İskandinav Mitolojisi
Yunan Mitolojisi
Mısır Mitolojisi

Sümer/ Babil ve diğer mitolojiler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Sümerler ile ilgili, İslam dinine benzer bir sürü kanıt bulunmuştur. Dinlerin ortaya çıkış sebeplerini sorgulamak amacıyla, ayrıntılı bir şekilde araştırma yapma isteğim var. Ama yanlış kitap ve makaleler okumamak adına güzel okuma listesi hazırlamam gerekiyor. Zira rastgele okunmuş kitapların hiç biri bir şey öğretmez.
Mısıra karşı ekstra bir empatim var bir gün gidip araştırma yapıcam hatta kesin yani.😄 Bir de giza piramidine helikopter ile inme hayalim var o belki zor ama tırmanıcam olmadı 2 kişi tırmanmış zamanında benim de hayalim salmışlar zaten ikisi ile de tanıştım manzarası mükemmel beee aahh ah. 😄
Cevap
18Cevap
Yunan Mitolojisi
Belgesel olarak hepsini izlerim ama kendi tarihimiz beni merakla heyecanlandırır. Kendi mitolojisini bilmeyen kafir mitolojisini meziyet sanar.
Mesela ilk kadın Türk hükümdar Tomris Kağan gibi.
Yunan Mitolojisi ; Antik Yunan da Tanrıların , Tanrıçaların , Kahramanların hayatını anlatan söylencedir. Her zaman ilgimi çekmiştir. Sevdiğim tanrılar ise Zeus , Afrodit , Poseidon , Demeter , Artemis vs. Destanları da ilgimi çeker. Örneğin İliada , Odysseia en sevdiklerimdendir.
Aslında islam öncesi arap mitolojisini de öğrenmek gerek. bu kitap da bu konuda yazılmış güzel bir eser. Aslında kitap imam hatip mezunu biri tarafından arap toplumunu övmek "bakın işte araplar da mitoloji yapabilmiş" demek için yazılmış. Ama gel gör ki bugün 1,5 milyar insan tarafından vahiy sanılan hikayelerin aslında arap toplumunda önceden bilinen hikayeler masallar olduğunu ortaya sermiş. Arapları yücelteyim derken islamın ayağına kurşun sıkmış.
https://www.amazon.com.tr/%C4%B0slam-%C3%96ncesi-Arap-Mitolojisi-%C4%B0brahim/dp/6059281001
Mısır ve Yunan mitolojisine karşı ayrı bir ilgim var. Çok zengin ve özgün anlatıları var. Araştırmayı seviyorum.
Şanlı tarihleri olmadıkları için uydurmuş da uydurmuşlar 😅 ben uyduranların kafalarını merak ediyorum acaba ne kullandılar 🤪 misal gözlerine bakınca taş olunan kadın 🤣🤣
Kesinlikle Yunan mitolojisi aşırı estetik duruyor ve bu arada en tırt en saçma mitoloji ise Türklerindir (türküm ve bununla gurur duyuyorum yanlış anlaşılmasın) ama yani kurt ile kadının çiftleşmesi falan ne aq kxhsjsksmsksksk
Yaşadığım coğrafya itibariyle Ortadoğu ve Antik Yunan mitleri ile ilgiliyim.
Tabi ki Sümerler.
Sümerlerin Türk olduğuyla ilgili çok ciddi iddialar var hatta Türk oldukları kesin gibi
Çoğu birbirinin kopyası. İsimler değişir sadece. Biri pegasus der, biri tulpar, biri burak. Motif aynıdır ama
Mitoloji meselesini hiç sevmem insanlar kendilerince inanacakları bir tanrı yapmışlar günümüze kadar gelmiş... bi ara türk mitolojisine merak saldıydım ama baya sıkıcıydı bunalttı resmen, mitoloji falan benlik değilmiş onu anladım
Mısır mitolojisine ilgiliyim çok enteresan şeyler var
Antik Mısır tabii ki sorman hata tüm mitolojilerin kökenidir
Okuduğum kitap dolayısıyla mısır
Sümerler babiller olabilir ama çok da merak etmiyorum
Türk mitolojisini severim
İskandinav her zaman ilgimi çekmiştir
İskandinav mitolojisi
İskandinav Mitolojisi
Türk mitolojisi mükemmel
Henüz hiç birini ilerde belki merakım uyanır.
Hepsi de ilgimi çekiyor
Yunan
Ben daha kendi milletimi çözemedim
TÜRK
Yunan çok sapık
Hiç
Mısır
İnsanlığın geliştiği bölgelerde olmaları.
Ben mısır antik
Mısır mitolojisi.
İskandinav ve mısır
Hiçbirinin desem
Yunan tabiki
Amon Ra Mısır
Hiçbiri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?