Üç ayda bir sormadan duramıyorum bu soruyu. Her defasında farklı görüşler sanırım heyecan veriyor. Aşkı ancak aşk tasvir edebilir sanırım. Aşk başlı başına bir sanat zirâ.

Üç ayda bir sormadan duramıyorum bu soruyu. Her defasında farklı görüşler sanırım heyecan veriyor. Aşkı ancak aşk tasvir edebilir sanırım. Aşk başlı başına bir sanat zirâ.

Aşkın tasviri bence en güzel heykel sanatı ile yapılır. Hayatımın son iki yılında bu heykel sanatına merak saldım ben de.. Bana göre heykeller ölümsüzlüğü simgeliyor, insanoğluna da bir mucize şansı verilseydi sanki ölümsüz aşkı isterdi.. Belki çok hayalperestim ama benim hayata bakışımda da bu var..
Sanatında yanan ve hakikati gören en iyi tasvirini yapar. Zira o tasvir hayatına yansır ve o insanın konuşmasına gerek kalmaz. O bağlılık hakikate ulaştırdıysa ne ala. Mesela Muhammed Ali dışarıdan bakınca bir boksör ve kaba dövüşçü. Ancak yaptığı meslek ona prestij getirecek sanırken. Haksızlıkları görüp en iyisi olup sonra madalyasını nehre atacak seviyeye geliyor. İşte bu hakikati gören adam aşkı ve ilk hakikati görür. Hakikatin küçücük bir tecellisi bile bizi işimizde iyi yapar ve sevgilerde böyledir. Allah ı bilen adam aşkı en iyi bilen adamdır. Arkasında bir mana yok ise bir şey için çabalasak ne olur çabalamasak ne olur. Gerçekten seven adam senelerce beklemesinide bilir der. Hayati İnanç hocadan şöyle küçük bir şey paylaşayım :)
https://www.youtube.com/embed/J0c7TkwzA_0Çok güzel anlatım.
Çok teşekkürler
Kalite.
her güzel şeyin mutlaka bir eksiği ya da getirdiği bir zafiyet vardır ki söz konusu şey aşk ise bu da acıdır, maalesef bir taraftan bir taraf mutlaka acı çeker
Davranış diyeceğim.
Aşkın tasviri, davranış, hissedişle yapılır.
Sözler güzeldir, resmetmek, melodi hepsi güzeldir. Ancak ne hissettirdiği kişiden kişiye değişirken, aşık olan, olunana değer, ilgi, sevgi, saygı, hoşgörü, bunları davranışlarıyla daha yoğun hissettirir.
Örneğin; “seni seviyorum” cümlesini herkes kurar, ancak o hissiyat yoktur.
Ama hisseden bunu veya minvalinde cümleleri duymaya ihtiyaç duymaz, bilir, hisseder, tanır ve emin olur.
Cevap
7Cevap
Bence sinema olabilir
Soruyu okuyunca Mihriban şiiri geldi aklıma.. Lambada titreyen alev üşüyor.. Aşk kağıda yazılmiyor Mihriban... sevdiğim..
Çok güzel bir türkü. Evet yazılmaz.
Kilim dokuma 😅ilmek ilmek, emek vs zaman gerekiyor
Bence müzik ile. Özellikle piyano müzikleri.
Aşk en güzel yazıyla ifade edilir. Aşkın tasviri ancak yazıyla mümkündür. Bu sebeple de koşulsuz şartsız edebiyat diyebilirim.
Şiir kesinlikle.
Şiir aşkın romantizmine çok uygun
Müzikle bence
müzik ve şiir. sevgiliye yüzlerce şiir
Daha çok müzik ile bence
müzik bence
Şiir olabilir..
Şiir
Şiir ve müzikle
resim, şiirlerde
Dans etmek.
Resim