Herkesin ilgi, bilgi alanı farklıdır. Birisi sanat hakkında çok bilgiliyken bir başkası tıp veya bilişim alanında bilgilidir. Bir kültür sanat çevresindeysen yabancılık, noksanlık yaşarsın. Sanat bilgimin olmamayışı en başlarda kendimi çok noksan hissettiğim bir konuydu sonra kendimi ilgili, sevdiğim alanlarda geliştirerek bunun bilincine vardım. İlgi yoksa yapacak bir şey yok. Herkes sanat bilmek zorunda değil. Bizlerin ve çevremizdekilerin bunun bilincinde olması lazım.
Bunu sorun etmem. Herkes aynı ilgi alanlarına sahip olmak zorunda. Bilgisi yoktur ama çok güzel resim yapar. Sanat tarihiyle alakası yoktur ama şairdir. Her konuda bir fikri, kendi yorumu varsa bu yeterlidir. Her konuda ileri derece bilgiye sahip olması çok zor. Kimseyi bilmedikleri yüzünden de yargılayamayız.
Başkaları için çok önemli olmayabilir ama benim için sorun evet.. İletişimde olduğum insanların sanatın en az bir dalıyla haşır neşir olmaları benim için önemli bir kriterdir..
Daha güzel olabilirdi bence. Sorun bence mesela öyle yetenekli çocuklar var ki bazı şehirlerde rast geliyorum ben ama genel olarak gelişsek çok güzel olur
Kesinlikle bir sorun bence! 🎨🎭 Sanat, hem ruhumuzu besleyen hem de dünyayı farklı açılardan görmemizi sağlayan bir alan. Bilgi eksikliği, insanların bu zenginliği kaçırmasına sebep oluyor. Kültürel ve sanatsal etkinlikler, hem kendimizi geliştirmemiz hem de daha empatik bireyler olmamız için çok önemli. Hadi biraz daha sanat ve kültüre adım atalım! 🌟🎶📚