Merak ediyorsanız aşağıdaki videoda cevaplandırdım bu konuyu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merak ediyorsanız aşağıdaki videoda cevaplandırdım bu konuyu.
Hayır değil olsa kurduğu imparatorluğun adı Moğol imparatorluğu olmazdı adı Türkler milliyetçi değil diye düşünüyorum.
Türkler, Moğol İmparatorluğu içerisindeki en baskın etnik gruptu.
Yok öyle bir şey Moğollar Türkler i katletti Buhara'da semerkand' da kipçakları da
Moğollar yendiği herkesi katletti.
Cengiz Han Türk falan değil en çok Türkler i katletti
Türklerle savaştığı için Türkleri katletti ama olay etnik değil.
Adamın kendisine soruyorlar moğulum diyor tarih bilginiz çok zayıf diye düşünüyorum?
Cengiz Han'ın Y-DNA verilerinde tutarsızlık var. Henüz mezarı tespit edilemedi ama eğer R1b-M73 ise bu branş Türklerde daha fazla Moğollara göre.
DNA ile olmaz o iş haplogruplar paolotik çağda ortaya çıkmış şeyler adamın kendisi moğulum diyor
Ben de biliyorum hangi çağda çıktıklarını ama alt kollarına bakarak tahmin edilebilir. Adamın kendisine Moğol dediğine dair doğrudan bir kanıt da yok.
Moğol imparatorluğu kurmuş daha nasıl kanıt istiyorsunuz acaba
Devletlerin adı sonradan verilir ve genellikle de dışarıdan gelir. Moğollar, devletlerine Moğol İmparatorluğu demiş de olabilir dememiş de ama dışarıdan onlara verilen isim Moğol İmparatorluğu.
Cengiz Han Moğol imparatorluğu diye kurdu imparatorluğu çünkü Moğoldu Moğolca konuşurdu kendiside söyledi Moğol olduğunu
Kesin bir kanıt yok. Cengiz Han sülalesi Börjigin'di. Bunların ismi Türkçeydi ki Türkçede Kurt Prens anlamına geliyor. Cengiz Han Türk olabilir. Bazı kaynaklar onu Göktürk sonrası göçen Türk boylarına bağlamışlardır.
Daha kanıt yok diyorsunuz Moğolca ve Türkçe çok farklı 2 3 kelime anca aynı akrabalık bile yok
Diller farklılaşsa da Moğollar ve Türkler akraba.
Hayır değil Akademide kabul görmez bu yazdıklarınız diye düşünüyorum. Tarih bilginiz zayıf diye düşünüyorum.
Moğol abi, ne Türkü
Videoda bu konuda bazı genetik kanıtların olduğuna değindim. Dinlerseniz hak verebilirsiniz.
Videoda bahsettim. Türk ve dünya tarihiyle ilgili bir seri hazırlayacağım.
Cevap
1Cevap
Cengiz Han Moğol’dur.
Sakıncası yoksa hangi partiye oy vermeyi düşündüğünü sorabilir miyim? Ak Parti, Yeniden Refah ve Hüda Par hakkındaki düşünceni sorabilir miyim?
Moğol.
Moğoldur türk değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?