Çekirdekten yetişmesi lazım insanların koyma suyla değirmen dönmezmiş yoksa.
Sanatın öneminin olmadığı ülkemizde çoçuklara sanat eğitimi verilmeli mi?
Çekirdekten yetişmesi lazım insanların koyma suyla değirmen dönmezmiş yoksa.
Sanatın öneminin olmadığı ülkemizde çoçuklara sanat eğitimi verilmeli mi?
Evet sanat eğitimi verilmeli. Sanat insanın boşluğa düşmesini engeller. Ben zor zamanlarımda her zaman müziğe sarıldım. Bazen müzikal anlamda da yorulduğum oldu ama asla tamamen vazgeçmedim. Müzik aletleri dolar ve euro endeksli ve pahalı maalesef. Lakin tiyatro, resim, heykel vb başka sanatlar da olabilir ama bence sanat eğitimi çok faydalı
Ben de bu şekilde düşünüyorum, çocuğumun eğitimin hayatının temellerini sanat ile atmaya çabalıyorum. 😊
Sanat iyidir 6 yaşımda klavye eğitimi alarak başladım 5 gün sonra 35 yaşıma giricem yani müzik hayatımın 29 yılı olacak. Sahne hayatını geçelim bir yana gerçekten stresli zor zamanlarımda da hep yanımda olan notalar vardı, profesyonel fotoğrafçılık da yaptım fotoğraf makinem vardı, tiyatroda oyunculuk, müzik yönetmenliği ve oyuncu koçluğu da yaptım herhangi bir yerde stresliyken kafamda tiyatro düşünceleri oyun fikirlerim vardı. Belki deliyim bilmiyorum ama sanat dışında yaşadıklarımdan sonra benim yerimde olan bir çok kişi ya intihar etmeyi düşünür ya da akıl hastanesine kaldırılır. Sanat insanın ufkunu açıyor dünyaya daha başka bakıyorum ve intihar etmeye değmez, kalp kırmaya değmez, kavga etmeye değmez olduğunu görüyorum
❤️🌺
Evet, kesinlikle bu eğitim verilmeli şayet ülkemizde sanatın olmasını istiyorsak ama önce sanatın ne ve nasıl yapılması gerektiği çocuğun zihninde felsefik açıklaması ile temellendirilmeli yani zanaat olarak kalmamalı. Sanırım endişeniz çocuğunuza yapacağanız sanatsal yatırımın çocuğunuza maddi olarak ve toplumsal olarak getiri sağlamaması. Eğer öyle ise şöyle söyleyeyim dünyanın çoğu yerinde derin ve yozlaşmamız sanat karşılık bulamıyor zaten. Benim anlayışımda sanatçının icrati kişiye ilham olabiliyorsa mutlaka toplumun ama büyük ama küçük bir bölümünüde besleyecek ve ilham olacaktır. Bence denemeye değer.
Evet sanata değer verilmiyor bu ülkede. Fakat yine de sırf bu yüzden çocukların sanattan uzak tutulmasına karşıyım. Çünkü, sanat dediğimiz kavram içinde pek çok rengin, sesin, zenginliğin ve değişikliğin bir bütünü.
Ve böylesine harmanlanmış bir durumdan çocukları mahrum bırakmak, onların geleceğine yönelik bir cinayettir aslında.
Sanattan, kültürden, değişim ve gelişimden yoksun kalanların yetişkinlik döneminde nasıl insanlara dönüştüğünü sıkça görüyoruz.
Zengin olmak için değil ruhlarını doyurmak için yönelmeliler bence.
Böyle soru açtığıma bakma, sanatçı sanatkar olmasını çok isterim arkasında da dururum. 😊
Bahsettiğim zenginlik, karakter derinliği anlamındaydı. :)
Önemli değil, ben sorunu beğendim.
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim 🙂
Cevap
2Cevap
Bence verebilir tabi ki
Verilmelidir sanat sadece meslek değildir birçok faydaları da vardır insanlara ve çocuk gelişimine önemli katkıları vardır.
Tiyatroya gitmek istediğimde babam ağlatıp kayıt olmaya yollamıştı.. aç kalırmışım kendi mesleğimi de yaptırmamıştı ilginç.
Sanat her zaman önemlidir. Kişilerin dar ahlak anlayışları bunun önüne geçemez.
Ps:Bir sanatçı.
Verilsin bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?