Cengiz Han – Mongol filmini izleyenler bilir. Filmde Moğolların adetleri, yaşantısı, gelenekleri, dini o dönemki Türk toplumlarıyla tamamen aynıydı. Sadece Cengizhan değil bence Moğollar da aslında Türk olabilirler.
Şuanda hiçbir Moğol kabul etmez Türk olduğunu ama var akrabalık. Macarlar'da Türktü önceleri ama Avrupalılarda kaynaştıkları için asimile oldular. Moğollarda galiba Çinlilerle kaynaştılar. Çin-Türk karşımı birşeye benziyorlar zaten. :D
Normal ya 1 milyar nüfusu var ve kaynaşınca otomatikmen Çinlilerle akrabalık oluyor. Kimsenin tam olarak genin nerden geldigini bilmek imkansız bunun polemigine girmememek gerek sonuçta Cengizhan Moğol devleti kurdu ve Moğollular kendilerine biz Moğoluz diyor saygı duymak lazım.
Cengiz Han kendisinin Türk olduğunu belirttiği söylenir. Türkçede konuşurmuş zaten. Hatta 'Türkler size dokunmadıkça siz onlara sakın dokunmayınız.' sözü pek bir hoşuna gitmiş diye duymuştum :D Detaylıca araştırmak gerek tabi :)
O ayrıntıyı pek bilmiyorum ama Cengizhanın imparatorluğunda devlet teşkilatında hep Uygur Türkleri vardı. Yani Cengizhan Türk olmasa bile devletin bütün yönetim mekanizmasında yer alanlar hep Uygurlardı
türk tarihi hakkında hiç bir bilginiz yok değil mi mogollar zaten bir türk kavmidir gerçekten nerde yaşıyorsunuz yoksa size mogollar türk değil diye mi ögrettiler
sorgulamak iyidirde bu sorgulama biraz sacma gibi geldi bana o degilde bügun dünya üzerinde cengizhanın 35 milyon torunu oldugunu biliyormusun adam gitti her yerde çocuk yapmış öldüğünde 5 bin cıvarı cocugu varmış
Alaska ve Rusyanın doğu kısmı birleşikti önceden. Kızılderileri inceleyecek olursak Türklerle yaşantısal olarak çok benzerlikleri var. Türk olmamaları için hiçbir neden yok bence
Kızılderili konusunda Türk gibi algı çıkartmaya çalışıyorlar. Yanılıyorlar. diyorsun ya benzerlik , ben de sana en büyük farkı söyleyeyim, Türklerin saçı açıktır her zaman, saçları kendisi gibi özgürdür. kızılderililerin saçları örülüdür. Şunu unutma, Dil ve Kültür benzerlikleri Her zaman olan bir şeydir. Bu doğanın kanunu , bu onun Türk olduğunu göstermez. Araştırın Okuyun
En İyi Cevaplar