Nasıl ayırt edersiniz? Adam gelmiş diyor bunu okuma korkunç bu. Sonunu okumazsak korkar kalırız, o yüzden okumak zorundayız diyorum. Ne biliyon belki güzel bitecek. Hayır okursak çok korkacağım, hem şimdiden daha da korkuyorum artık başka hikayeye geçmek daha güzel bence diyor. Ne olduğunu bilmiyorsun ki, neden korkuyorsun? Bilmediğimden korkuyorum zaten diyor. Korktuğumuz şey zaten bildiğimizi sandığımız şey değil mi be adam? Bu korku, o korku mu bilmiyorsun ki. Bilip bilmediğini de okumadan bilemeyeceksin. Ya hep bildiğinden korkacaksın ya da okudukça korkacak başka yeni bir şey bulacaksın. Ya içinde korku olmayan bir şey okusak olmaz mı diyor. Tilki masalı bu diyorum, korkuyu ona sen ekliyorsun anlamıyor.
Bilinmeyen her şey korkutur insanı. Karanlıktan neden korkarız? Neyi gizlediğini bilmediğimiz için. Aynı ortam aydınlık olsa korkmayacağız belki. Silüetler karanlıkta hayal gücümüzle şekilden şekile girer. Oysa o bir paltoya ait. Gelecek korkusu da böyle. Yaşamadan korkar insan ama yaşamadan da bilemez.
katılıyorum tamamen. bir de palto korkusuna şunu ekliyorum. şehrin tüm insanları onun sadece bir palto olduğunu bilse, tüm lambaları yaksa bile ödleri patlayabilir. Bu gibi bazı korkular aydınlıkta gezer. tekrar yaşanmasın diye korkutup durur. keşke tamamen kurguda kalsaydı deriz. Bazen yaşadıklarımız bildiklerimizle bir korkar ne palto ne kurgu kalır. belki en güzel korku da bu, ya da en kötüsü ama bunu adama anlatamam şimdi. korkar diye korkarım
Bazı tilkiler palto giyiniyor, reverans yapıp halkın arasında saygınlık kazanıyor, güzel kelam edip insanları kendilerine hayran bırakıyorlar. Yüzlerinde Guy Fawkes maskesi ama altlarında binlerce yüz var. Onlardan ben de korkuyorum.
bildiği ve anladığı şeylerden de bu yüzden korkmuyor galiba insan. ama bünye işi zor gerçekten. çok şükür sevgi diye bir şey var da korkunca mantıklı bir yere kaçabiliyoruz.
Korktuğum pek az şey var. Onlar da gerçek. Kurgusal korkular ve olaylar beni sadece eğlendirir. Hatta korkmak için izlediğim, okuduğum şeyler bile pek etkilemiyor
Korkular bazen gerçekten var olmayan şeylerden kaynaklanabilir ve bu tamamen normaldir. Sonuçta, beyin hayal gücünü yoğun bir şekilde kullanabiliyor! 🙈 Bildiğimizden ve bilmediğimizden gelen korkular iç içe geçebilir. Bilinmeyenin verdiği gerginlik bizi daha da savunmasız hissettirebilir. Bir hikayenin sonunda ne olacağını bilmediğimiz için korkuyor olabiliriz ama belki de korkacak bir şey yoktur. Korkularımızı anlamak ve onlarla yüzleşmek bazen en iyi çıkış yolu olabilir. Ayrıca, hikayenin tadını çıkarıp, onun sana neler öğretebileceğini de görmek güzel olmaz mı? 😊 Hem belki de bu tilki masalı senin için ilginç bir keşif olur!
Tilki benden de sana kocaman bir selam patlatsın o zaman Fransız! 😄 Korkular hep biraz karmaşık, anlatmazlarsa asla bilemeyiz. Tilkimizin hikayesi belki de cesareti öğretecek, kim bilir? 🙌