Hangi şehirlere , ülkelere kültürel bir gezi yaparsınız?

Hangi şehirlere , ülkelere kültürel bir gezi yaparsınız?
Daha önce ülkemizin bir çok şehrine gitmiş olmakla birlikte son üç yıldır arkadaşlarım aracılığı ile yine ülkemizin hemen hemen her bir yanını gezdik.
İnşallah bu sonbahar Likya yolunu yürüme hedefimiz var nasip olursa.
Bunların yanında ilerleyen süreçte başka ülkeler, başka kültürler, lezzetler görmek, tatmak isterim.
Aklımda belirlediğim bir ülke yok ama Mısır piramitleri olabilir, Küba olabilir özellikle puroların tadına bakmak isterim. Latin danslarını pek bilmiyorum ama dans etme fırsatımız olabilir.
Bu ülkelerin dışında Türkistan/Orta Asya bölgesini de karış karış gezmek, atalar diyarını görmek, öz benliğimizi pekiştirmek isterdim.
İspanya net olur. İspanyol kültürü dikkatimi çeker. Gerek dilleri gerek dansları gerek birçok şeyi dikkatimi çekiyor.
Bir de eski pembe dizilerin etkisi olacak ki Miamii, Florida, San Francisco, Meksika
Balkanlar
Moğolistan (Orhun Abidelerinin olduğu yer)
Çin ( Bin Buda Mağaraları ve Çin Seddi)
Mısır
Kırgızistan (Issık Gölü ve Cengiz Aytmatov)
Kırım ( Mehmet Emin Resulzade, İsmail Gaspıralı)
Kafkas ülkelerinin bazıları (Çünkü Kafkas dansları da dikkatimi çekiyor. Üniversite zamanı Kafkas Kültür Derneğine gidip öğrenmek istemiştim bu yüzden ama sadece çocuklar için kurs açılmıştı.)
Brezilya (Rio Karnavalı)
Hindistan (Yine karnavallar için)
Cevap
53Cevap
Türkiye turu, Mısır, Suriye, Ürdün, Lübnan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazagistan vs. vs. İngilizler gibi çaldıkları şeyleri müzelerine koymuyorlar, müzelerindeki şeyler tamamamen kendi kültürleri&tarihleri.
Ben duruma göre karar veririm..
Afganistan olurdu. Her zaman 400 sene öncesini merak etmişimdir
Us, uk, fransa, izlanda, çin, japonya, ispanya, almanya
Mısır, Vietnam, Japonya, Kuzey Kore, Tayland, Myanmar, Çin, Moğolistan, Singapur.
Mısıra gitmek kolaymış diye biliyorum önceden vize başvurusu falan istenmiyormus
Ben Rus vatandaşıyım, vize gerekiyor.
Nasıl Rus olduyyun
Doğdum.
Anan babandan biri rus biri Türk mü
Evet
Her yerin kültürü kendine o yüzden her yeri görmek istiyorum
Ahh keşkee 😂
Gideceğim ilk yer Mısır olurdu. Antik Mısır ilgimi en çok çeken şey.
Böyle Batı Karadeniz den başlayıp Karadeniz sahillerini gezdikten sonra Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadoluyu ve Akdenizi takip ederek İzmire dönmek isterdim.
Mısır'a çöl'e özel giyinerek gitmek istiyorum. Japonya'nın o mimarisini dolaşmak geyşa kıyafetleri giymek istiyorum. Daha neler neler 😃 Bütün ama bütün her yerr, kafa nereye ben oraya 😄
Evlenince eşimle yapmak isterim o nereye gitmek isterse oraya giderdik felan ama aklımda şöyle vizyonsuzluk olacak ama Japonya’ya gitmek olabilirdi
Asya kıtasından başlar Afrika'ya doğru giderim. Tabi önce kendi ülkemdeki kültürlerle tanışmam gerek.
Kültür denince aklıma İtalya geldi. Mimari açıdan çok hoş şehirler var. Birçok şehrini gezerdim oranın. Roma ve Venedik özellikle..
Mardin, Antep. Sadecw onemli yerler degil Ara sokaklarında gezip o şehrin ruhunu yakalamak keyifli.
şehir olarak Ankara İzmir İstanbul ordu muğla antalya
ülke olarak ise japonya norveç kanada ve hindistan
Yurt içinde İstanbul ve Doğu bölgesi, yurt dışında ise İspanya, Arabistan, Özbekistan gibi ülkelere gitmek isterdim.
Güneydoğu özellikle Mardin’e gitmenizi tavsiye ederim
Italya... yemekleri guzel sicak bir ulke...(yemekleri kotu bir ulkeye adımimi atmam)
ben hep edinburgha gitmek istemişimdir
yüksek lisans için gideceğim muhtemelen başka atılım çaresi kalmadı, doğası gothic mimarisi kasvetli havası yeşil cini gayda sesi aşırı huzur🫠
Sen niye gidemiyorsun🤔
Ben sokaktan gelmeyim en kötü sokağa geri dönerim tam manasıyla ailem yok ben ne yapayım çabalamak mühim, bazı noktalarda imkan yaratmak lazım.
🫠
Önce Türkiyeyi bir gezeyim de sonra dışarıya bakarım
Bağcılar
Esenyurt
Tarlabaşı
Çinçin falan
Şırnak, van, hakkari, mardin antep yapar İstanbul'a dönerim
Önce Srilanka'ya oradan da Agra'ya. Sonrasında Türki Cumhuriyetler ve Orta Asya.
Roma tabii ki 😊 şehrin her adımı tarih, kültür, sanat kokuyor
Grönland - Japonya - İtalya - Norveç - İsveç - İngiltere
Güney Amerika mayaları merak ediyorum gelecek sene mutlaka gideceğim
Kudüsü ve İspanya'nın eski Endülüs tarihini merak ediyorum.
Fas, Hindistan, Çin, İrlanda, Hawai.
Türkiye’de Güneydoğu ve Doğu Anadolu.
Gezmek tatil yapmak için giderim banane tarihinden kültüründen
Bir tarihçi olarak türklerin adım attığı her yeri görmek istiyorum özellikle Semerkand ve Buharayı Moğolistan daki Orhun yazıtlarını görmeyi isterim aynı zamanda Endülüs'ü çok merak ediyorum 😇
Mısır , İsrail , sadece İsrail'de guvendesiniz.
Kızların kültür anlayışı instaya story atmalık fotolardan ibaret ama neyse. Ben italyacıyım.
italya ispanya fransa bu uclunun koylerini gezerek gezi yaptik gayet guzel
Fars, fransa, ispanya, Kuzey ışıklarını görmeye gitmek istiyorum.
İtalya ve İsviçre istiyorum.
Mısıra giderim ilgimi çekiyor
Avrupa ve Mısır bence 😇
1.. Karadeniz
2. Güneydoğu (gezdim)
3. Ege bir kısmı gezildi
Bi kaç ülkeyi gezmek var zaten aklımda
Eskişehir Ankara konya trenle gidersin
Nevşehir olurdu ya da denizli
Bilmem. Nereye götürüyonuz
Mısıra gitmek isterdim
Mısır - Meksika - Çin.. ilk aklıma gelenler