Yahu okumuş insanin zekası yüksek oluyor. Hiç aklı olmayana deli denir aklını doğru kullanamayacak ahmak denir.
Kısaca bazı insanlarda neden ahlak olmaz?
Yahu okumuş insanin zekası yüksek oluyor. Hiç aklı olmayana deli denir aklını doğru kullanamayacak ahmak denir.
Kısaca bazı insanlarda neden ahlak olmaz?
Benim için ahlak kavramı yaşadığımız aileden başlıyor aileniz ne kadar ahlaklı ise siz de o şekilde davranıyorsunuz sonra arkadaş çevremiz dinimiz okuduğumuz okul gibi gibi etkenler olabiliyor ama hangisinin baskın olduğuna bağlı mesela arkadaş ortamını çok seviyorsun arkadaşlara çok önem veriyorsun ve arkadaşların karaktersiz insanlar ve sen de o şekilde olursun sonuçta üzüm üzüme baka baka kararır
Allahını seversen bir düşün veya hayal et hiç böyle bir insanla karşılaştın mi bilmiyorum. Okumamış ahlaksizla çok karşılaştım ama okumuş ahlaksizla ilk gercekten.
Bir kadın düşün eğitimini amerikada bitirmiş, yüksek okul okumuş. Arabası lüks, 8 tane evi var. Yaşı başı da almış 41 yaşında. 2 çocuk annesi. Allahını seversen mini etek giymek özgürlük deme tamam gençken özenmiş giymis olabilir ama yaş baş almış çoluk çocuk sahibi kadin benbe kıyafetler mini kiyafet giyorsa. Olgunluğun osu yoktur. Bu yaşa gelmiş çoluğu çocuğu ile vakit geçirmek evladıdır eğitmek varken kız arkadaş ortamlarında yari ciplak buluşmalar yapmak, insanları baya baya dolandırmak hatta devleti bile. İnsanları küçük görmek kibirli olmak. Kalbinde bir damla bile sevgisi olmamak. Yüzü nursuz, ve tilki gibi kurnaz menfaatçi olmak. Bunların hepsi gerçek.
Neden insan ahlaklı terbiyeli kültürlü anlayışlı ne bilim iyi olmak varken. Okumuş hayat kadını olmak neden?
Cevap
2Cevap
Ahlak dediğimiz şey zeka ile bağlantılı değildir toplum ile bağlantılıdır ayrıca zeki insanların bir çoğu değişik fantezilere açık olur
Okumuş cahilleri sözünü hiç duymadın mı diploma alan kendini dahi ilan ediyor ama ne insanlık var ne zeka torpille zirvede gezinenler bile var
Toplumdan dolayı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?