Siz ilham aldığınız tanınmış insanlardan, ne yönde ilham alıyorsunuz?
Size ilham veren tanınmış kişiler kimler?
Siz ilham aldığınız tanınmış insanlardan, ne yönde ilham alıyorsunuz?
çok var sayarsam mutlaka bir eksik kalacak :) michio kaku bende severim. eğitim sistemini özetlemiş.
Paylaşım için teşekkürler.
teşekkür zeki kız :)
İlham perim, yazmaya iten yüce kişilik, hayal gücümün lokomotifi...
https://i.hizliresim.com/7VkJdm.jpg
Jean Christophe Grange
Sayabilecegim cok isim var ama son olarak okudugum kitaptan yola cikarak : Ugur Kosar diyorum
İlhammı bilmem.
Ama Mevlana okuyarak Dinleniyorum.
Yol gösterici dizeleri var.
Cevap
94Cevap
Christopher Nolan: Bir sinemacı olarak bana iyi filmin nasıl olacağını gösterdi.
Dostoyavski: Hayatın ne kadar acımasız olduğunu onun kadar güzel anlatanı görmedim
Dostoyevski ve Christopher Nolan'ı ben de çok severim. Geçen Nolan'ın son filmini izledim ve harikaydı gerçekten. O sadece bir film değil, benim için öğreticiydi de aynı zamanda. Einstein'ın teorisi eminim insanlar için hiç bu kadar açık ve net olmamıştır :)
Hiç birini de izlemedim biliyor musun? :) Inception'dan bahsediyorsan eğer (Başlangıç) o film tamamen fantastikti. Yani Interstellar gibi olamaz. Batman de öyle. Bilim kurgu ile fantstik filmler arasındaki farkı fark etmek lazım. Ama bu Interstellar diğer bilimkurgu filmlerine de benzemiyordu. Saf bilimkurguydu kesinlikle.
İnterstellar çok başarılı bir filmdi ama başlangıç kadar sevemedim ki hiçbir filmi onun kadar sevmiyorum :) Prestiji mutlaka izlemelisin. Orda çok sevdiğim bir bilim adamının hikayesine de göz kırpıyo. Nicola tesla... Ama tabi ana konu farklı. Akıl defteri yani mementonun pek fantastik veya bilim kurgu tarafı yok. Nolan'ın ilk filmi olmasına rağmen interstellardan önce izlemiştim. Senaryo öyle bir kurgulanmış ki aklın durur. Film konuya ortadan başlıyo ve sen filmin ilk veya son sahnesinin neresi olduğunu pek kavrayamıyosun ama konuyu anlıyosun :) neyse spoiler vermiyim izle gör :) Bu arada konu açılmışken söylemeden geçemeyecem. İnterstellar Christopher Nolan'ın son projesiydi. Heralde kardeşi de bırakır diye düşünüyorum. Sonuçta biz Chritopher Nolan'ın filmlerini Jonathan Nolan'ın muhteşem kıvrak zekasından çıktığı için seviyoduk bir yerde. Neyse ki zirvede bıraktılar :)
Memento'yu biliyorum. Güzel filmdi.. Interstellar'dan önce izlemende "rağmen" diyeceğin kadar garip bir durum yok. Interstellar daha bebek :D
Biraz anlatım bozukluğu yapmışsın dostum :) Ben orjinal dilde tercih ediyorum. Bazen Türkçeye saçma sapan çeviriyorlar..
Farkettim :) o konuda haklısın ama hem türkçe hemde orjinal ismini de bilebilirsin tabi bu sadece bir öneri. Ama bir yandan da çevirmenlere hak vermiyor değilim. Mesela The Water Diviner'ı Son Umut olarak değilde Su Bulucu olarak vizyona soksalar izleyici bulamazlar. Sonuçta izleyici ilk olarak filmin ismine bakıyor ve etkileyici birşey bulmak gerek. Bu arada bu konularda biriyle tartışmak çok iyi geldi şimdiden teşekkürler :)
Dostum genelde Türkçe isimlerini bilmediğim için yanında belirtmem mümkün değil. O zaman kendim çevirmem lazım o da genel geçer olmadığı için kimse anlamaz, bu ne l*n der D:
Ya tabi ki, bir filmin ismini çevirirken önce filmi izlemeli, ne anlattığına bakmalı. Öyle saman gibi isim verilemez. Ben de teşekkür ederim :)
Robert De Niro. Özellikle Taksi Şoförü Filmindeki rolünden çok ilham almıştım cinnet sahnesi varya o sahne işte 2 neslin isyanı'na sebep olmuştur :D
dünyanın en zeki insanını bulmuşsun. Michio Kaku hocamız bir tanedir. geçenlerde istanbula da gelmişti. galiba Turkcell in bir organizasyonuna.
Nicola tesla o adam ideolüm çünkü prensip sahibi takıntılı ve inatçı çok zeki aynı zamanda kararlı
Steve jobs adamın ticari zekasına hayranım iş politikası mükemmel
Homer Hickam (bkz: filmi yapıldı: october sky [ekim düşü]),
Steve Squyres (bkz: NASA) gibi sayabileceğim idealist ve başarılı birkaç insan daha..
muhiddin harabi; bir çok avrupalı felsefeci ve bilginlerin eserlerini çaldığı,
din ve bilim üzerine çok büyük eserler ortaya çıkarmış biridir. pek tanınmaz
ama bilen bilir
harabi ne be :) muhiddin-i arabi olacak o
@tuydokmeyenkedi acelem vardı o ara :)
sıkıntı yok. o adamı bilen adını da tam bilir elbet :)
Iggy azelia bana ses tonu ilham verip benimkine benzio ve sanatçı olmayı dusunuorum
Genel olarak Mustafa Kemal ATATÜRK.!!
Ama alanımda Steve JOBS..
kesinlikle johnny depp. Şimdi kızlar atlamasın ayyyy iviiiit çok yakışlığğğğğ falan diye çünkü adamın hayat görüşü beni etkileyen yanı. Takip edin hayranı olun ne demek istediğimi anlarsınız
"beğendiklerinle aranda bir fark var. onlar gayret ediyor, sen ise hayret ediyorsun".. ilham alamıyoruz haliyle ama Mehmet Akif diyeyim bari.
mahsum korkmaz
abdullah öcalan
hegel
kant
franz kafka
arthur schopenhauer
farabi
imam gazali
Çiçek çocukları. Morrison, Joan Baez, Janis Joplin, Hendrix vs.
Hz. Hatice't-ül Kübra ve Fatma Çalıkavak...
Birisi Efendimiz'in eşi birisi de gelini...
öncelikle johnny sinsi idolümdür bana en fazla ilham veren insandır
Darius, Babek Hürremdin, Mazdak, Büyük İskender, Vlademir İ. Lenin, Rosa Luxemburg
Isa Mesih Augustine Rene Descartes rahibe Teresa Oğuz Kağan ve Attila
keşke biraz olsa Hz. Muhammed den bişeyler alabilsek
Sevdigim insan bana oyle ilham veriyorki sairlere rakip oluyorum
Hz. Muhammed (S. A. V)
Mustafa Kemal ATATÜRK
Can YÜCEL
:D bayağı ironik olmuş be kardeş bide rte yazsaydın sonuna anlam karmaşası olsaydı
barak obama diyomuşum :D şaka makada bna acun ılıcalı çok ilham kaynağı vermiştir
Josef STALİN ve Adolf HİTLER
bir tarafta uğranılan yenilgi üstüne gelen başarı diğer tarafta yaratılan başarı üstüne uğranılan yenilgi her türlü ilham alınmaya müsait bir gösteri sundular.
maksim gorki, hayao miyazaki, tolstoy, schubert, vivaldi...
Selahaddin eyyubi
Halid bin Velid
Galile
Eddington
Fatih Sultan mehmet ilham kynağımdır eskidne beri hayranıyım kendisinin :D
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Çok var buraya yazmakla bitmez vin diesel snoop dogg gael garcia bernal atatürk ve askerleri
adil erdem beyazıt , cahit zarifoğlu , necip fazıl kısakürek
Allah ve dostları ve iyilik dolu İnsanlar..
Recep Tayyi Erdoğan tabiki başka adam göremiyorum ben :)
Fatih Sultan Mehmet
Adamda aradıgım hersey var
Halil Ergenç, Teoman.
bana ilhan mansız veriyor
Will Smith
Angelina Jolie
Başka da vardır elbet
kızılderili oymak başı Oturan Boğayla, Geronimo.
R. T. E
Gelsin eksiler hazırım xd
Hazırsan veriyorum:D
Ya madem RTE'yi bu kadar çok sevmeyen insan var, afam nasıl çıkmış cumhurbaşkanı olmuş ve Ahmet Davutoğlu'ndan çok televizyona çıkıyor :D
Valla ben seviyorum ve yaptıklarını beğeniyorum yaşadığım yeri cennet yaptı adam :)))
diğer insanları bilemem taş knkim :)) @TaşPrenses
Senden gelen eksi işlemeş bana ulayn :D
@ısldayanpparlaklık
Ben senin nerden kankan oluyorum be.
bir daha duymayım.
En güzeli.
Bizim karşı komşu ayşe teyze :D
Ronaldo luiz nazario de lima..
wittgenstein, ismet özel, cemil meriç,
ibn-i haldun u unutmuşum be kadar öküzüm.
ahmet kaya
yılmaz güney
al pacino.
Özdemir Asaf.. İlhan Berk...
Necip Fazıl Kısakürek
Bana ise yusuf hayaloğlu
Mustafa Kemal Atatürk.
Bir zamanlar sagopa kajmer :)
K. Atatürk
Cemil Meriç
Ahmet Selçuk İlham :-D
Eyvallah:-D