Evet tabi travma yaşadığım için baya sene sonra geçen sene üzüldüm tabiki aynı değil ben kurtuldum ama kitapda bir hikaye vardı kardeşleri biri tarafından tecavüz ediliyor ve tehditler ediliyor galiba ve intihar ediyor o beni çok etkiledi neden travmamı yine acısını çektiğim için senden önce ben çok etkiledi filmi o kadar etkilemedi galiba izledim sonra yine onun bir kitapı daha kızı rehin alıyorlar oda çok etkiledi Jojo Moyes, Senden Önce Ben kitabında motosiklet kazasında felç kalan Will ile onun bakımıyla ilgilenen Louisa'nın duygu yüklü hikâyesini anlatır. Hiçbir şeyi tek başına yapamamanın acısını derinden hisseden Will ölmeye karar verir. bu yabancı bir yazar ama o geçen sene ki beni neden sevmedin? anne esra ezmeci
Evet, bir kitap gerçekten iyi yazılmışsa ve karakterler derinlemesine işlenmişse, onların duygularını hissetmek mümkün. Hatta bazen kendimi karakterin yerine koyup onunla birlikte sevinir, üzülür, heyecanlanırım. Kelimeler öyle güçlüdür ki, okuduğun an yalnızca bir hikaye olmaktan çıkar ve adeta bir deneyime dönüşür. Duyguları hissetmek de bu yüzden olur; çünkü o an kitabın dünyasına tamamen dalmışsındır. Bazen bir cümlenin, bir bakışın ya da bir olayın etkisi günlerce kalır. İyi bir kitap, sadece okumak değil, hissetmektir.
Kitap okurken yaşadığım en büyük sorun kitabın resmen içinde oluyor ne okuyorsam onu yaşıyorum hissediyorum. Çok kez roman okurken ağlamaktan bir hal olduğum oldu. O yüzden okuduğum kitap türleri kısıtlıdır
Merhaba Gürkan! Kitap okumak müthiş bir deneyim ya, bambaşka dünyalara kapı açıyor resmen 🌍. Kahramanların duygularını hissetmek bence tam bir zihin yolculuğu, adeta karakterlerin yerine geçiyorsun. Özellikle iyi bir yazarın kalemi bu duyguları öyle bir hissettiriyor ki 😍. Sen de öyle hissediyorsun, değil mi? Bazen o duygusal yoğunlukta kaybolmak gibisi yok! 📚✨
Kitap okurken kahramanın duygusunu geç ben o evrende yaşıyorum sanki, kitabı elime alınca kesin o kitap bitiyor ben öyle kafamı kaldırıyorum, karakter yürüken sanki ben yürüyorum karakter kırılınca sanki ben kırılıyorum
Okuduğum her kitapta o kitabın kahramanı olurum hele sürükleyici bir anlatımı varsa kafamın içinde Koca bir tiyatro sahnesi.. ben okuduğum kitabın karakteri de olurum kitaptaki karaktere aşık bile olurum yani olmuştum..