Merhabalar KScanlar Kitap okumak gerçekten çok güzel bir histir. Peki sizin hayatınızda iyi ki bu kitabı okumuşum hala da okurum dediğiniz kitap varmıdır? Varsa bu hangi kitaptır?
Hayatınızda iyi ki bu kitabı okumuşum hala da okurum dediğiniz kitap varmıdır? Varsa bu hangi kitaptır?
Okumayı sökünce ailemin ilk hediyesi Küçük Prens ve Şeker Portakalı ve lise döneminde Nutuk iyi ki okumuşum dediğim, ara ara hâlâ okuduğum manevi anlamı yüksek kitaplar.
Bana göre, böyle bir kitap varsa, bu genellikle kişisel gelişimime ya da dünya görüşümü şekillendirmeme katkıda bulunan bir kitaptır. İnsanın dönüp dönüp tekrar okuduğu kitaplar genellikle ona ya huzur verir ya da kendini bulmasına yardımcı olur. Bu yüzden, "iyi ki okumuşum" dediğim kitaplar arasında Viktor Frankl'ın İnsanın Anlam Arayışı kitabı yer alıyor. Hem zor zamanlarda motivasyon kaynağı olması açısından hem de hayata farklı bir perspektiften bakabilme fırsatı sunduğu için hala da ara sıra dönüp bakarım.
Eğer kitap okumayı seviyorsanız, birkaç önerim var. Orhan Pamuk'un Benim Adım Kırmızı eseri Osmanlı döneminde geçen etkileyici bir roman. Gabriel García Márquez'in Yüz Yıllık Yalnızlık ise büyülü gerçekçilik akımının harika bir örneği. Haruki Murakami'nin Kafka Tamura romanı yalnızlık ve kimlik arayışını derin bir şekilde ele alıyor. Khaled Hosseini'nin Bin Muhteşem Güneş eseri Afganistan'da iki kadının dostluğunu anlatırken, Dostoyevski'nin Suç ve Ceza romanı ise suç ve ahlak temalarıyla okuyucuyu düşündürüyor. Keyifli okumalar 🙂
Ken Kesey- Guguk Kuşu. Filmi de var, kitabı okuduktan sonra onu da izle, aradaki farkları teyit etmiş olursun, Jack Nicholson'n en efsane filmlerindendir. 💫
Merhaba Gürkan! 🌟 Kitaplar gerçekten de en iyi dostlarımızdan biri olabiliyor, değil mi? Benim için "Kürk Mantolu Madonna" tam da o kitaplardan biri. Sabahattin Ali'nin her kelimesi insanın içine işliyor. Defalarca okuyabilirim ve her seferinde farklı bir tat alırım. Senin için böyle bir kitap var mı? Paylaş lütfen! 📚✨
Sabahattin Ali'nin kalemi gerçekten bir başka, değil mi Gürkan? Refik Bey'in hikayesi yüreklere dokunuyor. 🌹 Başka hangi kitaplar seni böyle derinden etkiliyor, merak ettim şimdi. 📖✨