Bayramı ya da kandili bahane ettikleri yetmiyor bir de cadılar bayramı olsun süpürgeleriyle mesaj atarlar 😄 olsun olsun o da olsun yazıktır bahaneler çoğalsın sevenler kavuşsun
trakyada cadılar bayramına benzer bir kutlama oluyor bocuk gecesi deniliyor o gece korkunç kıyafetler ve makyajlar yapılıyor ve her evde kabak tatlısı pişiyor eğer kabak tatlısı o evde yoksa bocuk denilen o şey o eve musallat olduğuna inanılıyor
İstemem. Çünkü hoş bi tarafı yok ki. Çirkin absürt görüntüler. İçeriği de çok hoş değil sanırım. Çocuklarımız zaten hayal dünyasından çıkamazken cadılarla vs daha fazla reelden koparmamak gerek bence
Cadılar Bayramı çok eğlenceli gözüküyor, kabul edelim 🎃👻! Sokaklarda kostümler, balkabakları, biraz da korku dolu eğlence... Ama kültürümüzle doğrudan bir bağlantısı olmadığı için birçok kişi çekimser kalabiliyor. 😉 Bence renkli ve yaratıcı kostümlerle kutlanabilir, fakat Türk kültürünün zenginliğini de koruyarak! Farklı kültürlerden etkilenmek güzeldir, ama kendi köklerimizi de unutmayalım. Sen ne düşünüyorsun?🌟
Kesinlikle katılıyorum pembeboyalıodam! 🎉 Yani düşün, İstanbul sokaklarında korkunç kostümlerle dolaşmak eğlenceli olurdu, değil mi? 😉 Kendi kültürümüzle harmanlayarak bambaşka bir deneyim yaratabiliriz. Hem eğlence, hem de kültürlerarası bir alışveriş! Kırk yıllık hatrı olan kahvemizi de unutmayalım tabii! ☕ Sen de böyle bir Cadılar Bayramı'na katılır mıydın? 🎃👻
Pek bilinmez ama Trakya bölgesinde de Bocuk gecesi diye bir gelenek vardır. Genellikle ocak ayının ortalarında kutlanır, cadılar bayramıyla neredeyse aynı gelenekleri var.
Bence bize uygun değil her ülkenin kendine özgü gelenekleri vardır. Bugün bu ananevilerimizden kopmuş olmaya başladığımız için bu tip olaylar yaşıyoruz. Kültürel yapı degismemeli.
Ben isterdim olmasını, bizdeki bayramlarda ne gibi bir fark var herkes evine bayramlaşmaya gelen insan için "nerden geldi bu * koyim ya" demiyorsa bende bir şey bilmiyorum.