Kitap dediysem de öyle aşk kitabı masal kitabı değil. Kafayı yoracak şeyler.
Siteden çoğu kişi okuduğunu anlamıyor.
Siteden çoğu kişi okuduğunu anlamıyor.
Dünya klasikleri okuyorum Suç ve ceza gibi uppuzuunn romanlar değil ama. Uzun toman bayıyor beni.
Bir idam mahkumunun son günü çok güzel bir kitaptır.. tavsiye ederim.
Stefan Zweignin çerezlik kitaplarıda var kısa kısa bunlarıda severim. Lise yıllarındada kürk mantolu madonna ve kuyucaklı yusuf aklımda kalanlar.. bunlar.
Onu dışında harry Potter, sherlock holmesin kitap serileride var.. onlarıda severim değişiklik oluyor. Küçük prenside 3 defa falan okudum. zaten aşırı kısa bir kitap. Beğenirsin bence bunları
Beyaz gemiye başladım bugünde bakalım bununda yorumunu yaparım 3-4 güne
Ne güzel, teşekkür ederim.
Kafa yoran kitapları kaldırmak için ona göre bilinç gerekir, bu sebepten ötürü derin düşüncelerini aktaran bir çok yazarların okuyucu kitlesi azdır.
O bilince ulaşmak için engel olan ne?
Basit düşünceler, kalitesiz filmler, boş diziler, haberlerde kayıp olmak, shorts/reels gibi kısa videolar insanların zaten güçsüz olan konsantrasyonunu iyice düşürüyor diye düşünüyorum birde bazı insanlar uzun süre stres içinde yaşadıklarında, okuduklarından bir şey anlamıyorlar, psikolojik ve ruhsal olarakta insan rahat olmalı derin kitapları anlamak için. Bir başka nedeni ise kanaatimce, bazı insanların gerçekten derin kitaplara ihtiyacı yok, basit kitaplardan zevk alıyorlar, birazda zevk meselesi sanırım.
Ben yazdım sandım yorumu :d
İşin kötü tarafı derin düşünce noktasında kendilerine engel olan şeyleri tespit edip ortadan kaldırma gibi hassasiyetleri yok. Farkında değiller.
Bazı insanların yapısında var dediğin gibi. Birini takip etmek, tabiri caizse güdülerek yaşamak cazip geliyor. yapılarına böylesi uygun demek.
Uyumlu düşünmüşüz demek :D
Kafayı yormak lafını gördüm ve geldim. Çok severim yormayı lâkin dahilik ile delilik arasına sıkışmış bir zihnim olduğuna inanıyorum. Sakıncalı olsa da yormaya devam ediyorum. Sizler yorar mısınız?
Yoruyorum ve yormadan olmaz yaşanmaz diyorum.
Hele yormayan insanlarla hiç yaşanmıyor.
Noksan insanlarla o seviyedeyken uğraşıldığı için ben asabi olunmasını gayet iyi anlıyorum.
İlgi alanlarım insana dair çoğu şey ya.
Din, felsefe, psikoloji, sosyoloji, biyoloji... Böyle gider.
Sizin nedir?
Benim beklentim ama anlaşılmanın imkânsız olmasıyla birlikte artık umutlarımı tükettim. Neşe ve enerjimi de kaybettim. Çoğu insandan daha iyi mizah yapabiliyor olmamıza rağmen insanların bizi hapsettiği sevgisizlik ve dışlanmanın negatif sonuçlarını görmek çok üzücü.
Felsefe, psikoloji, sanat, sosyoloji, edebiyat, kozmoloji, teoloji, mitoloji, astroloji, ekonomi, astronomi, astrofizik, fizik, geometri, matematik vb. benzer konular.
Birbirine karıştırdığım alanlar da var tabi. Finansal astroloji, matematik felsefesi, sanat fiziği gibi.
Umarım sizinle dövüşmeden (:D) sohbet etme imkânı yakalayabiliriz.
Bilirsiniz... Bizim gibilerin tersi kötü oluyor, hiç çekilmez biri olarak kendimden bilmekteyim. (:
:d dövüşmeyiz ya o asabiyet cehalete karşı diye düşünüyorum.
Ayrıca pamuk gibi bir insandım, artık tanıyamıyorum kendimi 😐
Açık konuşayım; bir süre sonra sürekli o insanlara maruz kalmaktan dolayı bir patlama noktamız oluyor siz de farkındasınızdır. Benim hayatım sürekli çekememezlik ve kıskançlık üzerine kurulu. Kimsenin yapamazsın başaramazsın dediği alanlarda aktif durumdayım. Başarılı olurum diye ödleri patlıyor. Böyle bir zihin düşünün... Bir süre sonra her şeyi tehdit olarak algılarken bir yandan da içinde açığa çıkmayı bekleyen yaşam enerjisinin büyüklüğünü düşünün. Beni daha iyi anlayacaksınızdır.
Yarın çello dersim var saat 16.00'da, yarına randevulaşabiliriz arzunuz olursa.
Dilerim ve isterim. Artık yani "Sonunda!" diyebileceğim bir sohbet için neler vermem...
Bilmem mi öyle insanları.
Ben daha çok eski arkadaşlarla sınandım. Hiç anlam veremediğim, düşündükçe insanlara karşı tahammülümü azaltan davranışlar...
Mağarama girip ilim ile uğraşayım, kafam rahat olsun isteği her ne kadar gelse de sosyal varlıklarız neticede ve zaten öğrendiklerim ben istesem de insanlardan soyutlanmama izin vermiyor.
:) yarın olurda fırsat bulursak bi sohbet edebiliriz dinlenme mahiyetinde.
Attım (takip)
Mutluş ve güzel geceler pardon sabahlar dileyeyim.
Cevap
6Cevap
Siyaset, tarih, psikoloji ve kişisel gelişim kitapları okurum.
Okurum ama bana bir şeyler katabilecek seviyede kitaplar tercih ederim. Bilimsel, tarihi, felsefi vs.
Ben de onlardan bahsediyorum tam olarak ya
Okuyorum. Kitap okunmali
Günlük rutin hobilerimden biridir kitap okumak
Kitap okumak naçizane fikrim, hobi değil gerekliliktir.
Kimin için gerekli değil ki okumak?
Vayy var mı öyle birileri ya :d gerçekten merak ettim.
Onlar zamanında çok okumuştur ama bence farkındalık ömür boyu gerekli ya. Gençken okursun, yaşlılık döneminde öğütürsün o bilgileri.
Pek okumam ama anlıyorum şükür
Okuyorum
Sen aç ben kafamı yormaya geldim
Evet okurum
Anlayarak okurum ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?