Sıkıcı olabilir
Bir tutkudur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Birden fazla okunduğunda sıkan ve insanı soğutan bir kitap, kitap değildir aslında..
Anı geçirir ve bitmiştir artık o heyecan..
Oysa canlı kitaplar öyle midir?
Kuran gibi mesela..
Her okuduğunuzda eksik bir yer tamamlanır oysa, her okuyuşta yeni kapılar aralanır, her okumada yeni şeyler farkedersiniz..
Öyledir iste, çağdaş ve çağlar ötesi kitaplar.
Her zaman canlılığını korur ve tarih gibi kokup günümüzü aydınlatır.
Bir insan bir kelimeyi dahi, iki farklı zamanda iki farklı mana ile algılıyorsa, insan kalbinin derinliklerine işleyen o ilahi hitap kim bilir hangi manaları açar insanda..
Öyle ya her asır kendi ilmi kapasitesine göre faydalanmış, misaller getirmiş, tefsirler yazmış onca. İlmin kaynağı, kalbin şifası, kainatın özü gibi kalplerden kalplere geçip gitmiş..
Hem öyle bir kapıdır ki, önünde tevazu ile eğilmeyen kimseyi almıyor içine. Karanlık dehlizleri ancak bir mahcubiyetle nurlandırıyorsunuz..
Hakkın önünde diz çöken, topraktan yaratıldığını bilenler ancak anlar acziyeti. Ve öyle de nasiplenir hikmetten. Kapılar ancak onlara açılır..
"Yine insanlardan, hayvanlardan ve davarlardan da türlü renklileri vardır. Kulları içinde Allah'tan ancak âlimler korkar. Şüphe yok ki Allah çok güçlüdür. Hüküm ve hikmet sahibidir."
(Fâtır Suresi 28. Ayet)
#Selâmetle 🙂
Merhaba.
Ben izlediğim filmi/diziyi tekrar izlemeyi,
Okuduğum kitabı/dergiyi tekrar okumayı çok severim. Belki kaçırdığım bir nokta vardır diye irdelerim.
Kitabı okuduktan sonra unutuyorum sonra boşa okumuşum gibi geliyor. Tekrar okuduğumda daha değişik ayrıntılar farkediyorum. Tutku diyebilirim yani. Çok ağır kitapları 2 kere okumam sıkıcı oluyorlar.
Cevap
21Cevap
bir kitabı her okuduğumuzda farklı bakış açısıyla okuruz çünkü kendimizi ve düşüncelerimizi geliştirmişizdir. Fark etmediğimiz detayı fark ederiz
aynı şeyi okumak sıkıcı ama farklı bir dilde okumay eğlenceli çünkü ne dediğini biliyrosun zaten her şey açık hemde dilini gliştirir
Kuranı Kerimde bir kitap ve her okuduğumda farklı şeyler öğreniyorum
Sıkıcı değildir tutkudur
Kitap okumadığım için birdaha okumaya ihtiyaç duymuyorım
O kadar cok okunacak kitap var ki eskiye donup basa sarmak zaman kaybi bana gore
Filmin sonunu bilenlerde nasıl sıkıcı oluyorsa kitabı hatırladığın için tekrar okumak sıkıcı geliyor
Benim için tutkudur, tekrar tekrar okuyup hafızama naksederim
Bir kaç tutkuyla bağlı olduğum kitabım var. her okuyusta farklı duygular hissettiriyor.
Bence çok sıkıcı bir de o kitabın sonuna falan bildiğim için bana çok sıkıcı gelire
okuduğum kitabı filmi felan izlemem bir daha nersi tutlu ya bunun
Çok zor tekrar okumam ben diziyi bile izleyemiyorum tekrar
Okuduğum bir kitabı tekrar okumak çok sıkıcı geliyor bir heyacanlı yok yani
hikaye, roman vs. gibi şeyleri okumak bir anlam ifade etmez ama din, bilim, meslek ve ders kitabı olursa okunabilir
Bazı kitaplar tekrar tekrar okunmalıdır. Bir kitabı her okuyuşunda farklı bir şeyler keşfedebilirsin.
Kitap okumak, zihninde film izlemek gibidir. Ben sonunu bildiğim filmlerden sıkılırım
sevdiğim kitabı tekrar okumak
sevdiğim filmi tekrar izlemek gibi gıcık huylarım var benim de.
bunu harry potter ve azkaban tutsağını 19 defa okuyan banamı soruyorsun
Aynı kitabı 2defa neysede 2den sonra gerçketen bayar insanı ya
Tekrar okurum, benim için bir tutkudur
Kitaba bağlı ama biraz da zaman geçmesi lazım
sıkıcı olabılır
ama okumuslugumda var .
Aynı filmi izlemek bile çok sıkıcı
İkinci defa heyecan olmaz knk
Bazıları
Sıkıcı olabilir.
Bir yaptığım işi asla yapmam
Robinson crusoe her sene okurum huzur veriyor..
Bağımlılık
bir tutkudur.
Sıkılırım
Tutkudur
kitabına bağlı
Seviyorsam tutkudur
Tutkudur :)
Tutku dur benim için
Zaman geçtikten sonra okunabilir
Sıkıcı
Yine okurum çünkü boş kitap okumak
Sıkıcı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar,
"Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir." cümlesini bilmeyen yoktur. Gerçekten de her geçen gün biraz değişiriz hele 5 yılda bir hem çevremiz değişir hem de biz. Ben bunu en çok kitaplardan anlarım. Nasıl mı? Kitabı okurken altını çizerim, not alırım. Aradan yıllar geçince yeniden okuduğumda altını çizdiğim yerlere şaşırırım çoğu kez. Halbuki yanındaki cümle daha önemliymiş derim ve böylece kendimdeki değişimi de gözlermiş olurum.
Ayrıca, kitabı okurken ki duygu durumumuzun da çok etkisi vardır. Nasıl olmasın ki duygularımız yönetiyor bizi. Kızgınken, öfkeliyken dikkatimizi çeken şeylerle mutluyken aşıkken dikkatimizi çeken şeyler aynı olabilir mi? Olmaz elbette dediğinizi duyar gibiyim.
İşte bu da o kitabı ne kadar anlayıp anlamadığımızı etkiler.
Sonuç olarak gerek kişisel değişimimiz gerekse duygu durumumuz üzerindeki farklılıklardan dolayı kitabı tekrar okumamızın bize farklı lezzetler vereceği ve farklı yönlerinin dikkatimizi çekerek aklımızda kalacağını içtenlikle söyleyebilirim. Tüm bu verdiğim bilgiler ışığında da daha önce okuduğum kitabı dönüp dönüp okumak bana hem değişimimi hem de kendimi daha iyi tanımamı ve değişimimi gözlemlememe fırsat verdiği için benim için bir tutkudur. Size de kesinlikle tavsiye ederim. Siz de benim yaptığım gibi altını çizip, not alarak okursanız kitabı zamanla değişiminizi görebilirsiniz. Kim bilir belki bundan sonra sizin içinde aynı kitabı farklı zamanlarda tekrar okumak bir tutku olabilir.