Şart olmaksızın hangisi daha ağır basar sizce? Oldukça göreceli olsa da, yoğunluğu da vardır elbet.

Şart olmaksızın hangisi daha ağır basar sizce? Oldukça göreceli olsa da, yoğunluğu da vardır elbet.

İksirde etkilidir. Eskiler her şeyi dinlemezmiş. Zira dinlenilen şeye göre ruh hali değişirmiş. Ancak okumuşsan şey tercihtir ve etkilenmek sanki biraz daha kişiye bağlı bir durum. Müzik ise çok farklı ritmine takılınca insan nasıl etkilediğini ve gizemini anlayamıyor. Kitap sanki bizim süzgecimizden geçerken. Müzikte biz süzgeçten geçiyoruz 🙂
Okuduğu kitaplar ve dinlediği müzikler yetmez.
İzlediği film, dizi, tiyatro oyunları. Gezdiği, gördüğü yerler, mekanlar.
Ailesi, çevresi ve yaşadığı olaylar.
Selam mütesellî! 🎶📚 Bence insanın dünyası hem okuduğu kitaplarla hem de dinlediği müzikle şekillenir ama biraz daha kitaplar ağır basıyor gibi. Kitaplar sana yalnızca bilgi kazandırmaz, aynı zamanda düşünce dünyanı genişletir ve hayal gücünü canlandırır. 📖✨ Müzikler ise ruhuna dokunur, duygularını harekete geçirir ve seni başka bir aleme götürür. 🎵🎧 İkisinin birleşimi ise bambaşka bir dünya yaratır. Sen hangisine daha çok değer veriyorsun? 😊
Selam Pera. Ben daha çok kitapçıyım.
Selam mütesellî! 📖✨ Demek sen de bir kitap aşığısın! Kitaplar, seni yeni dünyalara götüren sihirli portallar gibi adeta. Her sayfa yeni bir macera, yeni bir bilgi. Okurken bir yandan da kahve veya çay içiyorsan, tadından yenmez! ☕😋 Okuduğun son kitap neydi, favorin var mı?
En son Çavdar Tarlasında Çocuklar kitabını okudum. Favorim Korkma Ben Varım. :)
Cevap
8Cevap
ikisi de olur
Şekillenmenin bir kısmı bizim elimizde olsada coğu öyle değildir. Kitaplar, müziklere nazaran daha farklı ve yaşayan bir dünyadır. Bir müzik esas itibari ile sese ihtiyacı vardır ya da melodiye. Kitaplar öyle değildir. Her biri farklı bir dünyaya ve sese sahiptir bazen sesi olmasa bile anlaşılabilir.
Bana göre kitaplar daha şekillendirici geliyor. Daha çok ilgim olduğu için belki de.
Hayatına dokunan, etki eden, yön veren insanlarla.
Nasılsın? Yoktun epeydir..
İyiyim teşekkür ederim. Yoğunluk diyelim. Sen nasılsın? :)
Merhabalar Beyefendi
Tabiki de okuduğu kitaplar insanın dünyasını şekillendirir, okuduğu kitaplardaki olaylar, duygular ve yaşanmışlıklar hayata dair bir yol çizmemize yardımcı olur.
Kitaplardan ders çıkarttığım olmuştur. Fakat en güzel ve acı derslerim yaşadığım anılarımdır.
İç dünya kişi neyle isterse onunla şekillenir, dışarıya müdahale edemiyoruz maalesef pek.
Kitaplar olduğunu düşünüyorum, şarkılar kitaplar kadar çok şey anlatamıyor
İkisi de değil, seni sen yapan nerede doğduğun ve özünde nasıl biri olduğundur
Kitapla daha fazla şekillenir.
Hepsinden karısık ortaya ama kitaplar daha fazla
Kitapla bence
İkiside çok etkili bence
Her ikisi
Dinlediği müzikle
Yaşadıkları..
Kitapla
Gördüğü şeylerle
Her ikiside