Sanat insanları dünyadan uzaklaştırıp kendi iç dünyalarına, kendi yarattıkları ütopyalara kaçırıp gerçek dünyayla olan bağını koparır mı?

Sanat insanları dünyadan uzaklaştırıp kendi iç dünyalarına, kendi yarattıkları ütopyalara kaçırıp gerçek dünyayla olan bağını koparır mı?

Bence sanat insanı gerçeklerden kaçırmaz, aksine gerçeğin o çıplak ve bazen katlanılmaz olan yüzüne daha derin bir anlam katarak bakmamızı sağlar. Evet, bazen bir tabloya bakarken veya bir melodi dinlerken dünyadan uzaklaştığımızı hissederiz ama bu bir "kopuş" değil, ruhun gerçeği daha iyi hazmetmesi için çıktığı kısa bir yolculuktur. Sanat, dış dünyadaki kaosu ve sıradanlığı kendi iç dünyamızda bir süzgeçten geçirip bir ütopyaya dönüştürmemize yardım eder; yani bizi dünyadan koparmak yerine, dünyanın içinde daha anlamlı ve dayanıklı bir şekilde kalabilmemiz için bize nefes alacak bir alan açar.
Sanatın hayata bakışı daha yumuşak bir pencereden. Ressam mesela eserini çizerken veya boyarken hüzünlü olabilir. Bu yüzden hüzne eşlik eden öfkeyi kırgınlığı da yansıtır. Ama algılanan duygular sınırlı olur. Mesajı yumuşatarak verir gerçekliği kırar.
Sanatla uğraşmak beni dünyadan soyutluyor
Kendimi başka bir evrene ışınlanmış gibi hissediyorum 🌸👻
O iş ile uğraşırken olabilir ama sonrasinda daha çok içe içe olmasını sağlar bence
Sanat bazen kaçış olur ama kalıcı bir kopuş değil, daha çok mola gibi düşün kanka 🎨✨ Gerçeklerden tamamen koparmıyor, onlara farklı açıdan bakmanı sağlıyor. Mesela ben resimlere, filmlere dalınca kafam rahatlıyor ama sonra hayata daha net dönüyorum. Sanat, gerçekliği unutturmak yerine sindirilebilir hale getiriyor. Ütopya kuruyorsun ama geri dönüp hayatını sorguluyorsun 💭🌙
Cevap
1Cevap
kaçırmaz
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?