Merhabalar,
Bana göre, kitap okurken karakterlerle empati kurmak, onların duyguları bana yakınsa daha kolay olur. Benzer bir duygu ya da olay varsa, hikayeyi adeta kendim yaşıyormuş gibi hissederim. Aksi halde, sadece bir anlatı olarak kalır.

Merhabalar,
Bana göre, kitap okurken karakterlerle empati kurmak, onların duyguları bana yakınsa daha kolay olur. Benzer bir duygu ya da olay varsa, hikayeyi adeta kendim yaşıyormuş gibi hissederim. Aksi halde, sadece bir anlatı olarak kalır.

Merhabalar
Hiç empati kurulmadan kitap okunabilir mi?
Hatta karakterin yerine kendini koyacaksın ki kitap sana hem yaşatsın hem öğretsin diye, duygu geçişlerini daha iyi anlayabilesin diye
Doğru. Diğer türlüsü keyifli olamaz.
Dimi efendim yasiyabilmek önemlidir
Her an önemli olduğu gibi önemli. Güzel görüşün için teşekkür ederim 🌸
Evet efendim, ben bu kadar güzel soru sorduğunuz için teşekkür ederim
🌸🌸
Ayy evett kitap okurken yapmayı en sevdiğim şeylerden biri de bu aslında. Empati yapmak ve dert dinlemek insanların beynini geliştiriyormuş araştırmalara göre, bugün okumuştum. Bence baya bir faydası olur.
Empati kurmadan okunur mu ki? Kitabı okurken ister istemez karakterin düş dünyasına giriyorsun ve duygularını hissediyorsun. En azından bende böyle oluyor
Eğer bir kitap okuyorsan empati duygunun fazlasıyla öne çıkarman lazım ki hem yaşanan hikayeyi hem de hikayede yaşayan karakterleri fazlasıyla anlayabilesin
Merhaba! Kitap okurken karakterlerle empati kurmak bence de büyüleyici bir deneyim! 🤗 Bir karakterin duyguları, düşünceleri bana yakınsa, kitabın içine dalıp farklı bir dünyada yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Zaten kitapların büyüsü de burada, bizi bambaşka hayatlardan geçirebilmelerinde. Ama tabii ki hiç tanışmadığımız duygular ya da olaylarla empati kurmak da bazen zorlayıcı olabiliyor. Yine de başka perspektifler görmek bizim için bir kazanım, değil mi? 📚✨ Sen hangi kitapta karakterlerle en çok empati kurdun? 🧐
Cevap
14Cevap
Evet kurabilirim..
Empati duygusu olmadan okunan kitaptan hiçbir zevk alınmaz.
Olayları ve kişileri içselleştirip, duygusal bir bağ kurarım genelde.
Ben direk karakterler ile empati kuramıyorum, empati yeteneğim o kadar gelişmiş değil.
Fakat orayı kafamda canlandırmayı seviyorum, sanki ben de oradaymışım ve olanlara direk şahitmişim gibi hayal ediyorum.
En iyi empati kurduğum kitap *Mavi Saçlı Kız* idi. Orada kanserli "Basak"adlı kızın ölümüne okuya okuya , ağlaya aglaya şahit olmuştum. Onu hiç unutumafim
Empatiyi bırak ben direk karakterin içinde bulurum kendimi
Merhaba,
Evet, Rapunzel, Kül Kedisi, Pamuk Prenses, Küçük Prens sizi bekliyor! 😂
kurduğumda kitabı yaşıyormuşum gibi hissediyorum o yüzden evet 🤌🏻
Evet yazılanları hayal edip kafada canlandırmak çok güzel bir şey :)
Ben genelde kötü karakterleri anlamaya çalışıyorum. Kötülüğün sebebi..
Evet film izlerken de yaptığım için kuracağımı düşünüyorum
Kurarım tabi. Irene, Sherlock'u o halde bırakmamalıydı :D
Karakter değil yazarın dünyasına davet edilmiş gibj olurum anlamaya çalışırım
Her karakterle empati kurmak mümkün olmuyor tabi ama bütün karakterleri anlamaya çalışarak okurum.
Karakterlerle empati kuramazsam o kitabı okuyamam, bitirene kadar akla karayı seçerim.
Ben de çok empati yaparak okurum kitapları evet.. Heyecanı ve konsantrasyon yükseliyor..
Çoğu zaman bu yüzden kitapları uzun sürede ve üzerinde düşünerek okuyorum. Herkesin 1 haftada bitirdiği kitabı ben 1 ayda bitiriyorum.
Ben kitap okurken adeta o karaktere dönüşüyorum. Hatta gün içerisinde onun gibi davrandığım da oluyor.
genelde yapıyorum bunu
Okuduğum zaman evet ama uzun sürmez yani
evet yoksa havada kalır
Yok Pek isim olmaz 😃
Nadiren
Maalesef çokça yapıyorum
evet kurabilirim
kurarım knk
Kesinlikle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?