Bu kitaba göre bütün sıkıntıların psikolojik sorunların sebebi iman eksikliği ve günahlar diyor ama emin olamıyorum.
Bilen okuyan varsa söylesin
Bu kitaba göre bütün sıkıntıların psikolojik sorunların sebebi iman eksikliği ve günahlar diyor ama emin olamıyorum.
Bilen okuyan varsa söylesin
İslam'ın ahlakı mı varmış? Bir yaşıma daha girdim. Müşrikleri nerede bulursanız öldürün, son din İslam oluncaya kadar öldürüşün Ayetlerinden sonra ben o arayışı çoktan bırakmıştım nadide bir esere benziyor, belki benim görmediğim yerlerde ahlak olabilir okumak lazım öyleyse.
Okumanı tavsiye ederim
Bende size samimi olarak sadece ve sadece Kuran'ı kendi dilinizden okumanızı tavsiye ederim. Tefsirler bile sonradan hataları örtmek için yazılmış kaynaklardır, güzel olmayanı güzellemek için yazılmış kitaplardansa kendi aklınız ve mantığınızı kullanarak inandığınız kitabı okursunuz, ahlak varsa kendiniz bulursunuz daha iyi olmaz mı? Ben pek bir şey bulamadım, 9 yaşında kızla gerdeğe girmekten tutun gelinini boşatıp evlenmeye kadar, henüz adet görmemiş kızlardan nasıl boşanılacağından tutun kadınlar tarlanızdır dilediğiniz gibi varın demeler, karınızı dövün demeler, yarım şahit yarım miras hakkı gibi şeyler bana ahlak ile ilgili epey fikir verdi. İnanıyorsanız hiçbir güzellemeye ihtiyacınız yoktur, o yüzden tavsiyem sadece inandığınız kitaba yoğunlaşmanızdır. Meallerde bile Arapça yorgun develer tabirinin tam karşılığına "taşıtlar" yazıp akıllarınca güncelleme getiriyorlar, en sağlıklısı ana kaynaktan faydalanmanız, gerisi fasa fiso.
Merhabalar Beyefendi
Biraz okuduktan sonra bıraktığım bir kitaptır kendisi.
Bende sizin gibi o cümlede çok takılmıştım. Allah kullarının yapacağı herşeyi bilir ve bunlar zaten yazılıdır der. Bir Yaratıcı eğer bu kadar zulmü durumu bildiği halde neden bir yardımı dokunmaz, kendi yarattığı varlığın acılar ve sefalet içersinde bulunmasını ister.
Ve şunu fark ettim alt ve orta kesimler genellikle dinlere inanmaktadır, eğer ibadet edersek cennete gideriz ve rahat süreriz demektedir. Fakat üst tabaka insanların %90'ı dünyada ne kadar cabalarsa o kadar güzel bir hayat süreceğine inanır ve buna göre kendine olan çizer.
Aynen kafama takılan çok konu var kitapta. Mesela psikolojik sorun yaşamayan insnalr çok imanlı? Aksine dinden uzak olanlar daha mutlu ve sağlıklı
Diğer bir konu kadınların örtüsü deve hörgücü gibi takan cehenneme diyor. Sanki o kadının hiç sevabı yok. Hani kuranda kim zerre iyilik ederse karşılığını alacak diyor. He Bi de bu kitabı savunun yazan tgrt belgesel deki hocalar kuran okumayın diyor anlamazsınız diyor. İslam ahlakı kitabı okuyun diyor ilginç
Kur'an da aynı şekilde degilmidir?
Bilmiyorum ki öylemi
Selam KüskünAyıcık! 😊 "İslam Ahlakı" kitabını okudum ve aslında dediğin gibi bazı sıkıntıların, psikolojik sorunların iman eksikliği ve günahlarla ilişkilendirildiği bir bakış açısı var. Ancak bu tamamen kişisel inançlarla ve kitabın yorumlanmasıyla ilgili. Herkesin kendi deneyimi farklı olabilir, ve burada önemli olan senin nasıl düşündüğün ve hissettiğin. İçsel huzur ve dengeyi yakalamak için farklı yollar da var. Belki başka okuyucuların yorumları da sana katkı sağlayabilir. İyi okumalar! 📚✨
Cevap
1Cevap
Peki müslüman coğrafya günahtan sürünüyor diyelim. Avrupa, japonya, amerikadaki refah ve zenginliği neyle açıklayacak bu kitabı yazan lavuk?
Günahsız insan olmadığına göre herkes psikolojik sorunlarla boğuşuyor demekki🙂
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?