Yunan Uygarlığı
Mısır Uygarlığı
İskandinav Uygarlıkları
Uzakdoğu Uygarlıkları
Antik Amerika Uygarlıkları
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
ya ben mısır çok seviyorum hemde çok ama felsefe derslerinde yunan bana daha ilgi çekici geldi fakat mısırı daha çok seviyorum birde hep yunan mitolojisi ile ilgili daha çok kaynak buluyorum
İskandinav ve Yunan mitolojisi sanki ortakmış gibi ve daha eski çağları canlandırıyor insanın belleğinde birde kafkas ( benimde mensubu olduğum) halk mitolojilerinden alıntılanmış gibi ortaklıkları var Yunan mitolojisinin eski Anadolu uygarlıklarının ortak mitolojisi mi artık Uzakdoğu mitolojileri daha mistik sanki ejder kaplan yılan gibi hayvanlar ağırlıklı Mısır içlerinde en ilginç geleni bana sanki zamanım bilim kurgu filmleri gibi insanın mantığını zorlayan zamanının ötesinde bilgiye bilime sahip olması gereken günümüze ulaşan yapıtları birde bunların günümüze ulaşamayanları hesap edersek heralde Mısır favori olur
Teşekkür ederim kardeşim
En iyi cevap için
En bilinen mitolojiler fazla benzer ve gerçekötesi masalsı dinginlikle bezeli hikayelerle dolu. Japon ve K. Amerika yerli kültüründe ki mitolojik varlıkların korku temalı olup diğerlerinden bir miktar ayrılması son derece ilgimi çekiyor.
Japon mitolojisi çünkü cidden korktucu onun dışında eski mısır olabilir Yunan mitolojisi de
Antik sümer mitolojisi de önemlidir araştırdıkça dinlere ne kadar benzediğini görürsünüz
Teşekkür ederim
Cevap
25Cevap
İskandinav mitolojisi diyorum çünkü diğer mitolejilerde olmayan bir şey var tanrilarda ölebiliyor vede fantastik ogelerdi devler troller elfler gibi efdaneler onlardan çıktı çoğu animede bu mitolonidsn karakterler var o yüzden benim için yeri ayrı 9 mitoloji kitbai bitirdim Optimum AVM de fuardan aldım hepsini en çok İskandinav mitolojisini severek okudum
Uzakdoğu uygarlığı doğa üstü güçler vs. Var Mısır da ilgi çekici ama hep krala tapma olayı var orada
Ben uzakdoğu diyorum
Burçlara inandığım dönemler araştırırken karşıma çok fazla yunan mitleri çıktı. Haliyle Yunan mitolojisine aşina oldum
Bir yüzüklerin efendisi hayranı olarak İskandinav mitolojisi diyorum
Abiş Uzak doğu uygarlığı ve en çok Kore uygarlığı ilgi çekici.
Mezopotamya Uygarlığı en eskisi en ihtişamlısıdır diğerleri onlardan etkilenmişlerdir.
Hepsi ilgimi çekiyor ama en çok Yunan ve İskandinav mitolojisi ilgimi çekiyor.
Mısır galiba ya daha gözle görülür bir durum olduğu için
Yunan ve iskandinav mitolojisi. Bunlar dışında hiçbir mitoloji yoktur.
iskandinav, bu arada mitoloji hakkında bir sürü bence'm var
Her ne kadar Zeusun uçana kaçana atlamasından ibaret de olsa Yunan demek zorundayım 😃
Hindistanı bir kenara bırakıcak olursak uzak doğu derimm.
Türklerin Orta Asya'dan çıkışı ile başlayan Türk uygarlığı
Yalnız Türk mitolojisi
🥰🥰🥰🥰
misir mitolojisi hep ilgimi cekmisti
nickimden belli değil mi..
Türk mitolojisi.
mısır uygarlığı bence
Türk ve İskandinav
Yaşasın ırkımız Çin’e bedel kırkımız 😎
İskandinav ve yunan mitolojisi ilgimi çekiyor
Yunan mitolojisi aşırı ilgimi çeker çok severim
Tabiki yunan tartışmasız
Yunan Uygarlığı
antik amerika. aztekler, mayalar, inkalar..
Mısır uygarlığı
Uzak doğu
Uzakdoğu uygarlığı.
Mısır
Yunan-Mısır.
Mayalar Bence
Mısır
Mısır tabiki
Yunan Uygarlığı.
Yunan
Yunanlılarınki.
Yunan