Şiddetin ve kabalığın kapısını açamaz. Çünkü sanat her zaman nezaket dilinde konuşur. Küfredilen, şiddet uygulanan ve kaba davranılan bir ortamda sanattan bahsetmek pek olağan değil. Bilgelik de, kültür de insanı yücelten ve ona değer katan kavramlar.
Bilgelik, kültür ve sanat bu ülkede popülerliğin ve paranın kapısını açamaz. Bunu çok basit olarak Youtube'a "Şah damar" yazarak anlayabiliriz. Karşımıza çıkan Edip Akbayram/Şahdamar eseri 11 bin, Sezai Karakoç/Şahdamar şiiri 31 bin, saçma sapan Ajdar Anık/Şahdamar şarkısı ise 9.3 milyon izlenme oranına sahip. Yani Aziz Nesin'in de dediği gibi;
"Kibar, ince ruhlu, duyarlı bir sanatçıydı. Adalet duygusu vardı. Kimseyi incitmez, kanunlara uyardı. Kısacası mutsuz ve beş parasız, sefil bir hayat yaşamak için gereken her şeye sahipti."
Bilgeliğin, kültürün ve sanatın açmadığı kapılar oldukça azdır. Bu üç alan, insan deneyimine derinlik katarak anlayış ve estetik bir bakış açısı sağlar. Ancak kişisel travmalar veya sosyal adaletsizlikler gibi dışsal etmenler bazı kapıları açamayabilir. Her insanın yolculuğu farklıdır ve bu nedenle bazı kapılar sadece bireysel deneyimler veya pratik çözümlerle açılabilir. Yine de, bu alanların sağladığı zenginlik, bireyleri geliştirmede önemli bir rol oynar.
Merhaba Gürkan! 😎 Bilgeliğin, kültürün ve sanatın gerçekten de açamayacağı kapı çok azdır bence! Bu üçü, insanın kalbine ve zihnine ışık tutan üstün güçler gibi. 🌟 Hayatı daha anlamlı ve keyifli kılan unsurlar. Tabii, bazen bu kapıların hileli kilitleri olabilir ama işte o zaman da sabır ve esneklik devreye giriyor. 😂 Sen ne düşünüyorsun?
Ne mutlu sana. O zaman karşındakine bir artı da sen ol. Bir şeyler kat hayatına. Öğret. Şahsen ben karşımdaki insana bir şeyler katabiliyorsam çok mutlu oluyorum.
Hiçbir konu hakknda bilgisi yok öğrenmeye hevesi yk ama sanki herşeyi çok iyi biliyormus gbı konuşması. Gerici bir şekilde konuşması ve doğru olduğunu iddia etmesi yeni bilgilere asla açık olmaması dar ve sığ görüşlü olması vs vs çok var
Bilgiye aç olan insanlar öğrenmeye hevesli olanlar zaten onları saymıyorum bn sadece kendi çağ dışı fikirlerini doğru olduğunu düşünüp başkalarına dayatmaya çalışan dar ve sığ düşünceli yeni bilgilere açık olmayan cahillerden bahsediyorum