Okumuş insan her zaman kavram kapasitesi olarak beyin havuzu daha gelişmiştir. Okumuş insan akıl saklama konusunda daha gizlidir. İsterse konuşur, istemezse konuşmaz. Okumuş insan ile okumamış insanı konuşma yarışı yaptırdığımızda biyolojik olarak beyin nöronları daha aktif olduğu için kazanır.
Çok konuşuyor veya az konuşmak kişinin tamamıyla kendini karakteri yetiştirmesi ile ilgili bir durum yani bunu okumak ve okumak olarak düşünmüyorum ama okumuş insanların daha sakin daha temkinli düşünerek konuştuklarını söyleyebilirim tabii istisnalar oluyor her tarafta yani özet itibariyle kişinin kendini yetiştirmesi ve geliştirilmesi ile alakalı
Okumuş insan olmakla konuşkan olmanın hiç bir bağlantısı yoktur. Okumuş insan karakterine bağlı olarak çok sessiz olabilir, hiç okumamış bir insanın müthiş konuşkan olması mümkündür. Yerine ve kişisine göre konuşabilmek hepsinden önemlisi..✔️
Doğru olan yerinde konuşmak bence çok konuşmak bazen itici olabiliyor ama bunun okumakla alakalı olduğunu sanmıyorum cahil cesareti diye bir şey var bazı insanların gereksiz muhabbeti sıkıcı oluyor gerçekten.
Bunun okumakla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum hiç okumamis olup ne dolu konuşan kendini dinleten insanlar var ya da okuyup boş konuşan insanlar bu tamamen okumakla değil kişilikle ve kendini yetiştirmesiyle alakalı bir durum
O biraz da karakterle ilgili. Ama en önemlisi çok bilen insan karşısındaki ne kadar anlıyor ona göre konuşur. Eğer karşısındaki bön bön bakıyorsa sohbet etme iştahı gider, boşuna kürek sallamanın da bir anlamı yoktur.
Yerine göre az veya çok konuşur. Birisi yardım istiyorsa ona yardım etmek için gerektiği kadar konuşur. Birisi boş konuşuyorsa onunla konuşmamak için de az konuşur.