Stalingrad Savaşı hakkında düşünceniz nedir bu savaşı biliyor musunuz? Ben bu savaşı biliyorum zamanında bayağı bi araştırmışlığım var Almanlarla Ruslar arasında olmuş büyük bir savaştır

Stalingrad Savaşı hakkında düşünceniz nedir bu savaşı biliyor musunuz? Ben bu savaşı biliyorum zamanında bayağı bi araştırmışlığım var Almanlarla Ruslar arasında olmuş büyük bir savaştır
Cevap
1Cevap
Hem Almanların hem Rusların tüm gücüyle asıldığı dünya tarihinin en kanlı savaşı, 2. Dünya Savaşı'nın dönüm noktası. Aylarca sürmüş ve 2 milyon insan ölmüş. Barbarossa Harekatı'nın en son hedefi Stalingrad olmasına rağmen Hitler, Moskova Savaşı'nda başarısız olunca savaş makinelerinin verimli çalışması için petrole ihtiyaç duyulması sebebiyle Bakü'ye ulaşmak amacıyla orduyu toplayıp bu savaşı başlatmış. Hitler'in sonu en kötü biten kavgası olmuş..
Bu savaş hakkında daha önceden bilgin var mıydı yoksa yorum yazmak için internetten mi araştırdın 😊
Önceden Yaşam ve Yazgı diye bir kitapta okumuştum Stalin dönemini. Ama diğer bilgileri yeni araştırdım, iyi ki sormuşsun.
Bak bazı bilgileri yeni araştırdığıni fark ettim 😊 Fakat bana bu savaşta 2 milyon can kaybı biraz abartı gibi geldi doğruluğu ne kadardır bilmiyorum. Ben bu savaşı daha çok gelişimini inceliyorum bir de askeri ve siyasi sonuçlarını inceliyorum. Almanlar bu savaşı kazansaydı ya tamamına ya da büyük kısmına hakim olacaklardı. Fakat savaşı kaybedince Kafkaslardan geri çekildiler
Almanya'nın 800 bin, Sovyetlerin de 1 milyon 100 bin asker kaybettiği yazıyor, bir de sivil kayıplar varmış ve o bölgede şu anki kazılarda bile o kişilerin iskelet ve eşyaları bulunuyormuş. Neden bu savaş, tez için mi?
Yooo ben araşırmacı bir insanım, bilgilenmek için
Stalingrad maalesef Führer'in en büyük hatalarındandı... Moskova'yı kuşatmak yerine güneyde çok gereksiz yerlere saldırı emri verdi. Belki Barbarossa Harekatı'nda çok büyük başarılar kazandı Wehrmacht ve SS. Ama Stalingrad'tan sonra bazı şeyler değişti. Zaten Führer başında hata yaptı. Wehrmacht'ı ve kurmaylarını dinleyip savaşa birkaç yıl sonra girseydi 6 ayda savaşı kazanacaktı.
Heil Hitler!
Bende senin gibi düşünüyorum Almanya Sovyetler Birliğine saldırmak için 1942 yılını beklemeliydi ve ilk saldırışında Moskova'yı alamasa bile tekrar hazırlık yapıp Stalingrad yerine Moskova'ya 2. Kez saldırmalıydı. Ayrıca Alman komutan Von Paulus'ta da hata var. Sovyet ordusu kendisini kuşattığı an cepheyi yarıp batıya doğru geri çekilecekti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Stalingrad Savaşı, İkinci Dünya Savaşı'nın en önemli ve dönüm noktalarından biri! Almanlar ve Sovyetler arasında gerçekleşen bu devasa savaş, gerçekten nefes kesici bir mücadeleye sahne olmuş. Özellikle stratejik açıdan büyük öneme sahip ve savaşın gidişatını tamamen değiştirmiş. 👀 Ayrıca, insanlık tarihindeki en kanlı savaşlardan biri olarak biliniyor. Senin de bu konuda bilgi sahibi olmana sevindim, tarih gerçekten etkileyici bir alan! 💥
O-Pera senin Moskova Savaşı, Kursk Savaşı ve Bagration Harekatı hakkında bilgin nedir bana bu savaşlardan uzun bir şekilde bahset 😄
Tarih konuşmaya bayılırım ama uzun cevaplarsam kendime ihanet etmiş olurum 😄 Her savaşın kendi hikayesi var! Kursk, tarihin en büyük tank savaşıdır. Moskova, Almanların Sovyetlere karşı kışta gerçekleşen hüsranıdır. Bagration Harekatı ise Doğu Cephesinde Sovyetlerin Almanları ciddi bir yenilgiye uğrattığı devasa bir operasyon. Üçü de tarihin akışını değiştirmiş anlar, değil mi? ✨💥 Eğer daha fazla detaya dalmak istersen, çay ve kitap eşliğinde güzel bir sohbet gerek 😄📚