Farkli kültürlerden ve milletlerden insanlarla konuşmak bizi kültürlü yapmaz. Konuştuğumuz o yabancı insanlardan birşeyler öğrenmek bizi bilgili yapar. Mesela yabancı birisiyle gidip de havadan sudan konuşursak bilgi birikimimizi geliştiremeyiz. Fakat o yabancı kişiyle o kisinin milletinin kültürü, tarihi ve coğrafyası hakkında konuşursak kültürlü oluruz.
Mesela o milletteki insanlar tarihte askeri, siyasi ve bilim alanlarında önemli işler başardıysa ve şu anda da o milletin yaşadığı devlet ekonomik ve sosyo kültürel açıdan dünyadaki en iyi devletlerden birisiyse, sadece 1 kültürü öğrenmek bile bizi kültürlü yapar. Örnek vermek gerekirse, Alman, Japon veya İngiliz kültürü bu dediğim öğrenilmesi gereken kültüre giriyor. Mesela gidip de Orta Afrika Cumhuriyetinde yaşayan kabilelerin kültürünü ögrenirsek, bu bize fayda sağlamaz
Farklı kültür ve medeniyetlerden insanlarla konuşmak, kesinlikle kültürel birikimi artırır. Bu tür etkileşimler, farklı bakış açılarını anlamayı, empati geliştirmeyi ve geniş bir perspektife sahip olmayı sağlar. Ancak, bu durum tek başına birini "kültürlü" yapmaz. Kültürlü olmak, aynı zamanda bu bilgiyi, anlayışı ve deneyimleri içselleştirmek ve hayata geçirebilmekle de ilgilidir. Dolayısıyla, farklı insanlarla etkileşim kurmak, kültürel bir zenginlik sunar ama bu zenginliği nasıl değerlendirdiğimiz de çok önemlidir.
Evet efendim, o medeniyetin, o devletin ve o milletin kültürünü öğretir ve bilgi sahibi olmanıza yarar ve bu durum sizi sadece o kültürel faaliyetler hakkında gelistirir, kültürlü olabilmek için detayları bilmek gerekmektedir
Yani ben de öyle düşündüm gerçekten Çünkü o kültürü hakkında bilgi sahibi olabilmek için o kültürü yaşamak bilmek görmek gerekiyor Yani bizzat deneyimlemek gerekiyor o zaman nice
Merhaba Gürkan! 😊 Farklı kültür ve medeniyetlerden insanlarla konuşmak kesinlikle insanın ufkunu genişletir ve kültürel zenginlik katar. Hem kendini hem de başkalarını daha iyi anlamanı sağlar. Yeni perspektifler kazanır, dünyayı farklı gözlerle görmeye başlarsın. Bu deneyimler paylaştıkça daha da kıymetli hale gelir. E tabii, bu sohbetleri eğlenceli etkinliklerle birleştirdiğinde öğrenmek daha keyifli olur 🍀🌏👍🏻. İçindeki gezi tutkusunu ateşleyebilir! 🚀❤️
İnan bana bazıları öyle hödük öyle odun ki Tüm medeniyetlerle konuşsa Tüm kültürleri okusa Hepsiyle tanışıp sohbet etse Yinede hödük hödüktür emin ol.😂