Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılTanrı ne varlığı ne de yokluğu kanotlanamayan bir olgudur. İnanmak tamamen keyfi bir olaydor.
15 Yorumla
Soran1 yılYani hayal ürünümü sence?
- 1 yıl
Hayal ürünü de diyemeyiz.
Bilimsel olarak evrenin nasıl oluştuğu big bang ile başlatılır. hiçbir şey yokken ne patladı da bunca varlık oluştu açıklamak mümkün değil. Bu nedenle de insan bir yaratıcı kudrete inanır. Bilimin gelişmediği zamanlarda da her doğal olayın ve duygunun birer tanrıya izafe edilmesi de insan beyninin bir yaratıcı kudrete inanma dürtüsü olduğunu gösterir.
İster hayal de ister gerçek de. İkisini de ispatlayamazsın.
Soran1 yılAgnostiksin ozaman sen
- 1 yıl
Agnostik müslüman diyebiliriz.
Bir dine inanıp aynı zamanda agnostik olmak da mümkündür.
Soran1 yılOlabilir ama ben inanmıyorum Tanrı'ya çünkü olsaydı bu kadar kötülük olmazdı
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u 1 yılben inanırım evet var
01 Yorumla
Soran1 yılİspatlar misin ozaman?
1 yılBilinmiyor, tanrı kavramı da yeterince açık değil bence
15 Yorumla
Soran1 yılİnanmıyor musun sende?
- 1 yıl
İgnostiğim ben
Soran1 yılvar mı yokmu bilmiyorum diyorsun emin değilsin yani
- 1 yıl
Bilmiyorum evet ama aynı zamanda tanrı diye kastedilen şeyin de yeterince net bir açıklaması olmadığını düşünüyorum
Soran1 yılİstersen dinleri araştır ben islamı bir araştırmaya karar verdim çünkü farklı geliyor bana diğer dinlerden
Gizli Üye(18-24)1 yılKurduğun o cümle kadar saçma bi cümle okumadim sözlldşd
13 Yorumla
Soran1 yılKaybol ozaman bebeğim burdan okumadıysan yorumda yapma vede eğer inanıyorsan ispatlada görelim
Cevap sahibi1 yılOfff sg
Cevap sahibi1 yılyav senin bi şeyleri düşünmen bile vücuduna organlarına göz yapina , kalin beyninin olmasi bi yaraticiya ispat sinirlendirme şimdi beni
Kültür & Sanat konusunda 651 cevap paylaştı. yok olsaydi keske de bu rezillikler dursaydi
01 Yorumla
Soran1 yılAynen bencede yok
1 yılVar.. Ben senin tanrınım.
06 Yorumla
Soran1 yılHass.. Ordan
- 1 yıl
Bereket tanırınım ben senin
Soran1 yılSenin a*yanağından öpim scldnfn
Soran1 yılLa yanlış yazdı klavye defol gidele angut
- 1 yıl
İşte buradayım. Beni ziyarete gel. Kimlerin bir tanrısı var? ↗
Soran1 yılDe ciktir lo
Gizli Üye(18-24)1 yılBeni mi engellediniz
0143 Yorumla
Soran1 yılYoo sen kimsin ki?
Cevap sahibi1 yılDaha demin konuştuğunuz dershane falan diyordum
Soran1 yılYoo engellemedim knk niye engelliyim cevap attımya sana bak istersen bir dene ordan yaz kullanıcı engellediyse olabilir
Soran1 yılTamam cano kullanıcı yorumda bizi engellemiş yaa
Cevap sahibi1 yılBen de diyorum neden engellendim yanlış bir şey mi yaptım 😅
Soran1 yılYok knk yok kullanıcı engellemiş bak ne diyorum istersem takip at mesajdan devam edelim hem kimseyi rahatsız etmeyiz böylece tabi istersen 🙂😄
Cevap sahibi1 yılBuradan yazınca artık kimseye bir şey gitmez senin soruna direkt cevap verdim ya bu arada yanlış anlama abi😅 özelden kimseye yazmıyorum bir olay yaşadım daha kimseye özelden yazmıyorum
Soran1 yılHm tamam kardeşim sıkıntı yok yine engellenmeyek diye dedim 😄 neyse anlat bakalım seni dinliyorum devam et konuya
Cevap sahibi1 yılDiyorum ki yani sınıfımda ki kız o hocanın tavrı öyle herkese öyle demişti
Soran1 yılBence sana karşi hisleri var o hocanın sana özel davranıyorsa hisleri vardır diyebilirim
Cevap sahibi1 yılBir kere de şöyle bir şey oldu dershanenin kitapları alınacaktı o veriyordu elimize bana verirken poşeti şey dedi bunları aşağıda çantana koyarsın sanki ben bilmiyormuyum çantama koymayı o da çok saçma gelmişti
Soran1 yılEe bu nasıl hocaki sana yürüyor resmen bu
Cevap sahibi1 yılAma sınıfımda ki kız herkese öyle dedi
Soran1 yılYa herkese öyleyse bişey diyemem ama bir hocanın bir öğrencisine böyle konuşmaları canımlı bitanemli falan olmaz yaa
Cevap sahibi1 yılŞöyle bir şeyde yaşadım ben dershaneye ilk gideceğimiz zaman deneme olacaktık her neyse merdivenden çıkar çıkmaz benim ismimi söyledi ismimi biliyordu ama hangi bölüm onu bilmiyordu hemen bir sonraki günde ben sınıfı soracaktım sınıfın yerini söyledi tam çıkacaktım bana senin ismin ne dedi isim sormalık bir durumda yoktu tamam hadi diyelim işi gereği bilmek istiyor öyle bir durum varmış herhalde hemen öncesinde ismimi bilip sonra nasıl unutuyor bu durumun arasından bir kaç haftalar geçtikten sonra da ben merdivenden çıkıyordum o iniyordu bana hoş geldin dedi ben de hoşbuldum dedim inerken bana senin ismin neydi dedi söyledim sonra düşünmeye başladı soyadımı da söyledim sonra tamam canım diyip indi işte sınıfta bizlerle konuşmaya gelirken de rehber öğretmen gibi herkese ismi tek tek soruldu söyledim ben de bir ara da ben lavaboya gitmiştim bu hoca yoklama almaya sınıfa çıkmış benim ismimi söylemiş sınıfta kiz dedi senin ismini söylesek o kız kim diyecek moddaydı bir kere de kağıtları almaya geldi ben kafamı sıraya koymuştum bana gelmiş sen diyor sonuçta benim ismim var diğer kızın ismini söylemişti ama en sonda artık bu zamanlarda pist pist diye seslenince sinir oldum
Soran1 yılYa yanlış anlamada bu nasıl bir adamki delimi manyakmı senin bu hocanın kafada var heralde ama dediğim gibi mesafeli ol öğrenci öğretmenle samimi olmaz yanlış anlaşılırsın başın ağrır gerek yok koy mesafeni tamamdır
Cevap sahibi1 yılSana bir şey diyeyim mi hiç bir diyoloğum yok bu hocayla
Cevap sahibi1 yılSınıfı mı sormuştum demiştim ya o da bana ismimi sormuştu ismimi söyledikten sonra merdivenden çıkıyordum bana da bakıyordu çıkınca yanlış hatırlamıyorsam
Soran1 yılboş ver aldırış etme söylediklerine takılma belki önemsemezsen vazgeçer mesafeli ol knk hayatta herkese karşı biraz mesafeli olmak güzel oluyor cidden bak bunu okul vs. İçin düşünme sadece mesafeli olanın kafası rahat oluyor
Cevap sahibi1 yılAbi anlamıyorsun ama ben zaten mesafeli bir insanım çok kazık yedim ben insanlardan o yüzden soğuk birisiyim böyle olmama rağmen bu hoca nasıl böyle olabiliyor
Cevap sahibi1 yılOptiği verirken bile özellikle buyurun diyip veriyorum zaten bir yanlışını görmedim ama işte o gün birtanem denilince şoke oldum biraz fazla ilgi gibi geldi bilmiyorum belkide ben yanlış anlıyorum belkide bunlar normal şeyler
Soran1 yılMesafeli biriysen ozaman zamanla bırakır belki ağız alışkanlığıdır şimdi bende sana canım desem öylesine bir söz olur da bana sürekli diyir demen garip geldi
Soran1 yılNormaldir canım benim takma böyle şeylere zaten evli bir insan dikkat eder öyle şeylere gülüm sen merak etme
Cevap sahibi1 yılAma işte ağız alışkanlığı olsa neden o kıza efendim dedi direkt canım bile demedi bir de bu adam kibarsa dershaneye bir kaç kere özelden yazmam gerekti o bakıyor teşekkür ettiğimde neden rica bile etmiyor
Cevap sahibi1 yılSürekli dediğim işte 1 kere canım dedi gerçi onu herkese diyor galiba 1 kerede bitanem dedi ama birtanemi kimseyi diyeceğini düşünmüyorum
Soran1 yılYani değişik birisidir😅 dedimya taklıma böyle şeylere canısı
Soran1 yılBelki ağzından kaçmıştır bişey olmaz merak etme sen
Cevap sahibi1 yılİşte dikkat etmiyor bu adam sıkıntı o
Soran1 yılOzaman uyar bana bitanem canım falan demeyin de zaten daha demez öyle dersen
Cevap sahibi1 yılBitanem ağızdan kaçabilecek bir şey değil ki ama canım olsa hadi neyse bir de cümlenin sonunda dedi yanlışlıkla söylese pardon falan da derdi herhalde eğer bunu anormal görse. bence böyle şeyleri çok normal görüyor
Cevap sahibi1 yılAma benim demeden kendisinin düşünmesi gerekiyor bir de onca öğrenciye böyle derken çıkıp ben tepki göstersem belki yanlış bile anlaşılırım
Soran1 yılYa diyorumya işte rahatsız olduysan uyarı yap ki dikkat etsin demesin normal görüyorsa oda onun terbiyesizliğidir zaten
Soran1 yılİşte sende dikkat et yanlış anlaşılma bu işler riskli işler gülüm
Cevap sahibi1 yılBacak bacak üstüne atıyor bir de sürekli. çok komik bir görüntü bence
Soran1 yılOna bişey diyemem çünkü ben sevmiyorum o hareketi erkek onu yapmaz yaa 😄
Cevap sahibi1 yılSen de gülüm demesen hiç sevmiyorum böyle şeyleri bu hoca bana yakında yanlışlıkla (hayatım) demez umarım
Cevap sahibi1 yılYapıyor valla bir de denemeye gireceğimiz zaman ıslık çalıyordu hatta ritmi mi bile anlamıştım şu an aklımda değil değişik bir model
Soran1 yılTamam kardeşim hayatım diye abartırsa bxkunu çıkarır oda artık afedersin 😄
Soran1 yılOda değişik bir modeldir boş ver gül geç
Cevap sahibi1 yılBunu söylemem gerek bana bitanem diyen tek erkek bu zamana kadar o yüzden şoke olmuştum
Soran1 yılRahatsız olduğun bişeyi söyle kardeşim herzaman bir insan seni rahatsız ettiğinde söylemezsen arsızca devam eder beni rahatsız etme sevmiyorum öyle lafları de zaten karşındaki eşşek değil anlar yani rahatsız olduğunu
Cevap sahibi1 yılYa yaşça büyük olduğu için bir de hoca gibi olduğu için diyemiyorum işte zaten o an şoke olmuştum direkt diyemezdim sonuçta bana nasıl dediniz diye 😅 tek bir kere dedi zaten
Soran1 yılUnutma tek bir kerelerle başlar bunlar😄
Cevap sahibi1 yılDiyorsun inan o bitanem lafını kimseye söyleyeceğini düşünmüyorum şaka gibi ya acaba beni küçük gördüğü için mi diyebiliyor
Soran1 yılOlabilir ama şirinsen belki iyi niyetle de demiş olabilir bitanem güzel bir söz ama herkese denmez
Cevap sahibi1 yılNe şirini buz dağıyım ben😅 benim bildiğim bitanem sevgiliye ya da eşe denen bir kelime
Soran1 yılTamam buz dağı kardeşim benim 😄 ozaman sanada sevgilin ya da ileride evlenınce eşin söyle bitanem diye ozaman çok hoşuna gider 😅
Cevap sahibi1 yılYa eşim söylerse hoşuma gider tabii elin evli adamı söyleyince hoşuma gitmiyor tabii haliyle
Cevap sahibi1 yılSonuçta bunu söyleyen bir adam 40 ya da 50 yaşlarında değil ve ben de 10 yaşlarında değilim Max 30 yaşında bu adam
Soran1 yılYa diyomya işte bak bekar olsa senden hoşlanmış derdim ama evliy bir adam yani ne diyim ki ben şimdi buna birde kardeşi yaşindasın
Cevap sahibi1 yılÇok saçma işte
Soran1 yılKardeşim bu arada senle bayağa bir konuştuk bak konu nerden nerelere geldi 😄
Soran1 yılİsmin cemremi senin merak ettim?
Cevap sahibi1 yılDemek ki parmağı mühürlemek yetmiyor kalbi mühürleyemedikten sonra yüzük takmakla bitmiyor iş adam yüzük takıp her yerde rahat takılıp Fink atabileceğini düşünüyor
Soran1 yılÖyle düşünen etek giysin yanındakine sadık kalamıyorsa adamım diye dolaşmıcak etrafta
Cevap sahibi1 yılHayır cemre değil evet bayağı konuştuk sohbet sardı😅
Cevap sahibi1 yılEn önemli şey sadakat ya
Soran1 yılAynen sardı hemde eğlenceli oldu be iyi ki konuştuk senle kardeşim bak mutlu oldum gece gece sohbetin sardı bayağa ☺
Soran1 yılSadakatsiz bir insan eşine sadık olamaz
Cevap sahibi1 yılsen de bayağı olgunsun bence o bahsettiğim hocadan da olgunsun boşuna dememişler akıl yaşta değil başta diye gerçekten öyle
Soran1 yılSağol teşekkürler kardeşim
Cevap sahibi1 yılEvet o yüzden dedim ya en önemli şey sadakat diye
Soran1 yılNeyse hadi ozaman iyi geceler kardeşim mutlu huzurlu gecelerin olsun derdin sıkıntın olursa burdan yazabilirsin bana yardımcı olurum sende takılma daha öyle şeylere sıkma canını olur mu hadi iyi geceler✨ 🌚⏰
Cevap sahibi1 yılNe çabuk gidiyorsun abi ya sohbet çok sarmıştı://
Soran1 yılYarın erken kalkıcam kardeşim sabah 5:30 da iş var yine çalışıyoruz maalesef
Cevap sahibi1 yılO zaman tutmayayım ben sizi ben de yarın erken kalkacağım mecbur. beni dinlediğiniz usanmadan sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim he bu arada dediklerimi unutmayın olur mu kuran mealini açıp okuyun inşaAllah doğru yolu bulursunuz kendinizi ziyan etmenizi istemem bence hiç bir genç kendini ziyan etmemeli hayırlı geceler
Soran1 yılSenin kadar iyi biriyle konuştuğum için mutlu oldum kuranı mealden okuycam dediğim gibi eğer olurda fikrim değişir İslam'a girersem sanada vesile olduğun için dua ederim senin güzel hatrına araştırıcam İslam'ı iyi geceler
Cevap sahibi1 yılEstağfurullah keşke gerçekten saf iyi olabilsek ama çaba gösteriyorum diyelim. böyle düşündürdüysem ne mutlu bana
Soran1 yılİyilik insanın kalbindedir bence sende güzel ve temiz kalpli bir kızsın kalbin gibi ömründe güzel olsun kardeşim ne zaman sıkıntın olursa yazabilirsin seve seve yardımcı olurum elimden geldiğince
Cevap sahibi1 yılBilmukabele teşekkür ederim
Soran1 yılRica ederim ☺
Soran1 yılMerhaba kanka biraz araştırmaya başladım islamı ilginç bir din diğerlerinden farklı ve mantıklı bir din gibi Kur'an mealini okudum nedense gözümden yaş geldi biraz istemsizce özellikle Allah sizi görüyor ve yaptıklarınızdan haberdardır kısmını okurken oldu
Cevap sahibi1 yılMerhaba okumanıza çok sevindim
Soran1 yılBugünde devam edicem varya sana bir şey diyeyim mi kalbim bu kadar taş gibi ve sert iken sizi görmektedir sözü gözümü yaşarttı ama senin sayende okudum vesile oldun diyebilirim teşekkür ederim ☺🥰
Cevap sahibi1 yılVesile olduysam ne mutlu bana en güzel mutluluk bu olmalı
Soran1 yılSeni mutlu ettiysem de ne mutlu bana bi kızı mutlu etmekte güzel bişey 😉☺
Cevap sahibi1 yılEvet Abiii
Soran1 yılEvet kardeşim
Soran1 yılSana bişey sorcam biz gençler olarak yaşlıların dediği gibi iş beğenmiyor muyuz sence?
Cevap sahibi1 yılYoo ne alaka
Soran1 yılSaçma sapan şeyler diyorlar gençler masa başı iş istiyor diyorlar rahat iş istememizi çekemiyorlar
Soran1 yılBak mesela bende çalışıorum işim kadrolu iş devlet işi çıkma derdi yok ama sıkıldım knk çalışmayı düşünmüyorum bir süre ve saçmalıyorlsr
Cevap sahibi1 yılNe iş yapıyorsun
Cevap sahibi1 yılAilenle birlikte mi kalıyorsun
Soran1 yılHastanede temizlik işi knk evet ailemle kalıyom
Cevap sahibi1 yılOkey
Soran1 yılKnk bu devirde işsizlik zor olabilirde sevmediğin işte de çalışası gelmiyor insanın sen olsan çalışırmısın zorla sırf parası güzel diye sevmediğin işte
Cevap sahibi1 yılBugün dershanedeki öğretmeni mi gördüm hani göz göze gelmedik ama o da bana bakmıştır telefonu mu alırken gördüm gecen günde aradılar dershaneye gitmeyince açmadım
Soran1 yılYine şu saçma sapan hocanmı?
Cevap sahibi1 yılBen anlamadım sen şimdi orada temizlik mi yapıyorsun başka bir şey mi
Cevap sahibi1 yılEvet şu saçma hoca
Soran1 yılAynen temizlik işi knk ama sıkıck aq işi yaaa
Cevap sahibi1 yılO zaman üni sınavına hazırlan abi:)
Soran1 yılHm şimdi olmaz knk benim gelecekle ilgili farklı planlarım var askerliğimi yapıyım geleyim bu işe noktayı koyarım sonrasında farklı şeyler düşünüyorum kardeşim🙂
Cevap sahibi1 yılİsmin nedir
Soran1 yılAbdullah ama apo diyebilin knk
Soran1 yılSenin ismin ne
Cevap sahibi1 yılİsmimi buradan paylaşmak istemiyorum:/
Soran1 yılTm knk
Soran1 yılOzaman sana cemre diyem olur mu hesab adını
Cevap sahibi1 yılOlur
Cevap sahibi1 yılKaç kardeşsiniz
Soran1 yılE cemre bak iyi ki bekarız be şimdi ya evli olsaydık aman aman😄
Soran1 yıl4 kardeş senle 5 olsun hadi 😄
Cevap sahibi1 yılAhahhhaa
Soran1 yılKnk müsait değilsen sonra devam ederiz meşgul sen falan
Cevap sahibi1 yılNerden anladın
Soran1 yılBilmem yazınca geç cevap veriyonda müsait değilsen işin bitince yazarsın diye dedim 🙂
Cevap sahibi1 yılEvet ders çalışacağım şimdi biraz da heyecanlandım pazartesi günü doğum günüm cumartesi arkadaşımla kutlayacağız🙃
Soran1 yılO zaman şimdiden doğum günün kutlu olsun kardeşim ilk ben kutlamış olayım 😄🙃
Cevap sahibi1 yılÇok teşekkür ederim
Soran1 yılRica ederim 20 yaşına giriyon ozaman heralde ömrün uzun ve güzel bir ömür olsun kardeşim 🙂
Cevap sahibi1 yıl19 giriyorum normal de 20 olması gerekiyor ama Kasım olduğu için böyle işte
Soran1 yılHm peki güzelim ozaman şimdi ders çalışıyorsan sana iyi dersler🙂 bende şu evliliği bir araştırayım😄
Cevap sahibi1 yılNe evliliği
Soran1 yılGençler neden evlenmiyor falan filan diye soruyolar ya onlara bakıp gülüp geçiyorum sadece 😅
Cevap sahibi1 yılKim soruyor ki
Soran1 yılKim olabilir yaşlı kısım herşeyi çok biliyorlar ya sözde
Soran1 yılEvlilik bağımsızlığı kaybetmek gereksiz sorumluluk ve serbest yaşantının bitmesidir o yüzden ben asla evlenmeyecem hayatım boyunca hep tek yaşıcam
Cevap sahibi1 yılBen senin gibi düşünmüyorum bence güzel bir şey doğru kişi olduğu takdirde
Soran1 yılYa doğru kişi olsun olmasın saçmalık bence evlilik napıcam evlenip daha kendimi hazır hissetmiyorum evliliğe vede ayrıca bir kızı geçindirmek falan filan saçma geliyor bana banane ev geçindirmek ten
Soran1 yılMerhaba kardeşim müsaitmisin? Sana bişey söylemek istiyorum, ben inşallah Allahın izniyle tekrar müslüman oldum ve buna senin Kuran'ı okumaya teşvikin vesile oldu sana ne kadar teşekkür etsem az gelir şimdi sen görmezsin belki bunu ama ben yinede yazmak bi teşekkür etmek istedim sağol varol ☺
Cevap sahibi1 yılYaaaa gerçekten mi çok sevindim
Soran1 yılEvet İslam'a döndüm yeniden inşallah allah beni de affeder günahlarımı bağışlar
Cevap sahibi1 yılNe fikrinizi değiştirdi mesela
Soran1 yılKuran'daki o sizleri görmektedir ayeti beni daha çok etkiledi vede düşününce islamın diğer dinlerden farklı olduğunu anladım ki öylede zaten ne Hristiyanlık ne ateizm agnostisizm Hinduizm Budizm Yahudilik ve satanizm denen saçma sapan dinleri aklımdan geçirdim hepsi saçma geldi bak dün en son agnostisizmdeydim ama bugün kuranı yeniden okuduğumda anladım ve artık iman etmeye karar verdim
Soran1 yılSence Allah beni affedermi o günahlardan sonra? 🥲
Cevap sahibi1 yılÇok iyi ya
Cevap sahibi1 yılAllah çok bağışlayıcıdır sen samimi bir tövbe et mutlaka
Soran1 yılEttim çok samimi oldumu bilmiyorum ama dinsizken yaptığım bütün günahlarımı aklıma getirdim hepsini bir bir söyledim içimden saklamadım hiçbirini hepsini Allah'a anlattım duamla inşallah Allahım beni affeder🥲 bugün birde mezarlık yanından geçtim ölüm aklıma geldi biliyormusun aslında dinim yokken bile ölümün varlığını biliyordum ölüp gideceğimizi Allahıma şükürler olsun ki beni dinsizken yanına almadı bana yeniden başlamak için fırsat verdi çok şükür.. 🥺🥺
Soran1 yılAma ben şimdi utanıyorum onun varlığından şüphe duyduğum için onu inkâr ettiğim için utanıyorum.. 🥺
Cevap sahibi1 yılHer kul hata yapar hatasız kul olmaz senin hatan çok büyükte olsa sonunda hatanın farkında olmuşsun bundan sonrasına çok dikkat et
Soran1 yılİnşallah bundan sonra dikkat edicem inşallah Allahım beni affeder inşallah 😕
Soran1 yılSanada teşekkür ederim vesilem oldun çok sağol çok teşekkür ederim ☺
Cevap sahibi1 yılEstağfurullah abi vesile olabildiysem ne mutlu bana
Soran1 yılOldun kardeşim bak sen bana kuran araştır demsen belki şu an hala dinsizdim
Soran1 yılNeyse kardeşim hadi sana iyi akşamlar🌙
Cevap sahibi1 yılBen çok mutsuzum ya hiç bir şey yapasım gelmiyor sadece uyumak istiyorum
Soran1 yılHayırdır cano noldu sana sıkıntın nedir?
Cevap sahibi1 yılÇok yoruldum her şeyden herkesten ya yarın deneme var ders bile çalışmadım bugün feci bir boşluk duygusu içerisindeyim geçen sene ki benden eser yok aşırı durgunum zaten vitamin değerlerim düşük olduğum için sürekli bir uyku hali yorgunluk hali de var bezdim her şeyden
Cevap sahibi1 yılKendimi çok değersiz hissediyorum
Soran1 yılSen değersiz değilsin ben sana değer veriyorum kardeşim sıkma canını her şey geçer gider yeme içmenede dikkat et vitaminleri falan Alman lazım b12 düşük olabilir sıkıntı etme o herkeste olur öyle yorgunsan istersen yat uyu yarın konuşalım müsait olduğunda olurmu🙂
Cevap sahibi1 yılYeme içmeye dikkat ediyorum aslında ama ona rağmen evet B12 eksikliğim ve kansızlık var istesemde yatamam ki deneme için hazırlık yapmam lazım offf offf ruhen de fiziksel de çok yorgunum ama en çok ruhen ruh yorgunluğu bambaşka bir şey
1 yılAllah vardır tektir
010 Yorumla
Soran1 yılİspatlasana varlığını nasıl hemen var diyon?
- 1 yıl
o boyda Kurani Kerim var o zaten en buyuk ispat
sen olmadigi ıspatla bakalim
Soran1 yılDünyada neden kötülük var sence tanrı yok diye olsa olurmuydu bu şeyler bu kadar vahşet pislik şeyler
- 1 yıl
bu arada kötülük demissin kötüleri Allah yaratmiyor kötü olmayi insalar kendileri seciyo yeri geldiginde cok seyi mudale eder yeri geldiginde etmez senin gibilerine ders vermek icin)
Soran1 yılNasıl soru vereceğimi sanamı sorucam ben sana koyun gibi inanıyon diyor muyum siz kendiniz korktuğunuz için inanıyorsunuz gerçekten inandığınızdan değil cehennemden korkuyon sende demi
- 1 yıl
ben Allahtan korkuyorum evet korkmaktada hakliyim ben cahil degilim
Soran1 yılCahillikle ne alâkası var biz ateistiz diye cahil miyiz şimdi sen cehennemden korkuyon yanmaktan sence gerçekten size göre iman etmek bu mudur?
- 1 yıl
anlamayan bir ateiste bunu anlatamam anlayana kardesim
Soran1 yılPeki anlatsana kardeşim anlatta bilelim bak belki senin anlatımın fikirlerimi değiştirir belki öyle düşünme anlat be hadi dinliycem ispatlarsan bana gerçekten tanrıyı inanırım
Soran1 yılNoldu kayboldun dayı wlcdmn @Inci_qasimova
- Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBana göre yok.
04 Yorumla
Soran1 yılAteistmisin sende?
- 1 yıl
Evet
Soran1 yılHmm
Soran1 yılPeki mutlumusun dayı ateistlikten?
1 yılvarr
094 Yorumla
Soran1 yılPeki varsa dünyada neden bu kadar kötülük var?
- 1 yıl
Cennet cehennem bu yüzden var ya mantıken
Soran1 yıl@Cemrekelebek siz korktuğunuz için inanıyorsunuz işte
- 1 yıl
Ne saçmalıyorsunuz ya şu evrenin yaratılışının güzelliğine bakın ne kadar düzenli her canlının bir görevi var
Soran1 yılPeki neden göremiyoruz canım sence madem tanrı varsa neden göstermiyor kendini?
Soran1 yılNoldu bak cevabın bile yok vereceğin 🤣 @Cemrekelebek
- 1 yıl
Ya Allah aşkına bir Kur'an meali açıp okuyun evreni gözlemleyin o zaman zaten bu düşüncelere kafa yormazsınız yok o zaman niye kötülüklere engel olmuyor Allah diyorsunuz cennet cehennemin mantığı bu zaten nefsine engel olamayan kötülük yapan cehenneme gider yoksa anlamı ne cennet cehennemin
Soran1 yılYa canısı aslında bak ben müslümandım önceden araştırdım ve dinden çıktım çünki dinler insan uydurması şeyler hepside araştır görürsün gülüm 😌
- 1 yıl
Neye dayanarak araştırdın tanrı varsa neden kendini göstermiyor ya da neden kötülüklere engel olmuyor diye mi çok komiksiniz gerçekten kendinizi böyle avutun Allah hidayet versin ne diyeyim
Soran1 yılTanrı/Allah varsa eğer gerçekten inanmak isterim bak bana cidden Tanrı'nın varlığını hakikaten ispatlayan olursa inanırım ama tanrı yok dinler uydurma
Soran1 yılSende bence cehennemden korkuyorsun o yüzden inanıyorsun canım demi? 😄
- 1 yıl
Ya kardeşim evren nasıl sence bu kadar düzenli hayvanlar bile insanlar için yaratılmış bunlar bile yeterli bir sebep tabii ki ve tek Allahın yaratıcı olduğuna işaret çünkü öbür türlü böylesine düzenli muhteşem bir evren olamazdı
- 1 yıl
Ben elhamdülillah müslümanım ve tabii ki korkacağım cehennemden. müslümanım sonuçta
Soran1 yılPeki sana bişey soracam bir insan iyi birisi diyelim sırf tanrıya inanmadığı için cehenneme gidiyor kötülük eden cennete bu ne saçma şey
Soran1 yılBunuda açıklasana
- 1 yıl
Allah'a şirk koşarsan tabii ki direkt cehennemlik oluyorsun zaten sonsuz bir şekilde büyük günah ama öbür türlü günahlarını çekip çıkıyorsun öyle olunuyor bildiğim
Soran1 yılYa bak canısı ya da büyüksen abla sana şöyle anlatayım ben başta da dediğim gibi müslümandım hatta en son namaz kıldım dua etmiştim sonrasında din ve mitoloji diye bir kanala denk geldim o benim kafamı karıştırdı önce agnostik oldum sonrasında kendim düşündüm tanrı olsaydı dünyada bu kadar kötülük vs. Olmazdı ki şuanda da zaten inanmıyorum ama şayet bana birisi hakiki bir ispat yaparsa tanrının/Allahın varluğıyla ilgili ozaman bi düşünebilirim ama kimse yapamaz bence
- 1 yıl
Evrenin düzeni zaten fazlasıyla yeterli bir sebep
- 1 yıl
Bir de kötülük olmazdı diyip durmuşsun ama ben de diyorum ki zaten mantık bu yoksa cennet ve cehennemin bir mantığı kalmazdı. bir de kurbanda bile bazen hemen ardından yağmur yağıyor bunlar fazlasıyla yeterli bir sebep
Soran1 yılHmm peki şimdi bişey sorcam sana ben mesela sana inandımda müslüman olmaya karar verdim diyelim tanrı/Allah varsa eğer sizde nasıl deniyor günahları bağışlarmı hemen inanıyorum demedim bak sadece merak ettim
- 1 yıl
Tabii ki Allah çok bağışlayıcıdır
- 1 yıl
İnan namaz kılarken bile o kadar huzurlu oluyor ki insan bambaşka bir his ya Allahın haram kıldığı bir çok şey bile sağlığımız için doğru olan
Soran1 yılHmm.. Aslında şimdi kafam karıştı kanka yaa beni ateizme iten tamamıyla edindiğim bilgiler 🙄
- 1 yıl
Sizin yaş nedir beyefendi
Soran1 yılHmm peki o zaman senin hatrına islamı bir araştırıcam kuranı mealinden okuycam eğer şayet fikrim değişirde İslam'a girersem vesilem olmuş olursun ve senin içinde ne deniyordu sizde duacı olurum knk bir araştırıcam
Soran1 yıl21 yaşım
- 1 yıl
Kesinlikle türkçe mealinden bir oku dediklerime geliceksin inşaAllah doğru yolu bulursun zaten öncesinde müslümanmışsın ondan sonra böyle olman üzücü:///
- 1 yıl
Yaşında iyiymiş
Soran1 yılSenin yaş kaç?
- 1 yıl
19
Soran1 yılHmm tamam kanka bak abla demiştim kusura bakma 😄 araştırıcam dininizi bir
Soran1 yılNeyse ozaman hadi sana iyi akşamlar teşekkürler bilgiler içinde 😊
- 1 yıl
Estağfurullah nereden bileceksin ki yaşımı
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim gerçekten doğru yolu bulmanı çok isterim iyi akşamlar
Soran1 yılSağol cano 🌸
- 1 yıl
Kaptık çiçeği ;)
Soran1 yılSende bir çiçeksin 😉☺
- 1 yıl
Her kadın çiçektir diyelim biz ona. bu arada yorumlarda bir kaç kişiyi terslemişsin ama beni terslemedin
- 1 yıl
cok sevgili arkadaslar ozelde mi konussaniz, biraz bildirimlerim oldu de
Soran1 yıl@yarenimsii kusura bakma bitiyor konuşma 😄
Soran1 yıl@Cemrekelebek niye terleyimki ne güzel anlattın bana knk diğerleri saçmaladı biraz alttakiler
- 1 yıl
Okuyor musun
Soran1 yılÇalışıyorum knk
Soran1 yılSen okuyormusun?
- 1 yıl
2. mezun senem üni sınavına hazırlanıyorum
Soran1 yılUmarım istediğin bölüm gelir hangi bölüm düşünüyon?
- 1 yıl
Akademisyen olmayı düşünüyorum bu aralar
Soran1 yılHm ozaman olman dileğiyle akademisyen hanım 😄☺
- 1 yıl
😀
- 1 yıl
Hiç kız arkadaşınız oldu mu
Soran1 yılHa bu arada ismin cemre mi? Güzelmiş isminde 😄
Soran1 yılYok knk kız arkadaşa ayıracak zamanım yok
Soran1 yılYani vaktim olmuyor sevgili flört vs.
- 1 yıl
Anladım
Soran1 yılNeyse cano hadi sana üni sınavında başarilar hayırlı akşamların olsun bu arada sohbetinde keyifli gibi be ☺
- 1 yıl
Sizinki de öyle. size abi diyesim geldi neden bilmiyorum
Soran1 yıl😄 diyebilirsin kardeşim bende sana kardeşim derim ozaman 😄
- 1 yıl
Tamam öyle söyle
Soran1 yılİlk defa yaşıtım olan bir kız böyle dedi bana gerçi benden büyüğüde demişti abiiii diye 😅
Soran1 yılNeyse knk hadi iyi akşamların olsun tekrardan☺ sohbetine doyum olmuyor ama işim var biraz 👋
- 1 yıl
Yaşıt mıyız ki:))
Soran1 yıl19 demiştin ya knk yaşına bende 21 2 yaş var aramızda yaşıt sayılırız 🙂
Soran1 yılAma bak bu arada sen yazdıkca konuşasım geliyor knk senle 😄
- 1 yıl
ya arkadaslaaarr ozelden konusunn
Soran1 yılTamam kanka kusura bakma sanada bildirim gidiyor 😄 tamam neyse
- 1 yıl
Evet yaşıt sayılırız
- 1 yıl
Sohbet sarıyor yaşıt olunca abiii😅
Soran1 yılAynen 😅
Soran1 yılKardeşim 😄
Soran1 yılAma bildirim gidiyor rahatsız oluyor kız
- 1 yıl
Sizde her konuştuğunuza kanka diyorsunuz herhalde😅
Soran1 yılYani kız erkek farketmiyor bana kanka 😄
- 1 yıl
Evet öyle oldu biraz abi://
- 1 yıl
Ne güzel sıcakkanlı insansınız burcunuz nedir
Soran1 yılNeyse bak hep iyi akşamlar diyorum sonra sohbet açtıkça açıyor keyifli geliyor kardeşim :)
Soran1 yılKova burcuyum
- 1 yıl
Bir şey soracağım abi son kez
Soran1 yılSor bakalım
- 1 yıl
Dershanede bir hoca var tam hoca değil yani dersimize girmiyor her neyse bana bir kere bitanem demişti cümle içinde çok laubali birde bizim dershanede teller toplanıyor ben normalde vermiyordum telefonu bir şey demiyordu ama geçen hafta falan merdivenden çıkıyordum o da tam telefon kutusunun yanındaydı bana pisst pisst diye arkamdan seslendi ben de ona arkamı döndüm gözüyle telefon kutusunu işaret etti normal mi sevmiyorum böyle şeyler
Soran1 yılYani şimdi şöyle diyim sana yani bir hoca genellikle canım benim falan der bunda sıkıntı yokta bitanem demesi saçmalık ne alaka bitanem falan sana karşı hisleri olma durumu vardır diyebilirim kaç yaşında o hoca?
- 1 yıl
Yaşını tam bilmiyorum ama genç duruyor Max 27 falan bir de parmağın da alyans var evli
Soran1 yılOzaman normal değil yürüyor sana evli adam öyle bitanem diye konuşmaz hiç sevmem öylesi tipleri gıcık şeyler yaa
Soran1 yılRahatsız oluyorsan söyle rahatsız etme beni de direk
- 1 yıl
benim yorumumu silsen?
- 1 yıl
O birtanem olayı da şöyle oldu benim bir gün kağıt vermem gerekti yanın da bir tane daha adam vardı ama yanında ki adamı tanımıyorum her neyse kağıdı verdim arkamdan ismimle bana seslendi bende ona doğru yöneldim bunu... hocanın odasına bırakırmısın bitanem demişti o gün şoke oldum ilk defa böyle bir şeyle karşılaşmıştım bana canım da demişti daha önce hani onda çok bir şey yok bir de sınıfımdaki kıza da canım demişti ve zaten laubali bir adammış sınıfımdaki kız öyle söyledi bir çok öğrenciye diyormuş ama bitanem diyeceğini düşünmüyorum diğer öğrencilere hatta sınıfımdan bir kız hocam diye seslenmişti efendim demişti efendim canım bile demedi ağız alışkanlığı olan insan herkese böyle demez mi bu olay olalı 1 ay falan oluyor herhalde zaten 1 kere dedi ama arada düşünüyorum çok saçma çünkü
Soran1 yılO hoca dediğin şimdi bişey dicem de neyse seçerek mi diyor canım cicim diye
Soran1 yıl@yarenimsii tamam bekle
- 1 yıl
Ben de anlamıyorum ağız alışkanlığı olsa o zaman da efendim canım derdi o kıza
- 1 yıl
Bir de pist pist diye seslenmek ne ya en sinir olduğum şeyler keşke dönüp bakmasaydım bir daha öyle yaparsa bakmayacağım
Soran1 yılBakma rahatsız oluyorsan söyle bakma la bana de lafını çekme
- 1 yıl
Yani başka bir şey de yapmıyor başka bir yanlışını görmedim
Soran1 yılAma yinede rahatsız olduğunu bildir ki sonrasında canın sıkılmasın
- 1 yıl
Biz dershaneye gelmeyince arıyorlar o hoca falan beni aramıştı direkt neredesin demişti evdeyim dedim neden gelmedin dedi rahatsızım demiştim geçmiş olsun demişti teşekkür ederim demişti sonra neyin var diye sordu ben de nezle olmuşum galiba demiştim tekrar geçmiş olsun demişti teşekkür ederim diyip teli kapamıştım bu da saçma değil mi neden ayriyeten neyin var diyor sonuçta rahatsız olduğumu belirtmişim o da gecmiş olsun demiş bu olayda olalı 1 ay falan oluyor herhalde
Soran1 yılSana karşı bişeyler hissediyor olabilir bence ondan uzak dur mesafe koy arana
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür konular biraz kişisel ve hassas olabiliyor. Kimi insanlar Tanrı'ya inanırken, bazıları inanmayabilir. Bu yüzden herkesin kendi inançlarına, düşünce tarzına göre şekillendirdiği bir şey bu. Senin için önemli olan, kendi inançlarını ve değerlerini keşfetmen. İçinde hissettiğin inanç ya da inançsızlık, seni sen yapan parçalardan biri sonuçta 😊 Unutma, herkesin bu konuda farklı fikirleri olabilir ve bu da gayet normal.