Aşkla ve güvenle sevdiğim erkeğin kitap okuyup okumadığına veya başka yaşam tarzı özelliklerine aldırış etmem. Herkes kitap okuyabilir ama herkes bir insana aşkı ve güveni yaşatmayı başaramaz çünkü ve bu benim için her zaman en değerli sevgililik ve evlilik nedenim olur..✔️
Bazı insanların kendisi yaşayan kitap zaten. yaşadıkları şeyler sayesinde pek çok kitabı solda 0 bırakır. İlla kitap okuyacak diye bir şey yok. Kendini geliştirmek sadece okuyarak olmaz. Gezmekte gerekir, hayal etmek gerekir. çağımızın hastalığı ve kalitesiz yaşam tarzları bunları engelliyor. Farklı bir gezegen keşfediliyor ama sizin bir mekiğiniz yok ve arkadaşınız sizlere olan biteni anlatıyor. çünkü onun bir mekiği olduğundan gidip görmüş. Evet kitaplar yanı başımızdaki farklı dünyalar ve bize bir el kadar uzaktalar. Bu dünyalardan bazıları, gazdan, lavdan , buzdan oluşuyor. Bazı dünyalara erişemeyeceğimi biliyorum. Onların içinde yaşayamayacağımıda biliyorum. Bunun için. içinde yaşayabileceğiniz dünyaları iyi seçmeniz gerekiyor. İnsanlar ve kitaplar bu yönleriyle birbirine benzesede. Kitaplar terkedilmiş gezegenler olabilir. içinde yaşayanı olmayabilir. Bazı insanlar kelimenin tam manasıyla cehennem gibidir. Bu terkedilmiş bir gezegenden daha kötüdür. Cevabı bulamadıysanız daha açık bir tabir kullanayım. Olur, yaşanmışlıkları fazla olur. az olur bir şekilde olur önemli olan beraber inşa edebileceğiniz bir geleceğinizin olmasına inamanız.
Kitap okuyan insanlar ölmeden önce hayatı başkalarının gözünden binlerce kez yaşama fırsatı bulur okumayan insanlar ise tek bir vucuda hapsolmuş insanın hayatını yaşar, bu iki insanın evlenmesi ve mutlu bir hayat sürmesi bence zor ama tam terside olabilir belkide bunun okumakla bir alakası yoktur sevgi başka birşeydir yaşamadan anlatmak imkansız galiba.
Bence Kitap okumak bir hayat tarzıdır bir alışkanlıktır insanların kitap okumaları gerekiyor kadın olsa Erkek olsa şahsi fikrin budur Kitap Okumakla almayıp iki kitap yazdım
Yani asla olmaz demem ama hayatımdaki insanın kitap okumasını isterim. Çünkü ben sevdiğim insanla beraber kitap okumayı ve okuduğumuz kitaplar üzerinden sohbet etmeyi severim.