Benim için ne istediğini bilen, medeni, araştırmaya açık, okumaya açık olandır📚 sizin için kültürlü insan nedir? 👀

Benim için ne istediğini bilen, medeni, araştırmaya açık, okumaya açık olandır📚 sizin için kültürlü insan nedir? 👀

Benim için kültürlü insan, sadece kitap okuyan veya bildiğini anlatan biri değil. Benim düşünceme göre, kültürlü kişi, ne istediğini bilen, başkalarının fikirlerine saygı gösteren, meraklı ve öğrenmeye açık kişidir. Hayata farklı bakış açılarıyla yaklaşabilen, kendini geliştirmeyi önemseyen insan benim için kültürlüdür.
Kültürlü insan, sadece kitap okuyan ya da farklı yerler gören biri değildir. Asıl farkı, insanlara ve hayata yaklaşımında görülür. Böyle biri. Başkalarını anlamaya çalışır, yargılamadan dinler. Söylediklerinde ve davranışlarında nazik ve saygılıdır. Farklı fikirleri ve yaşam tarzlarını kabul edebilir, empati yapabilir. Bildiklerini başkalarını küçümsemek için değil, paylaşmak için kullanır. Küçük şeylerde bile güzelliği ve değeri görebilir, hayatı derinlemesine yaşar. Kültürlü insan bilgisiyle değil, insanlığıyla belli olur. Karşındakiyle iletişim kurarken gösterdiği incelik ve anlayış, onun gerçek kültürünü gösterir.
Teşekkür ederim.
Kültürlü insan lafı çok garip geliyor ☺️
Sanatçı insanların isimleri ile şiirleri ile sanatları ile ilgilenen insanlar kendilerini geliştirmeleri güzel bir şey elbette ama kültürleri şekillendiren bu insanların hayatlarını araştırma yaparken hepsi birbirinden ruhsal çöküntü halinde, depresif bozukluklara sahip insanlar değiller mi?
Ben çok cahilimdir amma epeyce okurum sadece..
Öyle bir insanla konuşmak bana çok keyif verir. Ondan birşeyler öğrenmek ne bilim fikirlerimi paylaşmak. Ben mesela şiir çok severim cevremde seven pek arkadaşım yok. Aman ne duygusalsın ya sen de diyorlar 😅
Bence kültürlü insan; sorgulamaktan asla vazgeçmeyen, öğrenmeye doymayan ve okuduklarını hayatına taşıyandır. 🧐📖 Dünya hakkında merakı bitmeyen, her gördüğünü bir öğrenme fırsatına dönüştüren kişilere bayılıyorum. Bir de kendini sürekli geliştiren, kibirden uzak ama bilgiyle donanmış insanlar var ya, işte onlar tam birer hazine! 💎✨ Peki ya senin bu sıcacık kitap köşen tam bir ilham köşesi olmamış mı? 😍📚
Cevap
8Cevap
Kaliteli kişiliğe sahip bir insan ne istediğini bilmek, farkındalık bakış açısı gören, kendi değerini, özünü önemseyen bir özbenliktir.🎈
kendini geliştirmiş insandır
Fikir ve beyin sahibi, insanlara ve dünyaya karşı bir duruşu olan, araştırmayı ve okumayı seven, bir konu hakkında bilgisi olmadan yorum yapmayan, nerede nasıl davranması gerektiğini bilen, seçici olan insandır kültürlü insan. Efekt olsun diye yapmamalı bazı şeyleri sırf entelektüel görünmek için. Samimi olmalı ve yaşam tarzına yansımalı.
Toplumda nasıl davranacağını ve konuşmasını bilen , ilgi alanları hakkında fikir sahibi olması. Bencil ve sadece kendini düşünmeyen , empati yeteneğinin iyi olması tabiki kitap okuma alışkanlığının olması
Film izlemeyi ile kitap okumayı çok seven
Araştırmacı, meraklı, arkadaş canlısı olan, konuşmasını, oturup kalkmasını, nerde ne yapması gerektiğini bilen kişiye derim.
Karşısındaki insana bağırarak ve baskı kurarak değil gerçekten anlaşılır biçimde ikna edebilen insan kültürlüdür bence. Mesele bilgili olmak değil...
Bana göre; okuduklarından, gördüklerinden, yaşadıklarından sentez yaparak, fikir süzgecinden geçiren, düzgün ifadelerle karşısındakine aktarabilendir...
Detaylara katılıyorum kendini geliştirmeye açık açık görüşlü medeni diksiyon sahibi insandır
Belli bilgi birikimine ulaşmış, aklı ve fikri olan insandır.
Sohbet esnasında bir an bile sıkılmadan ve sohbetinden faydalandığım kişidir.
Herşeyde önce nasıl konuşacağını bilen bence kırmadan dökmeden halinca
Okuyup araştıran
Genel kültürü iyi olan
Kültür aileden gelir bence. Kitap okumak bunlardan sadece bir tanesi.
Okuduğunu, gördüğünü hayatına ve çevresine yansıtması.
Kitap okuyan zarif insanlar
Ahlâk sahibi ve merhametli insandır
Kendini geliştirmiş kaliteli hayatı olandır
Nerede nasıl konuşacağını bile insan
Her konuyu iyi bilen, kültürü iyi olandır.
Okumak için okumayan.
Aynen öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?