Yetenektir ve ilgi ister ögrenmek , ben kendim ögrendim genc yaslardayken Conan ve benzeri dergileri alir okur ve aradaki sayfa arasindaki özel yapim resimlerin aynisini cizmeye calisirdim ve yaptimda , bizaman sonra kendi karakterlerini yaratiyo insan , ve iyiyimdir resim konusunda güvenirim kendime , bicok arakadsim dövmelik biseyler cizmem konusunda baya baski yapar hala:)
Resim yapmak eğitimle geliştirilebilir. Eğitim alarak güzel portre çizebilirsiniz. Harika manzaralar çizebilirsiniz. Fakat, sanatçı gözüne ve görüşüne eğitimle sahip olunamaz diye düşünüyorum. Bu da yaratıcılık denen şeyin ham maddesidir.
Yeteneği olmayan biri egitimini de alsa bir cacik olmaz. Yetenegi olan da kesinlikle egitimini almali cünkü tek başına yetenek yetersizdir. Yetenegini gelistirmek o iste ustalasmak lazim (elimden geliyor demek icin). Yoksa her eline kalem alan ressam olurdu.
Bunu cizemiyorsan zaten senden olmaz, bunu cizen arkadasinin da egitimi yok tahminimce. Resimde birsuru teknik hatalar var, fakat eli yatkin. Onun egitim almasini tavsiye ederim..
10 dakikada cizmis olabilir, ben de guzel sanatlar mezunum ama inan teknik hata dolu. Kacinci yili bu ilk falan mi? Arti sen neden cizmek istiyorsun, cocukluktan gelen bir istek ve yetenegin olup da birsey yapmadiysan bir ihtimal gelistirebilirsin.
Genel olarak her şeyi içimde yaşayan bir insanım, bir sanat dalı ile ilgilenmek istiyorum, bazen şiir yazıyorum ama resim çizmeyi çok istiyorum. Bunun psikolojik açıdan bana iyi geleceğini düşünüyorum.
Bana bunlarla gel, kalem tutkudur! Eğer birseyi istiyorsan, alana kadar birakmamayi da öğrenmelisin. Çok çalışman lazım, hem de oyle boyle degil. Yok birinden hoslaniyorum, onun gozune girmek/ etkilemek icin bu islere kalkisip da donemsel cizim yapanlari cok gordum. Once kalemi seveceksin sonra kağıdı ondan ayıramaz olursun zaten. Ister siir yaz, ister resim yap fark etmez. Istek ve azimli olmalisin, olmuyor mu? Yeniden, tekrar tekrar yılmadan elini alistircaksin.
Deniyorum, çalışıyorum ama 15 yaşında ki kız kardeşim bile benden iyi çiziyor :/ ebru sanatı da olabilir aslında ama resim iç dünyamı en iyi yansıtabileceğim sanat dalı bence.
Hmm, ben Mimar Sinanda okudum (icmimarlik) fakat yani sira hocalarimizi zorlayip geleneksel Türk sanatlarindan da dersler aldım (tezhip/seramik/kaligrafi/ebru dersi). Çok şansliydim ki ebru derslerini Hikmet Barutcugil'den aldim. Ebru sanatinin en iyi ve önde gidenlerindendir. Çok da sevdim. Eğer sakinleşmek ise amacın ve dünya ya daha güzel bakmak istiyorsan kesinlikle ebru dersleri almani tavsiye ederim. www.ebristan.com da bulabilirsin. Siradan isi ticarete doken birinden ogrenme, ustasini arastir ogren.
Bir kaç kez Ebru yapma şansım oldu, verdiği hissiyat meditasyon gibi. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, yazdıklarınızı dikkate alacağım, bir araştırayım şu siteyi.
Kesinlikle meditasyon gibidir (bu öd'ün kullanimindan da gelir hafif kafa yapar:D). Başarılar dilerim, insallah aradigini bulur ve bunda basarili olursun. Iyi gunler
En İyi Cevaplar