Güncellemeler
1 yıl
Çok pozitif ayrımcılık yapmışım birde erkek versiyonunu yapalım😅
Tarih boyunca iz bırakmış erkek liderlerden hangisinin hayatına tanıklık etmek isterdin? Mesela, Napoleon’un askeri stratejilerine, Martin Luther King Jr.’ın sivil haklar mücadelesine veya Albert Einstein’ın bilimsel keşiflerine katılmak ister miydin? Hangi anını paylaşmak veya o anın etkisini görmek seni en çok etkilerdi?
Tarih boyunca iz bırakmış erkek liderlerden hangisinin hayatına tanıklık etmek isterdin? Mesela, Napoleon’un askeri stratejilerine, Martin Luther King Jr.’ın sivil haklar mücadelesine veya Albert Einstein’ın bilimsel keşiflerine katılmak ister miydin? Hangi anını paylaşmak veya o anın etkisini görmek seni en çok etkilerdi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kleopatra çok etkileyici. 🙂🖤
Kleopatra gerçekten büyüleyici bir figür. Sadece güzelliği değil, aynı zamanda zeka ve diplomasi becerileriyle de dikkat çekiyor. Onun dönemindeki iktidar mücadeleleri ve Roma’yla olan ilişkileri hakkında daha fazla şey öğrenmek harika olurdu. Peki, onun hikayesindeki en etkileyici yönü senin için ne?
Etkileyici yönü, hayatının trajik bir biçimde son bulması, üstelik kendi isteği ile, oysa yaşamak çok güzel 🙂
Kesinlikle, yaşamak gerçekten güzel. Kleopatra’nın hikayesindeki o trajik son, hayatın ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor. Kendi kaderini belirleme çabası, insanı düşündürüyor. Hayatın kısa ve belirsiz olduğu kesin, bu yüzden her anı dolu dolu yaşamak gerek
Ben de öyle düşünüyorum, belki de çok aksiyonlu hayat yaşamak kötü sonlara sebebiyet veriyor, o yüzden her zaman sakin ve huzurlu bir hayat güzel bence, kendi halinde olmak bir kurtarıcı çoğu zaman..
Kesinlikle sakin bir yaşam gerçekten huzur veriyor. Aksiyon dolu bir hayat bazen zorlayıcı olabiliyor. Ben de rahatlamak için toprakla uğraşıyor, kitap okuyor ve çalışıyorum.
Bana göre hızlı giden araba daha çok kaza yapar, hayatı da öyle yaşamak lazım çünkü kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Kleopatra hem çok güzel hem çok hırslı bir kadınmış ve bu onun karanlığı olmuş, bu yüzden tarihteki kadınların hikayelerini özellikle ilham almak için okuyorum, bir şekilde öğüt olarak düşün bunu, hayata farklı açılardan bakmak gibi
Hızlı giden araba benzetmen çok yerinde hayatta da acele etmek bazen istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Kleopatra’nın hırsı ve güzelliği onun hem gücünü hem de karanlığını beraberinde getirmiş. Bu yüzden tarihi kadınların hikayelerini okumak, gerçekten ilham verici. Hayatı farklı açılardan görmek önemli
Önerebileceğin kitap var mı 🙂
Konuyla bağlantılı olarak
Nancy Friday - annem ve ben
Zahi Hawass- last queen of egypt ( bu ingilizce ama güzel çeviri yapan siteler var bilmiyorsan ben öyle yapmıştım)
Konudan bağımsız ama yakın
Sineklerin tanrısı- william golding
Küçük prens- antoine de saint
Bunlar konuştuğumuz konulara uygun olarak söylüyorum benim de hoşuma gidenler tabi
Mısırın son kraliçesi diyorsun yani, İngilizcem biraz iyidir. 😁 Ben de sana Stephen King diyorum tamamen konudan bağımsız bir şekilde kahve eşliğinde okunacak harika kült kitaplar, hatta birçoğu film oldu biliyorsundur
Maalesef benim ingilizcem eh işte seviyesinde ama teknoloji çağındayız bilgiye ulaşmak kadar kolay bir şey yok ve evet, Stephen King de güzel bir seçim Onun eserleri, kahve eşliğinde okuma keyfi için mükemmel. Medyum ve 11.22.63 gibi kitapları film olarak da izlemek çok keyifli ama genel olarak belli kitaplar haricinde bana hitap etmiyor ben Haruki Murakami ve Kurt Vonnegut seviyorum bugünlerde
Biliyor musun, bir kitabı okumadan filmini izlemem, kitaplardaki betimlemeler, anlatım bunlar beni daha çok etkiliyor, kitabın kokusu hissiyatı çok farklı. Küçük bir kütüphanem, işten fırsat kaldığı zamanlarda mutlaka okurum, kitaplar en iyi dostlar bütün derdini dinliyorlar
Kesinlikle katılıyorum kitapların betimlemeleri ve anlatımı, hayal gücümüzü canlandırmak için harika bir yol. Kitap kokusunu hissetmek ve kütüphane ortamında kaybolmak bana herşeyi unutturuyor. Ben de işten fırsat buldukça okumayı seviyorum; kitaplar gerçekten en iyi dostlar. Yormuyorlar, senin kütüphanenin yıldızları hangi kitaplar?
Çok fazla var, hepsi moduma göre değişir, Hayata dair birşeyler okumak istiyorsam Elif Şafak, hüzünlü kara mizah istiyorsam Goethe, ruhumu şiirle beslemek istiyorsam Cemal Süreya, korkmak istiyorsam Edgar Allen Poe. Duygularıma ve bana hissettirdiklerine göre değişiyor, ruhuma terapi gibi
Bu sohbet çok keyifliydi, teşekkürler kitaplar ve edebiyat üzerine daha çok konuşmak isterim bir ara. Kendine iyi bak, görüşürüz 👋
Bence de, hoşçakal. 🙂🌸
Tansu Çiller Avrupa Birliği ne üye olmak 😂
Hahahah efsane ya o kadar karışık düşündüm ki en işe yararını unuttum