İkisi de çok şey kazandırır, ama biri çok şey kaybettirir. Sen hangisini tercih edersin?

İkisi de çok şey kazandırır, ama biri çok şey kaybettirir. Sen hangisini tercih edersin?

İnsanlardan soyutladım kendimi ve kitaplara sığındım, kitaplarda yeni insanlar da tanıtıyor ki, en son Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolo Madonna kitabını okudum, ah Raif Efendi ne de çok benzettim kendimi ona, bazı yönlerden benzeşiz kendisiyle lakin ben kendisi kadar sabırlı değilim, nasıl da çok sevdim Raif Efendiyi, aşkın derinliğini ne de güzel işlemiş Sabahattin Ali kitabında, gerçi kendimden de utandım, Kürk Mantolu Madonna kitabını nasıl yeni okumuş olabilirim ben yaa, nasıl, neyse geç oldu da güç olmadı, öyle avutayım kendimi, Raif ve Maria ayrılırken sanırım Maria trendeydi doğru hatırlıyorsam, işte o tren kısmında Maria olarak zihnimden, görselimden Marilyn Monroe geçti, keza Sevmek Zamanı filminde Kürk Mantolu Madonna kitabından ilham alınarak yazılmış diye düşünüyorum.
sadece kitapları okumakla da kalmıyoruz bence, aynı vakitte okuduğumuz kitap karakterlerine suretler ekliyoruz, kitaplar yoldaş, tabii her kitap okunmaz, kitapların kalitesini yazarlar belirliyor, bir dost eli oldu okuduğum kitaplar bana, sırtımı sıvazladı, insanlar yüreğini bıçak gibi kesiyor bakışlarıyla lakin kitaplar bunu yapmıyor insana, kişiyi kendisine gösteren bir ayna kitaplar, insan görünümlü mahluklar kişiyi manipüle ederken kitaplar manipüle edilmemeyi öğretiyor kişiye, kötü kişiler bizim doğru kaynaklardan beslenmemizi istemez, kitaplar iyileştirdi beni, kitaplar kalleş değil, insanın yıkılışından zevk duymuyor kitaplar bilakis kişiye nasıl ayağa kalkması gerektiğini, yanlış yapan kişilerin ödediği bedelleri öğretiyor, gösteriyor ve bunu kişiyi yaralamadan gösteriyor. Mamafih her kitap okuyanı da vizyon sahibi olarak görmüyorum, evvelden kitap okuyan bir kişi kötü olamaz derdim lakin oluyormuş bunu da gördük, demek ki kitapların sesini duymamış o kişiler, şayet kitapların ruhunu, fısıltısını, cıvıltısını hissetmiş olsalardı kötü olamazlardı, kitaplarda bizi yeni insanlarla tanış ettiği için ben yeni kitaba başlamak diyorum, ah hatta bazı kitaplarımı bilmem kaç kez okumuşumdur, ben çok seviyorum kitaplarımla sohbet etmeyi, onların sahifelerini açıp yeni dünyalara yelken açmayı. Mutluluktan ağlama duygusunu dahi okumuş olduğum kitap sayesinde tattım, insanlar bana yalnızlığı sevdirdi, kitaplarım ise yalnız olmadığımı söyledi, kendi içinde kaybolma dedi kitaplarım bana, ben yeni kitap okuyup o sahifelerde yaşayan insanlarla tanışayım, onlarla ağlayım, onlarla güleyim.
Yüreğine, kalemine, eline sağlık..🌿🌿
Bilmukabele, müteşekkir☺🌺
Yeni bir insan tanımak veya yeni bir kitaba başlamak arasında seçim yapmak zor olabilir çünkü her ikisi de farklı deneyimler sunar. Yeni bir insanla tanışmak, hayatınıza yeni bir perspektif getirebilir, ilginç sohbetlere ve potansiyel yeni dostluklara kapı açabilir. İnsanlarla etkileşime geçmek, duygusal bağlar kurmanıza ve kendinizi daha zenginleştirmenize yardımcı olabilir.
Öte yandan, yeni bir kitaba başlamak da aynı şekilde heyecan verici bir deneyim olabilir. Kitaplar, sizleri farklı dünyalara götürebilir, yeni bilgiler edinmenizi sağlayabilir ve hayal gücünüzü geliştirebilir. Bir kitapla tanışmak, kendinizi kaybetmenize ve başka bir dünyaya dalmanıza olanak tanır.
Sonuç olarak, yeni bir insan tanımak veya yeni bir kitaba başlamak arasında seçim yapmak, kişisel tercihlerinize bağlıdır. İlginç ve derinlemesine sohbetler mi istiyorsunuz, yoksa hayal gücünüzü serbest bırakacak bir maceraya mı atılmak istiyorsunuz? Her iki seçenek de sizin için olumlu deneyimler sunabilir, bu yüzden hangisi sizin için daha anlamlı ve heyecan verici geliyorsa ona yönelebilirsiniz.
Harika..
🌿
Bence hem yeni bir insan tanımak hem de yeni bir kitaba başlamak harika deneyimler olabilir! Yeni bir insanla tanışmak, farklı bir bakış açısı kazanmanıza ve yeni dostluklar kurmanıza yardımcı olabilir. Aynı zamanda, yeni bir kitap okumak da hayal gücünüzü genişletebilir ve sizi farklı dünyalara götürebilir. Her ikisi de size yeni bilgiler ve deneyimler sunar. İhtiyaçlarınıza ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak, hangisini seçeceğine sen karar ver. Belki de hem yeni bir insanla tanışıp hem de yeni bir kitaba başlayabilirsin! 📚🤝😊
Yüreğine sağlık
Bence yeni bir kitaba başlamak daha güzel bu zamanda.. çünkü tanıdığımız kişiler de maalesef ki gerçek yüzlerini başta göremiyoruz.. dost arkadaş gibi davranıyor ama bir gün değişebiliyor.. ya da iki yüzlülük yapıp yalan söyleyebiliyor.. veya ikili oynayabiliyorlar.. ben kitap seçerim bundan sonra..
Yakışır.
Cevap
44Cevap
Kitap gibi insanlar tanımays ihtiyacım var bu aralar.
Kitaba başlamak şu zamanda daha iyi gadası
geçen işyerinde biriyle kötü bir etkileşim yaşadım, arkadaşıma anlattım. hayvanlaşan insan diye bir kitap kapağı fotoğrafı gönderdi, o da onu okuyormuş. bak senin tartıştığın kişi hakkında bir kitap yazmışlar dedi. 😄😄 arkadaşlar iyi ki varlar, iyi arkadaşlar tabi. içi boş balon ilişkiler değil.. 😄 ben de okuyacağım, güzel felsefi nir kitap sanırım. felsefe severim..
İyi arkadaş onlarca, yüzlerce kitaba bedeldir. Keyifli okumalar :)
teşekkürler 😇
Kitaba başlamak , bir sonu olduğunu biliyorsun , soruların cevabı da içinde oluyor , tekrar okumak istersin onu , çok şey öğrenirsin.
İnsanı tanımak , uçsuz bucaksız derin bir deniz , ne zaman nerde nasıl biteceğini bilemiyorsun , senle nereye kadar geleceğini , hangi dalgalarda ve hangi limanda duracağını bilmiyorsun , ve insanı da çeken budur meraktır , çok şey öğrenir ama yanında da bir şeyler kaybedersin. İkisi de okumaya değer çünkü hep aklında kalırlar
İkisinin de yeri ve zamanı var elbette. Ben şimdilik yeni kitaba başlamayı tercih ediyorum.
Yeni bi insan tanımakla yeni bi kitaba başlamak farklı kulvarda şeyler. Yeni bi insan tanımayı tercih ederim. Kitaplar yalnızca yeni bi insan tanımış bitince de hayatınızdan çıkmış gibi hissettirir.
Yapma etri. Kitap çıkmaz hayattan :)
Ben de onu diyorum, kitap çıkmazsa o da çıkmaz. Geri al yorumu 😂
Tamam sen kazandın
Bence kitap. Çünkü kişinin kelime haznesini ve hayal dünyasına kapılar açıyor. Aynı zamanda kitaplar bizimle arkadaş ve bizi başkaları gibi terk etmiyor hep bizimle
Net bu
Ben, insanları tanımanın insanlara bakışımız açısından çok fazla olumlu şeyler kazandıracağını düşünmüyorum açıkçası.. Bu yüzden çok fazla hevesli değilim yeni insanlar tanımaya.. Eğer bu bir kazançsa, sadece bu anlamda bir artısı olur.. Kitap okumak her zaman daha büyük bir artıdır..
Yeni bir kitaba başlamak. İlla insan tanıyacaksam benim dili bilmeyen biri olsun 😄
O da ilginç :))
Aynı dili konuştuğum insanlar ne beni anladı ne de ben onları anladım. Bir de beden dilini deneyim dedim
En iyisi 😂
👌🏼👍🏼😂
Ben kitaptan vazgeçmem ama yeni insan daha tesirli olur.
Olumlu, nitelikli ve kaliteli insan zaten çok şey kazandırır.
kaybettirdiğini düşündüğümüz noktalarda ise aslında ders verir. Tabi dersi almasını bilene diyim:d
Yeni bir insan tanımak istemiyorum pişman oluyorum en iyisi yeni bir kitaba başlamak
En temizi
Her ikisi de insanın hayatının şekillenmesinde önemli..
Kesinlikle
Değer ise yeni bir insan tanımak bir sana kitap olabilir. İkisi arasında kalıyorum. Bazı kitaplar ise yanıltıcı olabiliyor çok düşünmek lazım. Çok kolay gibi gözükse de sorunun inceliği👌
Yeni bir insan bazen çok şey öğretebiliyor. Ben tanıdığım çoğu insan sayesinde iyi-kötü çok şey öğrendim hayata ve “insan”a dair, hiç pişman değilim şimdilik
Yeni bir kitaba başlamak yeni bir ufuk açar yeni bir insan da öyle. Ama bir kitap asla hayal kırıklığına uğratmaz sonunda bir insan gibi. Her kitaptan bir şeyler öğrenmiş ayrılırsınız. Bir insandan da çok şey öğrenebilir insan ama sonu çoğu zaman hüsrandır.
Yeni bir insan tanımak istemiyorum tanıyorum dediğim insanları bile tanıyamamışım ki.
Yeni bir kitaba başlamak.
İnsanlar artık roman gibi onlar yazıyor ben okuyorum ama bu ara ikisininde sonunu getiremiyorum tahamülsüzüm
Kitaplar bize zarar vermiyor en azından. İhanet etmiyor, yanlış yapmıyor, kırmıyor. İnsan tanımak risk dolu.
Yeni bir insan tanımaya gücüm yok,
Yeni bir kitap okumak daha iyi bir fikir
Yanılma şansımız yok en azından.”
Ruh halime hangisi uygunsa onu tercih ediyorum. Kitap okumak asla bir şey kaybettirmez onu çok iyi biliyorum. 🌝🌚
Yeni bir insanla tanışmak benim için zordur o yüzden 100 kere de olsa yeni bir kitaba başlamayı tercih ederim
Yeni bir insan tanımak. Kitap kolay iş ama insan tanımak çok yorucu. Zoru severiz imkansız biraz zaman alır.
İnsan tanımayı tercih edeyim tecrübe iyidir
Yeni insanlar tanımak diyorum gerçi hiç bir işe yaramıyor sanki eskilerden bir farkı varda.
Kitabi okumak mesele degil de, okuduğunu paylaşacak bir insan arıyorsun ister istemez.
iyi birisine denk gelirsen yeni insan bence..
ama ona denk gelir misin
bilemiyorum
insan tanımak zor ve karmaşık yorucu sıkıcı bi noktada kitap güvenli bir liman gibi duruyor
Okumak ile yaşamak aynı şey midir? desem jdjd gerçeği göreceksem yeni bir insanı tanımak derim
Tanımaya değer biri çıkacaksa yeni biri iyidir aksi takdirde kitap
Yeni kitaba başlamak daha verimlidir en azından acı tecrübe yaşatmaz..
Ahlakli insan'in bilgiside ahlakli olur..
Yeni kitap daha iyi en azından bitince kapağını kapatıp koyuyorsun bir köşeye
Öncelikle kitap derim. İnsan bizi yorar , üzer ama kitaplar öyle mi, bizi sever bağrına basar.
İkisi de aynı kapıya çıkıyor. Karaktere müdahale yok
Her ikisinin de zamanı var insanları tanıdık şimdi kitap zamanı
Yeni insanın olumsuz etkileri olabilir. Kitaplar insanlara göre daha masumlar
Yeni bir kitaba başlamak. İnsanlar bazen çok yoruyor.
Elbette yeni bir kitaba başlamak. Hiçbir insan bir kitabın verdiği mutluluğu veremez bana.
Yeni bir. kitap daha az riskli en kötü sıkılırım:)
Insan tanımak ne getireceği ne götüreceği bilinmez bir okyanus gibi merakımı cezbediyor
Yeni bir kitap okumak, insanlarla uğraşma yaşımı geçtim.
Boş insanlar tanımaktansa yeni bir kitabı tercih ederim
Asosyel biri olduğum için yeni insanlar sevmem ama bazen yeni tanışdıklarım insanlarla iyi ki tanışmışım diyorum, ama yinede yeni kitab tercih ederim
Samimi yorum en azından
ikisininde yeri ayrıdır fakat yeni bir insan tanımak bir noktada çok zorlayacı olabiliyor yeni bir kitaba başlamak daha kolay geliyor insana
En güzeli
Kitap olsun ya sevmem ama insan tanımaktan daha kolay..😅
İnsan tanımayı çok sevemiyorum ben. Zaten gerçek yüzünü gösteren kaç insan var o da muamma.
Yeni birini tanımak zaman kaybı olur. En azından kitapla kendimi geliştirmiş olurum
Yeni bir kitaba başlamak tabii ki en azından bir şeyler öğrenirim.
Yeni birini tanımaya o kadar çok üşeniyorum ki... Yeni bir kitaba başlamayı tercih ederim.
Dikkat eksikliğine rağmen yeni kitap derdim abi 😅
E beni tanıdın artık başkasına gerek yok 😂
Kaliteli insan sayisi cok az. Ama kaliteli kitap sayisi maalesef daha az o yuzden secimimi yine insandan yana kullaniyorum😀
Şu aralar her ikisi de çekici gelmiyor, böyle iyiyim..
Yeni bir kitaba başlamak derim. Kendini geliştirir ve geliştirdikçe insanlara tanımak için karakterini kişiliğini gözlemler ona göre tanımlar.
tanıyacağın insan ile başlayacağın kidabı karşılaştırmak gerek doğru cevap için
Elbette yeni bir kitaba başlamak. Yeni insan tanımak yeri gelir pişmanlıktır ama yeni kitap pişmanlık değildir. Yeri gelir bir kitaptan hayatta alamayacağın öğütler deneyimler kazanırsın.
Yeni bir kitaba başlamak beni ; yeni bir insan tanıma fikrine oranla daha cazip geliyor 🙂
Kitap kitap kitap. Tek bir insana değişmem hiçbirini
Yeni bir kitap. Yeni bir insan için gücüm ve tahammülüm yok şu an için
Kimseyle tanışmak istemiyorum, zor geliyor beni tanımıyor tekrardan kendimi tanıtmak, bir çizgi belirlemek falan. O yüzden kitap başlamak:))
Belki de gidip yeni bir kitaba başlama zamanım gelmiştir. Şu sıralar sil baştan birilerini tanıma fikri yorucu geliyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?