Teşekkür ederim @ilginfulyaa
Bir kitabı veya filmi tekrar tekrar neden izlemeyi veya okumayı seversiniz? ↗

Eğer izlediğimiz diziler , okuduğumuz kitaplar üzerimizde tesir etmiş ve kendine hayran bıraktırdıysa ; o müthiş duyguyu yeniden tatmak , mütemadiyen sürmesini istediğimiz zevk hissinden arınmamak amacıyla tekrar, tekrar okur ve izleriz.
Kesinlikle yazdıklarına katılıyorum
Bana göre Yüzüklerin Efendisi hem kitap serisi , hem de film serisi olarak bunu en iyi yapan film 🙂
Gece gece güzeldi yorumun
filmin ya da kitabın içindeki dünyaya kendimi ait hissettiğim için olabilir bu arada tekrar tekrar izlediğim hatta tek film Harry Potter olabilir. Bu ara çok karşıma çıktı daha geçen hafta bitirmiştim seriyi tekrar mı izlesem🥹
Bak sana ne güzel bir hatırlatma yaptım o zaman baştan devam diyorum adminim 🙂
Bize iyi geldiğini biliriz, tekrar izleyip okur isek bizi o an ki kaygılarımızdan endişelendirimizden soyutlayıp biraz da olsa rahatlatmasını isteriz ya da iyi geleceğine inanarak ona sığınmış kaçmış oluruz.
Ne güzel 🙂
Hissettirdiği duyguya geri dönmek için. Bu genelde benzer duyguda olduğum, o karakterle aynı duyguyu paylaşıp daha iyi hissetmeyi istememden kaynaklanıyor. Bugünlerde bu duyguyu çok net hissediyorum. 😄
Ne güzel
Cevap
14Cevap
Evet ara sıra severim
Ne güzel iyi seyirler
Bazı kitapların ya da filmlerin kendine has bir bağlayıcılığı var. Defalarca izlesen de veya okusan da hep bir heyecan veriyor.
Kalitesi yıllar geçse de tadı aynı kalıyor
Hususi olarak açıp tekrar izlediğim bir film yok... denk gelirse izliyorum mesela Rocky Rambo Yüzüklerin efendisi gibi filmler yıllar geçsede aynı sürükleyiciliği ve heyecanı vermeyi başarıyor
Haklısın iyi seyirler
Teşekkürler
Sonunu bilmekten keyif alıyorum. İzlemediysem de, izleyen birinden veya netten spoiler alırım mutlaka.
Anladım
İlk izlediğin gibi o heyecanı vermez belki ama o anı görmek ve yaşamak için tekrar izlenir bazende filmi daha iyi anlamış oluyorum.
Bir de sonradan tekrar tekrar izleyince bazı şeyleri sonradan da fark edebiliyorsun
Evet.
Çünkü her okuyuşumda farklı gözlerle ve benlikle okurum. Filmleri pek tekrar etmem ama kitapta böyle
Anladım
Obsesif insanlar yaparmis bunu. Şu siralar obsesifim galibaaa
Bilmem Ben sevdiğim diziyi bazen tekrar izlerim öyle miymiş
O zaman ben kurtlar vadisini Bu yüzden izliyorum acaba
Çok beğendiysem eğer biraz ara verip sonra tekrar devam ederim
Anladım
O kadar güzel soru sormuşsun ki ilk aldığımız duygu çok güzel olduğu için insan sevince sıkılmıyor tekrar izlemek de güzel oluyor açıkcası.
Teşekkür ederim yorumun için
çünkü izlediğimde aynı güzel duyguları yaşadığım için..
Teşekkür ederim
ne için anlamadım
Yorum için
rica ederim 🙏
Çok seversem kaçırdığım bir yer olmasın diye aynı dikkatle bir kez daha okur ya da izlerim.
Anladım
Çünkü sevdiğim için durup durup interstellar izliyorum aşk çünkü
Ne güzel
Evet çok iyi oluyor anlayamadığım ve gözden kaçırdıklarımı görmüş oluyorum.
Tekrar tekrar okuyunca daha iyi anlaşılıyor
Ne güzel
Çünkü İlk izleyişimizde olaya, ne olduğunu kavramaya daha çok odaklanırız. Fakat 2. de daha çok karakterleri , onların davranışlarını gözleriz ve anlamdırırız. 3. den sonrası gerçkten çok sevdiğimiz içindir
Ve izledikçe insan daha fazla anlıyor izlediğini
kaçırdığım yerleri tekrar izlemeyi seviyorum daha detaya giriyorum
Harry potter'ı isterdim, bence evreni çok güzel ama potansiyeli tamamen boşa harcanmış...
Aynı duyguları hissedebilmek icin
Ne güzel
valla ben de bilmiyorum 😅
Neden 😂
bilsem söylerdim 😅
Çılgın
Eski heyecanı tekrar tadabilmek icin
Katılıyorum
Daha derinsel anlamak icn
Anladım
ben 1 kere izlerim
Sen bilirsin