Bana göre sanata en çok erkekler önem verirken sanatı en iyi kadınlar yaşıyor. Sanatı en çok erkekler yaparken, en güzel kadınlar tasvir ediyor. Sizce nasıl bu durum?

Bana göre sanata en çok erkekler önem verirken sanatı en iyi kadınlar yaşıyor. Sanatı en çok erkekler yaparken, en güzel kadınlar tasvir ediyor. Sizce nasıl bu durum?

Sanat ve sanatçıyı anlatmış açıklama. 😄 Zaten sanatın içinde yaşadığımızı düşünüyorum, birer sanat ve sanatçıyız. Sanata yaklaşanlar, iç içe olanlar kendinden kaçmayan daha manevi olanla, ruhla bir olanlardır. Kaçanlar, korklardır, hesaplaşamayan, güzelliklerden ürken. Bunu oluşturan bir hayat, çözmek için de verilmiş bir düşünme kapasitesi var. Öyle bir döngü ki, insanlar karışıyor. O ya da bu demeyi hiçbir zaman sevmiyorum, çünkü hiçbir şey o kadar net değil. Film repliğine benzetiyorum bunu da, ezberler oynar oyuncular, ama hayat doğaçlama gelişiyor. Ezber yapmak boşa.. Anlamsız. İşte sanattan kaçanlar ezber diye zaman harcayanlar. Zamanı yaşamak, ah ne güzeldir kardeşim bir sanat, yaşayış en büyülüsünden. Çook seviyorum çok. 😌
Daim olsun. 👏
Ne yazık ki cinsiyet rolü burada da etken. Erkek kapıyı kapatıp ya da efkarlanıp ya da başka şehirlerde, başka başka kadınlar tanıyıp bunu içselleştirip sanata dökebiliyor. Resim yaparken gğnlerce çalışabiliyor, ya da ülkelerce gezip bir tınının peşinden gidebiliyor. O yüzden evet erkekler daha çok yapıt çıkartan cins. Kadın buna karar verdiğinde önce ailesi sonra çevresi sonra toplumu delip geçmesi gerek es kaza sağlam çıktıysa bu savaştan tutar birinin ucundan. Ondandır ki şiiri yazan erkek ağlıyarak okuyan kadındır.
Cevap
7Cevap
Bence değişir yani cinsiyete bağlı bir şey değil
Kesinlikle ve tartışmasız kadınlar. Sayıları karşılaştırsak en basitinden bir kadın 50 kitap okuduysa çoğu erkek 30 da kalır. Ayrıca müzik ve resimde de keza durum pek farklı değil. Çünkü güzel yaratılan kadın ruhu güzelliğe ve estetiğe daha çok önem veriyor.
"Sanata en çok erkekler önem verirken sanatı en iyi kadınlar yaşıyor. Sanatı en çok erkekler yaparken, en güzel kadınlar tasvir ediyor." %100 katılıyorum. Bundan daha iyi verilecek bir cevap yok sanırım. 🙂
Kendi soruma en iyi cevabı ben mi verdim 😂
Teşekkür ederim :)
Sanat dallarına göre değişmekle birlikte erkeklerin gerçek anlamda sanata daha fazla değer verdiğini düşünüyorum.
Erkekler icra ediyor kadınlar takdir ediyor.
Ülkemizde sanat yeteri kadar ilgi gören bir dal değilidir. Snat diyince bile tv ve müzik geliyor yurdum insanının gözünün önüne. Kadın, erkek diye ayırmak şurda dursun.
Kadınlar bir tık daha önde sanki
Kadınlar bir tık daha önem veriyor bence
Kadınlar bu konuda biraz daha bilinçli
Sanatı yapan erkekler yaşatanlar kadınlar bence
Kadınlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?