- Kültür & Sanat konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılGönder bakimm
01 Yorumla- +1 yıl
"Dürüst kadınlar özel bir cinsti ve dürüstlüklerini bir bıçak gibi kullanırlardı."
Tehlikeli Masallar - Ahmet Altan
Kültür & Sanat konusunda 652 cevap paylaştı. İsterim.
03 Yorumla- +1 yıl
Şöyle dedi: 'Çok korkuyorum.'
'Neden,' diye sordum.
'Öyle mutluyum ki, Doktor Resul. Böylesine büyük, müthiş bir mutluluk, insanı korkutuyor.'
Yine nedenini sordum, şöyle dedi:
'Senin bu kadar mutlu olmana, ancak senden bir şey almaya hazırlandıkları zaman izin verirler.'
Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini - +1 yıl
Rica ederim
+1 yılGece bir alıntıyla aydınlansın o zaman...
01 Yorumla- +1 yıl
Demin "Bu kadar vak'a bu kadar zamana nasıl sığdı?" diye hayret ediyordum. Şimdi de "Bu kadar zaman içinde ben nasıl bu kadar değiştim?" diye düşünüyorum..
Acımak - Reşat Nuri Güntekin
+1 yılOlur
03 Yorumla- +1 yıl
Uzun uzun burnumu çektim.
"Önemi yok, onu öldüreceğim!"
"Ne diyorsun sen küçük; babanı mı öldüreceksin?"
"Evet yapacağım bunu. Başladım bile. Öldürmek, Buck Jones'un tabancasını alıp güm diye patlatmak değil! Hayır. Onu yüreğimde öldüreceğim, artık sevmeyerek... Ve bir gün büsbütün ölecek."
"Bu küçücük kafada ne büyük bir hayal gücü!"
Şeker Portakalı - José Mauro de Vasconcelos
- +1 yıl
Tam adamına geldin.. o beni öldürse bile ben onu asla öldürmeyeceğim...
- +1 yıl
:)
- Kültür & Sanat konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılLütfen
04 Yorumla- +1 yıl
"Hayat da böyle bir şeydi benim için; hep bir yerlere gidecek gibi duran, yalnız bir yere gitmeyen bir çiçek..."
Tehlikeli Masallar - Ahmet Altan - +1 yıl
Tam benlik🌹
- +1 yıl
Çiçekli alıntıyı sana ayırdım :d
- +1 yıl
Fark ettm
- Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvet yolla gelsin.
01 Yorumla- +1 yıl
“Ruhumu göstereceğim sana. Yalnızca Tanrı’nın görebileceğini sandığın şeyi sen de göreceksin.”
Dorian Gray'in Portresi - Oscar Wilde
Buyrun..
01 Yorumla- +1 yıl
"Göğsünün içinde, bu asırlık ağacın kabuğu gibi, yarıklar bulunduğunu sandı ve gırtlağına kadar bir ateșin çıktığını hissetti. Aman Yarabbi, ne kadar yalnızdı..."
Kuyucaklı Yusuf - Sabahattin Ali
- Kültür & Sanat konusunda 482 cevap paylaştı.
+1 yılTabii, elbette
01 Yorumla- +1 yıl
"Ben yalanı severim! Yalan, insanların bütün öteki yaratıklara karşı biricik üstünlüğüdür! Yalan söylersin ve böylece gerçeğe ulaşırsın! Ben yalan söylediğim için insanım. Önceden on dört kez, hatta belki de yüz on dört kez yalan söylemeden hiçbir gerçeğe ulaşılmamıştır. Ve bu kendine göre onurlu bir iştir. Oysa biz yalanı bile kendimiz kıvıramayız! Bana bir yalan söyle, ama bu yalan senin olsun, senin uydurduğun bir şey olsun, alnından öpeyim! Kendine ait bir yalan, başkalarına ait gerçekleri tekrarlamaktan belki de daha iyidir. Birincisinde sen bir insansın, ikincisinde ise bir papağan! Biz şimdi neyiz? Biz şimdi ayrıcalıksız hepimiz, bilimde, gelişmede, düşüncede, buluşta, ülküde, istekte, liberalizmde, akılda, tecrübede, her şeyde, her şeyde, her şeyde daha kolej hazırlık sınıfındayız! Başkalarının aklıyla yetinmek hoşlarına gidiyor, alışmışlar bir kez!"
Elif - Paulo Coelho
Olur
03 Yorumla- +1 yıl
"Eylül. 8
Kıyıda, belki hiç bitiremeyeceğim resme çalışıyordum. Arkamda uzanan C. bir şey söyledi. Döndüm.
— Anlamadım, dedim.
— Kuyara ile Adako, dedi.
— Ne o? Bir ilkçağ trajedisinin adı mı?
Paleti bırakıp gittim yanına oturdum.
— Bütün çağların trajedisi bu, Ku-ya-ra;
'Kumda yatma rahatlığı.' A-da-ko: 'Ağaç dalı kompleksi.' Şimdi kumda yattığım için kuyara diyorum. Daha da genişletilebilir. Kuyara, alışılmış tatların sürüp girmesindeki rahatlıktır. Düşünmeden uyuyuvermek. Biteviye geçen günlerin kolaylığı. Ya adako? Ağaç dalındaki, gövdeden ayrılma eğilimini fark ettin mi bilmem? Hep öteye öteye uzar. Gövdenin toprağa kök salmış rahatlığından bir kaçıştır bu. Özgürlüğe susamışlıktır. Buna ben 'ağaç dalı kompleksi' diyorum. Genç hastalığıdır. Çoğunlukla Kuyara dişidir. Adako erkek. Pek seyrek cins değiştirdikleri de olur. Ağaç dalı kompleksine tutulmuş kişi tedirgindir. İnsanların ağaç dallarını budayıp gövdeye yaklaştırdıkları gibi, yakınları onun içindeki bu Adako 'yu da budarlar. Onu gövdeden ayırmamak için ellerinden geleni yaparlar. Kimi insana ne
yapılsa yararı olmaz. Asi daldır o. Ayrılır. Balta işlemez ona.
Sustu. İki sigara yakıp birini bana verdi.
— Çalışmıyor musun? diye sordu.
— Çalışıcam.
Paleti, fırçayı elime alıp denize baktım. Gözlerim yanıyordu. Bir gün beni bırakacak. İlk seferki gibi habersiz, birden kaybolacak. Arkamda kumsala yatmış, kim bilir neler düşünüyordu. Bütün suç onun aylak oluşunda, bari resim yapsa."
Aylak Adam - Yusuf Atılgan - +1 yıl
Böyle daha güzel oldu 😂 rica ederim
+1 yılTabii olur
03 Yorumla- +1 yıl
"Sadece seninle konuşmak istiyorum. İlk defa her şeyi sana söyleyeceğim. Bütün
hayatımı bilmelisin, her zaman senin olan ama senin asla bilmediğin hayatımı... Fakat sırrımı ben öldüğümde, artık bana cevap vermek zorunda olmadığında, uzuvlarımı ateşle sarsmakta olan şey gerçekten nihayete erdiğinde öğrenmelisin. Eğer yaşamaya devam etmek zorunda kalırsam, bu mektubu yırtacağım ve her zaman sustuğum gibi susmaya devam edeceğim. Mektup ellerindeyse şayet, artık ölmüş olan bir kadının sana, ilk dakikasından son nefesine kadar hayatını anlattığını bil. Sözlerim seni korkutmasın; ölü bir kadın artık hiçbir şey istemez, ne aşk ne merhamet ne de teselli. Senden sadece bir tek şey istiyorum: Burada sana sığınmakta olan acımın söylemiş oldüğü her şeye inanman. Söylediğim her şeye inan, senden sadece bunu istiyorum. Hiç kimse biricik yavrusunun ölüm saatinde yalan söylemez"
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig - +1 yıl
Teşekkür ederim 🙂
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yılOlur.
01 Yorumla- +1 yıl
"Ben yalanı severim! Yalan, insanların bütün öteki yaratıklara karşı biricik üstünlüğüdür! Yalan söylersin ve böylece gerçeğe ulaşırsın! Ben yalan söylediğim için insanım. Önceden on dört kez, hatta belki de yüz on dört kez yalan söylemeden hiçbir gerçeğe ulaşılmamıştır. Ve bu kendine göre onurlu bir iştir. Oysa biz yalanı bile kendimiz kıvıramayız! Bana bir yalan söyle, ama bu yalan senin olsun, senin uydurduğun bir şey olsun, alnından öpeyim! Kendine ait bir yalan, başkalarına ait gerçekleri tekrarlamaktan belki de daha iyidir. Birincisinde sen bir insansın, ikincisinde ise bir papağan! Biz şimdi neyiz? Biz şimdi ayrıcalıksız hepimiz, bilimde, gelişmede, düşüncede, buluşta, ülküde, istekte, liberalizmde, akılda, tecrübede, her şeyde, her şeyde, her şeyde daha kolej hazırlık sınıfındayız! Başkalarının aklıyla yetinmek hoşlarına gidiyor, alışmışlar bir kez!"
Suç ve Ceza - Dostoyevski
+1 yılolsun
01 Yorumla- +1 yıl
"Yaşamınızın kontrolü sizde değil. Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz. O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz. Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz. Ne isterseniz yapabilirsiniz. Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. Bu nedenle, hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın. Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın."
Empati - Adam Fawer
+1 yılisterim
01 Yorumla- +1 yıl
"Geri dönüştürme, sürat limitleri, hepsi palavra," dedi Tyler. "Ölüm döşeğinde sigarayı bırakmaya benziyor bunlar."
Dövüş Kulubü - Chuck Palahniuk
+1 yılOlur.
03 Yorumla- +1 yıl
"Doğru bedeli ödersen, her şeyi satın alabilirsin."
Empati - Adam Fawer - +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
- Kültür & Sanat konusunda 826 cevap paylaştı.
+1 yılIsterim
03 Yorumla- +1 yıl
"Bazen aklım almıyor; onu yalnızca ben, hem de öylesine içten, öylesine dolu dolu severken, ondan başka hiçbir şey görmez, bilmezken, ondan başka hiçbir varlığım yokken, nasıl olur da onu bir başkası da sever, sevebilir?"
Genç Werther’in Acıları - Johann Wolfgang Von Goethe - +1 yıl
Okumayi dusundugum bir kitaptan :) Tesekkur ederim.
- +1 yıl
+1 yılTabii ki.
03 Yorumla- +1 yıl
"Sevinç ve mutluluk insanı ne kadar güzelleştiriyor! Kalbi aşkla dolu olan adam istiyor ki bu aşkını başkalarının da kalbine döksün, herkes de kendisi gibi şen kahkahalarla gülsün, eğlensin ve böyle bir insanın mutluluğu da gerçekten bulaşıcı oluyor!"
Beyaz Geceler - Dostoyevski - +1 yıl
Bu beni anlatan bir söz gibi. :D eyvallah güzel söz :D
- +1 yıl
Hislerim kuvvetlidir :D rica ederim
+1 yılOlur
03 Yorumla- +1 yıl
"İnsanların çoğu, en iyi arkadaşını alçalmış görmekten mutlu olur. Genellikle arkadaşlıkların bu temele inşa edildiğini de söylemek abartı olmaz. Bütün düşünen insanlar, bu eski gerçeği bilir."
Kumarbaz - Dostoyevski - +1 yıl
Güzel bir söz. Teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yıltabiiii
03 Yorumla- +1 yıl
Martı Jonathan, kumsaldaki sürüye katıldığında neredeyse gece yarısı olmuştu. Yorgunluktan perişan bir haldeydi ama yine de bir takla atarak inişe geçti ve bir tüy gibi süzülerek keyifle kumsala indi… “Diğer martılar başardığım şeyleri duyduklarında zevkten çılgına dönecekler,” diye düşündü. “Yaşamak için ne çok neden var! Balıkçı teknelerinin etrafında o rutin, sıkıcı dönüp dolaşmadan başka nedenler de var yaşamak için. Cehaletimizi kırabiliriz, becerilerimizi, yeteneklerimizi ve zekamızı kullanarak kendimizi bulabilir, kendimiz olabiliriz. En önemlisi, özgür olabiliriz! Uçmayı öğrenebiliriz!”
Martı Jonathan Livingston - Richard Bach
Cevap sahibi+1 yılwow cok iyiymis 😎
- +1 yıl
:)
+1 yılTabi olur
01 Yorumla- +1 yıl
"Ben, senin dokunuşunla kendi gözümde kutsanmıştım: bu durumda kendimi benim için her şey olmuş olan seninle, hayatıma yalnızca şöyle bir değip geçmiş olan başkaları arasında nasıl paylaştırabilirdim?"
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig
+1 yılEvet
03 Yorumla- +1 yıl
"Müziğin yaşananları canlandırma etkisi vardır, bazen yürek sızlatacak kadar güçlü bir etki."
Kadınsız Erkekler - Ernest Hemingway
- +1 yıl
Güzelmiş, teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası