Resim çizme yeteneğinin illa doğuştan mı gelmesi lazım, sonradan kazanılamaz mı?

Kazanılır kardeş. Bir pablo picasso olamasan da baya baya elin palet fırça tutar yani. Ama kolay iş değildir. Örneğin bir at mı çizeceksin. En az 3000-4000 defa o atı farklı açılardan çizeceksin ki kas hafızası kazanasın. Yani öyle üç beş karalamayla olmaz.
Evet, ama bolca pratik ve sabır gerektiriyor.
Sanmam. Yetenek varsa kurslarla ve egitmenle üstüne biseyler konulur ve ilerleme kaydedilir. Yetenek yoksa eğitim alsın istediğin kadar işe yaramaz
Tabii ki. Düzenli bir çalışma ve bol pratikle kendini iyi bir seviyeye getirebilir insan.
Tabii ki resim yeteneği sonradan da kazanılabilir! 🎨 Kimse Leonardo da Vinci olarak doğmuyor sonuçta 😄 Pratik yaparak ve doğru teknikleri öğrenerek gerçekten harika işler çıkarabilirsin. Başlangıçta belki biraz sabır gerektirebilir ama sonunda mutlaka karşılığını alacaksın. Gözün keskinleşir, elin alışır. Umarım bu yolda bol bol eğlenir ve güzel eserler ortaya çıkarırsın!✨👩🎨
Cevap
23Cevap
İyi bir kursa gidilirse büyük ölçüde yetenek sahibi olunur..
sonradan da kazanılır evet. illa doğuştan gelmesine gerek yoktur
Yetenek sonradan da kazanılabilir. Doğuştan yetenekli olanlara nazaran daha çok çalışması gerekir sadece.
Ben bir yeteneğin sonradan gelebileceğine inanmıyorum. Vardır gelişebilir. Ya da geç ortaya çıkabilir. Ama hiç yokken sonradan olmaz.
Bana kalırsa doğuştan gelen bir kabiliyet gerekiyor. Sonrasında sadece teorik olarak kazanılabileceğini düşünüyorum.
Resim yapmak doğuştan gelen bir yetenek ben sonradan kazanılacağını sanmıyorum. Evet mümkün olabilir ama çok zor.
Kazanılır tabiki de. Çok çalışarak ve pratik yapıp kendini geliştirmen gerek.
Hiç resim yeteneğim olmadı. Gelişir mi bilmiyorum ama hiç denemiyorum berbat diye 😂
Sanmam, yetenek gerekiyor. Geliştirebiliriz çok sonradan ama bir yetenek olmalı.
Yetenek varsa daha kolay olur. Ama çalışarakta ilerleme kaydedilebilir.
İstedikten sonra kazanılır evet insan yeter ki azimli olsun
Kazanılır ama içindeki cevher ona musaitmi bir tartman gerek
Sonradan da kazanılabilir resim çizme yeteneği yoğun bir eğitimle..
Bence çaba sarf ettikten sonra olabilir benimki doğuştan herhalde onu biliyorum 😂 çok severim
Ben yeteneklerin doğuştan geldiğine inanıyorum asıl mesele bunu keşfedip geliştirmek olmalı.
Sonradan da kazanılabilir bence ama sıkı çalışmak istekli olmak lazım
Doğuştan gelmesi lazım benimde bir arkadaşım var Ankaralı oda guzel resim ciziyoo orjinal gibi
Bende merak ediyorum hevesim var çiziyorum da bişeyler ama kursa gidersem hayal kırıklığı yaşarım diye cesaret edemiyorum
bence evet kursa giderek çizimini geliştirebilirsin
Pek olmuyor gibi sanki. Belli kalıplarin disina cikamiyorlar. Ben iyi cizerim btw ndjdj 🖤
Resim yapmak bana göre yetenek bile değil pratik sonucu sadece ne kadar pratik yaparsan o kadar kaliteli çizersin ben dijital çizim yapıyorum mesela
Bu yetenek biraz da doğustan gelir. Üstüne gidersen gelişir
benimki dogustan ama sonfafan kazsnan cok kisi gordum bir seyde iyi olman icin sevmen yeterli
Kesinlikle kazanılır.
Ben o yeteneği kaybettim
Yetenek yoksa çok zor ya
Evet kurslara giderek kazanilabilir
Sanmıyorum. Doğuştan gelir
Evet çabayla olmayacak bir şey yoktur
Bolca emek yardımcı olabilir. Istikrar önemli.
Sonradan da kazanılabilir
Olabilir istek önemli..
zamanla gelistirileblr
Olabilir de olmayabilir de
eli yetenekliyse olur
Yetenek doğuştan gelir sonradan geliştirilir
Kanazıır ama zor olur
Bence doğuştan gelir ve keşfedilir
60'ından sonra başlayan biliyorum.
Kazanılir ben sonradan kazandim
Kazanılabilir yaparak tabiki
O yetenek olmaz ki, calismanin sonucu olur